09 Ağustos 2015, Pazar 17:31:30

70 yıl önce düşen uçağın ve pilotun enkazını çıkardılar

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde İkinci Dünya Savaşı sırasında düşen bir uçak ile içinde yaşamını yitiren Fransız pilot 70 sonra uçağın çakıldığı yerden çıkarıldılar.
  • içimizdeki vatan hainlerinin varlığından haberim var ama fransa aşığı da yeni gördük
  • Bizim haberimiz de soyle: eski ucak parçalarını geçtik. Türkiye de her gün şehit anılıyor
  • 2. Dünya Savaşında Fransız Direnişçiler de arslanlar gibi dövüşüp, Hitlerin kiralık katillerine gerekli dersi verdiler. Bu kahraman pilot da o savaşın milyonlarca kahramanlarından biri. Büyük ATATÜRK'ünde buyurdukları gibi savaş gerekli olmadıkça bir cinayet ve 2. Dünya Savaşı da tam anlamı ile bir cinayetti. Ruhu şad olsun bu kahraman pilotun.

İkinci Dünya Savaşı sırasında düşen bir uçağın enkazı ve yaşamını yitiren pilotun cesedi bulundukları yerden çıkarıldı. Antoine Allard adlı Fransız pilota ait olan cesedin yeri belirtilmeyen noktada törenle gömüldüğü bildirildi.

14 Şubat 1945 günü düşen uçağın ABD ordusuna ait Thunderbolt P47 tipi bir bombardıman uçağı olduğu ve bir başka uçakla çarpışma sonucu düşmüş olduğu biliniyordu. Ancak Fransa sınırına yakın Ottersweier köyü yakınında enkazın olduğu yer daha önceleri bilinmesine rağmen bugüne kadar yerinden çıkarılmamıştı.

Uçağın enkazının çıkarılması ardından askeri tören düzenlenirken, bir Fransız bayrağı ile çelenk de bırakıldı.

İkinci Dünya Savaşı sırasında düşen uçakların yanı sıra binlerce ton patlamamış bombanın da halen toprak altında olduğu tahmin ediliyor. Neredeyse her ay farklı bir ülkede patlamamış bombaların ortaya çıkarıldığı da basına yansıyor.









70 yıl önce düşen uçağın ve pilotun enkazını çıkardılar

Yorumlar

fransa aşığına ~ 9 yıl önce
içimizdeki vatan hainlerinin varlığından haberim var ama fransa aşığı da yeni gördük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 9 yıl önce
Bizim haberimiz de soyle: eski ucak parçalarını geçtik. Türkiye de her gün şehit anılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
2. Dünya Savaşında Fransız Direnişçiler de arslanlar gibi dövüşüp, Hitlerin kiralık katillerine gerekli dersi verdiler. Bu kahraman pilot da o savaşın milyonlarca kahramanlarından biri. Büyük ATATÜRK'ünde buyurdukları gibi savaş gerekli olmadıkça bir cinayet ve 2. Dünya Savaşı da tam anlamı ile bir cinayetti. Ruhu şad olsun bu kahraman pilotun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heil Hitler ~ 9 yıl önce
Dostum sen cok yanlis anlamissin Hitler baskan Fransayi 2 haftada karisi yapti. Amerikalilar halen 'we saved your ass' der Fransizlara.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000