10 Kasım 2009, Salı 08:33:22

71 YILDIR ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bugün 10 Kasım.. Tarihe adını altın harflerle yazdıran gerçek liderin ölümünün 71. yılında onu rahmetle anıyoruz.
  • Büyük Atatürkümüz bir tane. Onu anlamayıp devrimlerinin yolundan gitmeyenlerin sonu araplardan farklı olmayacaktır. Nur içinde yat.
  • seni özlemle aniyorum büyük önder.senin sevginle büyüdüm,calistim didindim pilot oldum.her an kalbimdesin.rahat uyu büyük ATATÜRK.....
  • Büyük devrimci, Cumhuriyetimizin yüce kurucusu, müthiş ve asla yanılmayan ön sezileri ile sanki bugünleri görmüş gibi " Tek başıma da kalsam yobazlığın üzerine giderim " diyen yüce ATATÜRK'ümüzü bir kere daha özlem ve minnetle anıyorum. Ruhun şad olsun Büyük ATATÜRK. Devrimlerinin ve laik Cumhuriyetinin bekçileriyiz.
  • Büyük devrimci, Cumhuriyetimizin yüce kurucusu, müthiş ve asla yanılmayan ön sezileri ile sanki bugünleri görmüş gibi " Tek başıma da kalsam yobazlığın üzerine giderim " diyen yüce ATATÜRK'ümüzü bir kere daha özlem ve minnetle anıyorum. Ruhun şad olsun Büyük ATATÜRK. Devrimlerinin ve laik Cumhuriyetinin bekçileriyiz.
  • Bak... Bil ki domuzların önüne inciler serilmez, Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez. Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir camda Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma... (MEVLANA) Sen rahat uyu atam... Biz senin ve emanetlerinin yılmaz bekçileriyiz...
  • lütfen badem bıyık diye insanların düşünce ve yaşam tarzlarına hatta ve hatta hak ve özgürlüklerine müdahale etmeyiniz. Atamızın bize bıraktığı bu cennet topraklarda tohumu atılmış olan demokrasimizin fidanlarına çamur atmayın. Biz bu ülke a yönünden de oluruz b yönündende oluruz ama bir bütünüz, birbirimize taşlama yapacağımıza birbirimizin eksiğini tamamlayıp var olan gücümüze güç katmalıyız. Atamızın bıraktığı bu mirası layıkıyla olması gereken yere götüreceğiz.
  • ABDULLAH GÜL ,TAYYİP ERDOĞAN, M,ALİ ŞAHİN BÖYLE DEMİŞLER .... SEN GEL ONLARI BENİM KÜLAHIMA ANLAT SİZİN BUNU GÖNÜLDEN SÖYLEMEDİĞİNİZİ HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR SİZLER CUMHURİYET YIKICILARI VE ATATÜRK DÜŞMANLARISINIZ 1994 SENELERİNDE ABDULLAH GÜL,ÜN CUMHURİYETİN SONU GELDİĞİ CÜMLELERİ HALA KULAĞIMIZDA TAYYİP ERDOĞANIN ATATÜRK ALEYHİNE ŞİİRLER OKUYARAK HAKARETTE BULUNDUĞU VE BUNDAN DOLAYI HAPİS YATTIĞI BİR BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI İŞTE. BUNLARIN BUNU SÖYLEDİĞİNE SİZLER İNANIYOMUSUNUZ ?AKP,Lİ ÜYELER NEDENSE ATAMIZA HAKARETLER EDİYOR ÇOK KAVGAM OLDU ONLARLA HALA SAVAŞIMI VERİYORUM SİZLERİ TEMİZLİYCEZ ORDAN TEMİZ SİYASET GELİCEK HESAPLAŞICAZ SİZ ATATÜRK DÜŞMANLARIYLA ATAMIZA YAPILAN HAKARETLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA YAPILMIŞTIR
  • her yerde olur olmaz boy gösteren badem bıyıklılar böyle bir günde neredeler?
  • Her geçen gün daha da özlenen bir lidere bir dakikalığına da olsa minnet borcumuzu ödedik. Çalıştığım şirketin (MNG) her zamanki gibi bütün elemanlarının hangar önünde toplanması ve başları dik saygılarını sunması mükemmeldi. Yan tarafta bi hareketlilik göremedim ama, umarım yanılıyorumdur. Milli havayolunda da bir dakika ayırmıştır umarım insanlar..

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 71. yılında başta Başkent Ankara olmak üzere tüm yurtta yapılacak törenlerle anılıyor. Anma törenleri Anıtkabir’de saat 09.05'de başladı.

Törenler kapsamında ilk olarak Anıtkabir’e çelenk koyma töreni yapıldı. 08.35’de korteje dahil zevatın Anıtkabir’deki Aslanlı yol başında yerlerini alındı ve 08.50’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımıyla yürüyüş başladı. Büyük Önder Atatürk’ün yaşama gözünü yumduğu saat olan 09.05’de Cumhurbaşkanı Gül Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Büyük Önder'in son nefesini verdiği an olan 09.05'de ise tüm yurtta, sirenler çalacak ve hareket halinde olan tüm yurttaşlar bulundukları yerde saygı duruşunda bulunuldu.

Gül ve beraberindekiler, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak. Saygı duruşu, askeri bandonun çalacağı İstiklal Marşı’nın bitiminde sona erecek. Gül’ün Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından, korteje dahil olmayan sivil ve askeri erkan ile öğrenciler saygı geçişinde bulunacak.

İstanbul'daki törenler

İstanbul'da bugün Dolmabahçe Sarayı giriş salonunda (Medhal Salonu) ''71. Ayrılık Yılımızda Atatürk'ün Klasikleri'' temalı anma konseri düzenlenecek.

Anma törenleri kapsamında saat 09.05'de, Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odada anma töreni yapıldı.

Enver Paşa için ne dedi?

1922 yılının ağustos ayında Enver Paşa, artık umutsuz bir taarruzla, Orta Asya steplerinde Turan hayalini gerçekleştirmek üzere son kez saldırıya geçmeye hazırlanıyordu. Daha bir yıl önce Polatlı yakınlarına gelen düşmana karşı Erzurum'da bir direniş hattı kurmak için, Batum sınırına kadar inmiş beklemişti. Ama Mustafa Kemal, Sakarya'yı kazanınca Anadolu'da liderlik hayalleri de suya düştü. Enver Paşa'nın Pamir Dağı eteklerindeki ölüm haberini Köşk'e, Kılıç Ali getirdi. Atatürk, Kılıç Ali'ye gözlerini dikip, 'Peki ölmüş mü?' diye sordu. 'Evet' yanıtını alan Gazi, önüne baktı ve derin bir nefes aldı. Herkes ne tepki vereceğini merak ediyordu. Masasındakilerden biri 'Ne diyeceksiniz Paşam?' diye üsteledi. Atatürk'ün sözleri manidardı:
'Enver Paşa bir güneş ihtişamıyla doğmuş, bir gurup ihtişamıyla batmıştır. Arasını tarihe bırakalım.' Gazi, beklentileri boşa çıkartmıştı. Herkes ezeli rakibi olarak görülen Enver Paşa'nın ölümü hakkında sevinç sözleri bekliyordu. Ama Atatürk eski komutanına, aynı sıraları paylaştığı okul arkadaşına saygı selamı sunmuş ve olası tartışmalarında önüne set çekmişti.

Talat Paşa'yı affetmedi

Talat Paşa, Atatürk'ün İttihat Terakki içinde belki de en yakınlık duyduğu isimdi. Ama Talat Paşa Berlin'de Ermeni komitacıların takibine düştüğünde son bir çare olarak Mustafa Kemal'e mektup yazıp 'Müsaade et, Türkiye'ye döneyim. Bir Mal Müdürlüğü'nde memurluktan başka bir şey istemiyorum' demişti. Ama Mustafa Kemal, Talat Paşa'nın ülkeye girdiği andan itibaren de örgütçü karakteriyle ortalığı katıp karıştıracağını biliyordu.

'İsmet dediğimi yapar'

Ama asıl eğlenceli anı Kazım Paşa'ya ait. Lozan görüşmelerine kimin gideceği tartışılırken Kazım Karabekir Paşa, Atatürk'ün huzuruna çıkıp, 'Paşam ben ülkemizi savunamaz mıyım neden beni Lozan'a göndermiyorsunuz?' dedi. Gazi gülümseyerek cevap verdi: 'Kazım, elbette en iyi sen savunursun ama İsmet (İnönü) dediğimi yapar.'

'Akla sığmayacak kadar başarılıydı'

Yazar Andrew Mango, Atatürkçülüğün, Türkiye'de akla hayale sığmayacak kadar başarılı olduğunu belirterek, "Bu sistem, gelişen dünya için en önemli örnektir'' dedi. Andrew Mango, Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen, "Yirmibirinci Yüzyılda Atatürk'ü Düşünmek'' başlıklı etkinlik kapsamındaki "Yabancı Yazar ve Bilim Adamlarının Gözüyle Atatürk'' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Mango, Atatürkçülüğün asıl özünün yöntem olarak ''akılcılık'', öz olarak da "medeniyetçilik'' olduğunu ifade etti. Kurtuluş Savaşı'nın ardından neredeyse yüzde 90'ı okuma-yazma bilmeyen bir millet ile medeniyet mücadelesine başlandığını anlatan Mango, "Halk perişandı, Osmanlı cemiyetinin iş bölümü prensibine göre esnafa, uzmana, marangoza, nalbanta sahip değildi. Türk süvari, Ermeni nalbant idi... Yeni dostunuz var ya, Ermenistan... İşte oradaki Nalbantyan var ya onun gibi. Nalbantlık bile Ermeni mesleği idi'' diye konuştu.

Kim ne dedi?

 Cumhurbaşkanı Gül: Atatürk, büyük bir komutan olarak milleti ile birlikte istiklal mücadelesini zafere ulaştıran, büyük bir devlet adamı ve lideridir. Şüphesiz en önemli başarılarından biri de Cumhuriyetimizi dinamik ve yeniliklere uyum gösterecek bir yapıda kurmuş olmasıdır.

TBMM Başkanı Şahin: Türk milleti, gönlündeki Atatürk sevgisiyle, demokratik cumhuriyete olan bağlılığıyla ve çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma azim ve kararlılığıyla, büyük önderin açtığı yolda ilerlemektedir.

Başbakan Erdoğan: İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini doğru ve bir bütün olarak yeniden anlamaya çalışmalıyız. Bugün sarsılmaz bir özgüvenle bir kez daha diyoruz ki Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, O'nun işaret ettiği yolda ilelebet yaşayacaktır.

CHP Genel Başkanı Baykal: Atatürk, bir ülkenin onurunu haysiyetini koruyarak nasıl değiştirileceğini, nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini, hem tarih yazarak, hem tarihe not düşerek göstermiş, hem de mazlum milletlere örnek olsun diye bunu tarihe tescil ettirmiş olan bir önderdir.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Cumhuriyet'e ve kurucu liderine yönelik sistemli ve organize saldırıların yoğunlaştığı şu günlerde; dünden bugüne ulaşan milli değerlerimize her vatansever tarafından sahip çıkılması öncelikli bir mesele haline gelmiştir.

Genelkurmay Başkanı Başbuğ: Ulusumuzun güvenine layık bir şekilde ve güçlü ordunun güçlü Türkiye demek olduğu bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğimize manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk: (Demokratik açılımın 10 Kasım'da görüşmesiyle ile ilgili soru üzerine) 10 Kasım önemli gün. Mustafa Kemal, 'Yurtta sulh cihanda sulh' söylemiyle kendisini ifade etmiştir. 'Yurtta sulh cihanda sulh'' diyen Mustafa Kemal'in vefatının yıl dönümünde böyle bir tartışmayı yapmak, doğru karardır.

71 YILDIR ÖZLEMLE ANIYORUZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Büyük Atatürkümüz bir tane. Onu anlamayıp devrimlerinin yolundan gitmeyenlerin sonu araplardan farklı olmayacaktır. Nur içinde yat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
seni özlemle aniyorum büyük önder.senin sevginle büyüdüm,calistim didindim pilot oldum.her an kalbimdesin.rahat uyu büyük ATATÜRK.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Büyük devrimci, Cumhuriyetimizin yüce kurucusu, müthiş ve asla yanılmayan ön sezileri ile sanki bugünleri görmüş gibi " Tek başıma da kalsam yobazlığın üzerine giderim " diyen yüce ATATÜRK'ümüzü bir kere daha özlem ve minnetle anıyorum. Ruhun şad olsun Büyük ATATÜRK. Devrimlerinin ve laik Cumhuriyetinin bekçileriyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Büyük devrimci, Cumhuriyetimizin yüce kurucusu, müthiş ve asla yanılmayan ön sezileri ile sanki bugünleri görmüş gibi " Tek başıma da kalsam yobazlığın üzerine giderim " diyen yüce ATATÜRK'ümüzü bir kere daha özlem ve minnetle anıyorum. Ruhun şad olsun Büyük ATATÜRK. Devrimlerinin ve laik Cumhuriyetinin bekçileriyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bak... Bil ki domuzların önüne inciler serilmez, Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez. Ne fark eder ki kör insan için, elmas da bir camda Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma... (MEVLANA) Sen rahat uyu atam... Biz senin ve emanetlerinin yılmaz bekçileriyiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
lütfen badem bıyık diye insanların düşünce ve yaşam tarzlarına hatta ve hatta hak ve özgürlüklerine müdahale etmeyiniz. Atamızın bize bıraktığı bu cennet topraklarda tohumu atılmış olan demokrasimizin fidanlarına çamur atmayın. Biz bu ülke a yönünden de oluruz b yönündende oluruz ama bir bütünüz, birbirimize taşlama yapacağımıza birbirimizin eksiğini tamamlayıp var olan gücümüze güç katmalıyız. Atamızın bıraktığı bu mirası layıkıyla olması gereken yere götüreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABDULLAH GÜL ,TAYYİP ERDOĞAN, M,ALİ ŞAHİN BÖYLE DEMİŞLER .... SEN GEL ONLARI BENİM KÜLAHIMA ANLAT SİZİN BUNU GÖNÜLDEN SÖYLEMEDİĞİNİZİ HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR SİZLER CUMHURİYET YIKICILARI VE ATATÜRK DÜŞMANLARISINIZ 1994 SENELERİNDE ABDULLAH GÜL,ÜN CUMHURİYETİN SONU GELDİĞİ CÜMLELERİ HALA KULAĞIMIZDA TAYYİP ERDOĞANIN ATATÜRK ALEYHİNE ŞİİRLER OKUYARAK HAKARETTE BULUNDUĞU VE BUNDAN DOLAYI HAPİS YATTIĞI BİR BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI İŞTE. BUNLARIN BUNU SÖYLEDİĞİNE SİZLER İNANIYOMUSUNUZ ?AKP,Lİ ÜYELER NEDENSE ATAMIZA HAKARETLER EDİYOR ÇOK KAVGAM OLDU ONLARLA HALA SAVAŞIMI VERİYORUM SİZLERİ TEMİZLİYCEZ ORDAN TEMİZ SİYASET GELİCEK HESAPLAŞICAZ SİZ ATATÜRK DÜŞMANLARIYLA ATAMIZA YAPILAN HAKARETLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA YAPILMIŞTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her yerde olur olmaz boy gösteren badem bıyıklılar böyle bir günde neredeler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her geçen gün daha da özlenen bir lidere bir dakikalığına da olsa minnet borcumuzu ödedik. Çalıştığım şirketin (MNG) her zamanki gibi bütün elemanlarının hangar önünde toplanması ve başları dik saygılarını sunması mükemmeldi. Yan tarafta bi hareketlilik göremedim ama, umarım yanılıyorumdur. Milli havayolunda da bir dakika ayırmıştır umarım insanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000