10 Kasım 2011, Perşembe 08:10:06

7 VEKİLDEN TÜRKİYE'YE 'COBRA' ENGELLEMESİ

Amerikan Temsilciler Meclisi’ndeki Musevi lobilerine yakın 7 milletvekili ABD’nin Türkiye’ye göndereceği 3 Super Cobra helikopterin satışını durdurmak için girişim başlattı...
  • pkk denen mafya ve örgütün bitmemesinin nedeni avrupadır. avrupa ülkelerinde istedikleri gibi organize olup, şirket kurup, haraç toplayıp sürekli nakit para toplayabiliyorlar. fransa, almanya, italya, yunanistan, danimarka, avusturya ve daha bir çok ülke bu adamlara çok ciddi destek veriyorlar. lider kadro istediği gibi dolaşıyor bu ülkelerde.
  • öncelikle terör sorunu olan bir ülke başka ülkelerin teröristlerine destek veremez çünkü aynı şekilde karşılık verilmesinden korkar. örgütlerin en büyük kozu paradır, parası olan örgüt istediği silahı alabilir. örnek; lübnan savaşında israil'in kornet-e anti tank füzeleriyle harcamat edilmesini bilmeyen yoktur herhalde. onun dışında şu lobi mobi işlerinin hepsi yalandır. bu amerikanın geliştirdiği mükemmel bir koz sistemidir. destek vermek istemediği ülkeye karşı lobiyi bahane eder. bu meclislerin hepsinin aldığı kararı beyaz saray istediği an veto edip kendi bildiğini okuyabilir. örnerk; amerika'nın azerbaycan büyükelçisinin eşi türktür ve bu yüzden ermeniler atanmaması için çok uüraştılar ama obama veto etti. durum bundan ibarettir.
  • BAŞ DESTEKÇİSİNİN İSRAİL OLDUĞUNA EN BÜYÜK DELİLDİR.
Musevi lobilerine yakın 7 milletvekili, Obama’ya da bir mektup yazarak Türkiye politikasını değiştirmesini istedi
 
Obama yönetiminin geçen Perşembe günü 111 milyon dolar değerindeki üç Kobra helikopterinin Türkiye’ye satımı için Kongre’ye haber iletmesinden sonra Yahudi lobisine yakın Kongre üyeleri Shelley Berkley ve Eliot Engel bu satışı engellemek için bir tasarı sundu. Tasarı AH-1W Super Kobra saldırı helikopterlerinin ve yedek parça ve motorlarının Türkiye’ye satımını blok edilmesini öngörüyor. Kanunlar gereği satımı dondurmayı hedefleyen bu tür bir önergenin 15 gün içinde kabulü gerekiyor. Uzmanlar bunun zorluğuna işaret ederken, Obama’nın tasarı geçse bile bunu veto edebileceğini kaydediyor.
 
Helikopter satışının engellenmesinin yanısıra Türkiye’yi sert şekilde eleştiren bir mektup da, Amerikan Temsilciler Meclisindeki 7 Musevi kökenli Milletvekili tarafından önceki gün Başkan Obama’ya gönderildi. “Türkiye’nin Doğu Akdenizde komşularına karşı ‘’saldırgan’’ tutumundan dolayı Türkiye ile olan ilişkilerin acilen gözden geçirilmesini” talep eden mektup, Türkiye’nin ayrıca ABD’nin düşmanları ile birliktelik etmekle suçlanıyor. Mektupta, Türkiye’nin “Amerikan’nın en yakın müttefiklerinden İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan ile çatışmacı bir ortama girmekten” duyulan endişe dile getilirken, Türkiye’nin donanma gemileri ile İsrail’i, AB ilişkilerini dondurmakla da ‘’Kıbrıs Cumhuriyetini’’ “tehdit ettiği” ileri sürüldü. Mektup ayrıca Obama’ya Türkiye ile ‘dürüst’ ve ‘daha sıkı’ bir diyalog kurularak Ankara’nın tansiyon dolu retoriğini düşürmesini ve ‘’istikrarsızlik getiren politikalarından’’ geri dönmesinden umut edildiği ifade edildi. ‘“Eğer bu gerçekleştirilemezse Beyaz Saray yönetimiyle beraber bu değişmiş durum değerlendirilerek, o duruma uygun yeni bir usulun bulunması” için, milletvekilleri beraber çalışmaya hazır olduklarını belirtti.
 
Vatan’a özel açıklama
 
Vatan’a mektup hakkında bir açıklama gönderen ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Mark Toner, Musevi Milletvekillerin yazdığı mektuptaki ağır dile karşılık şunları söyledi: “Türkiye ile uzun süredir devam eden güçlü güvenlik ve savunma ilişkilerimiz var. Biz ayrıca Türkiye’nin savunma ihtiyaçları adına Kongre ile ilişki ve danışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız. NATO üyesi Türkiye’nin kendini koruma kapasitesini geliştirme ve sağlıklı tutma adına desteğimiz sürdürmektedir.” İsrail ile ilgili olarak, ‘’iki ülkeyi de geçmişteki tansiyonları aşma adına yeni fırsatlar bulma adına cesaretlendiriyoruz. İki ülkenin ilişkilerini tamir ve ileri gitme adına fırsatların olduğuna inanıyoruz.’’ Kıbrıs konusunda Kıbrıslıların liderlik edeceği müzakereleri güçlü bir şekilde desteklediklerini hatırlatan ABD Dışişleri, ‘’müzakerelere gölge düşerecek retorik kullanmaktan vazgeçirmeye çalışıyoruz’’ dedi. Milletvekillerinin Türkiye’yi ‘’saldırgan’’ ilan ederek ağır bir dille eleştiren ve NATO radarına ev sahipliği yaptığına da değinmeyen mektubuna karşılık ABD Dışişlerinin Türkiye’yi bu konuların hiç birinde ‘’tek başına’’ suçlamaması gözden kaçmadı. Onun yerine gerek İsrail, gerekse Kıbrıs konularında Türkiye ile birlikte diğer tarafa da çağrı yapan ABD Dışişleri, son aylarda iyi yerlere gelen Türk-Amerikan hükümetleri arasındaki ilişkiyi de teyid etmiş oldu. (Vatan)
7 VEKİLDEN TÜRKİYE'YE 'COBRA' ENGELLEMESİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
pkk denen mafya ve örgütün bitmemesinin nedeni avrupadır. avrupa ülkelerinde istedikleri gibi organize olup, şirket kurup, haraç toplayıp sürekli nakit para toplayabiliyorlar. fransa, almanya, italya, yunanistan, danimarka, avusturya ve daha bir çok ülke bu adamlara çok ciddi destek veriyorlar. lider kadro istediği gibi dolaşıyor bu ülkelerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
öncelikle terör sorunu olan bir ülke başka ülkelerin teröristlerine destek veremez çünkü aynı şekilde karşılık verilmesinden korkar. örgütlerin en büyük kozu paradır, parası olan örgüt istediği silahı alabilir. örnek; lübnan savaşında israil'in kornet-e anti tank füzeleriyle harcamat edilmesini bilmeyen yoktur herhalde. onun dışında şu lobi mobi işlerinin hepsi yalandır. bu amerikanın geliştirdiği mükemmel bir koz sistemidir. destek vermek istemediği ülkeye karşı lobiyi bahane eder. bu meclislerin hepsinin aldığı kararı beyaz saray istediği an veto edip kendi bildiğini okuyabilir. örnerk; amerika'nın azerbaycan büyükelçisinin eşi türktür ve bu yüzden ermeniler atanmaması için çok uüraştılar ama obama veto etti. durum bundan ibarettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BAŞ DESTEKÇİSİNİN İSRAİL OLDUĞUNA EN BÜYÜK DELİLDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000