06 Ocak 2016, Çarşamba 16:25:19

6 yaşındaki çocuğu kara listeye aldılar

Kanadalı Müslüman bir ailenin altı yaşındaki oğlu Syed Adam Ahmed, 'uçağa alınması yasak kişiler listesi'nde olduğu için Toronto Pearson Havaalanı'nda bir dizi güvenlik işleminden geçmek zorunda kaldı.
  • Twitter'dan isyan edene kadar hukuki yollara başvursalar
  • çocuk kesin ailesi tarafından aşırı şımartılmış şuursuzca hareket eden biridir. uçaklarda bazen görüyoruz koridorlarda deli gibi koşan çocuklar ana babaları gıklarını çıkarmıyor hostesler kontrol etmeye çalışıyor bence bu olayın müslümanlıkla ilgisi yok
  • KARA LISTE artik THY ye gelmeli!!!
  • Banada kackere terorist demislerdi Kanadada orda yasarken. Aman aman bana uzak olsunlar. Allaha yakin bana uzak olsunlar.
  • New world order devam ediyor işine
  • Beğenmeyen gitmesin Kanada'ya, ABD'ye, bu kadar basit. Ne ekersen onu biçersin. Hele bi Trump başkan olsun da o zaman görün Araplara yapılacak muameleyi..
  • dunyayi gezdim bunarap cocuklari kadar simarik arsizini gormedim. bunlar hami sami yani yahudi irkiyla ayni soydan. az tarih okuyan bunu bilir. ya turk olucaksin ya arap nokta. islam ayri bisey. isa yahudiydi, yanindakiler arap kokenli, bugun hangi avrupali ilk hiristiyanlarin irkindan dolayi yahudici,arapci davraniyor. asin bunlari gencler(moruk gencler)
  • isim benzerligidir nokta ! musluman baba gavur memleketinde gereksiz alinganlik yapmis.
  • 6 yasinda ay kiyamam ben canim benim. kara liste nasil olur ya ailesi derhal sikayet etmeli!! rezilik
  • Cocugu olacak arkadaslar lutfen cocuklariniza Turk isimleri koyunuz.Arap ozentisi gibi Arap isimleri koymayiniz.Araplar cocuklarina Turk isimleri koyuyorlar mi ? Cocugunuz hayat boyu Arap isminin izdirabini haberde oldugu yolculuklarda,ileride de is hayatinda ceker.Artik dunya boyle, en ufak bir suphede etiketliyorlar.Gerci haberde ki Arap cocuguunun ismini uyaniklik yapip Adem'e benzesin diye Adam 'da yapmis ama yine de kurtulamamis.

Ahmed ailesi, bir hokey maçını izlemek için Boston'a gitmek üzereyken Toronto Pearson Havaalanı'nda beklemedikleri bir olayla karşılaştı.

Syed Adam'ın babası Süleyman Ahmed, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, altı yaşındaki oğlunun Air Canada havayolu şirketinin 'uçağa alınması yasak kişiler' listesinde olduğunu öğrendiklerini anlattı: "Altı yaşındaki oğlumuz neden uçağa alınması yasak kişiler listesinde? Her seferinde güvenlik işlemlerinden geçmesi gerekiyor. Oğlumuz daha altı yaşında!"

'BU HİÇ ADİL DEĞİL'
Adam'ın annesi Kadija Cajee de hangi havayolu şirketiyle seyahat ederlerse etsinler aynı durumla karşılaştıklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Oğlum büyüdükçe güvenlik kontrollerinin de artacağından korkuyorum. Bu hiç adil değil. Sadece Müslüman olduğu için belgelerini kontrol ediyorlar gibi görünüyor."

'NE GİBİ ÖNLEMLER ALABİLECEĞİMİZE BAKACAĞIZ'
Bu arada ailenin seyahat ettiği Air Canada havayolu şirketinin sözcüsü Peter Fitzpatrick de, "Tüm havayolu şirketleri gibi biz de kanunlara uymalıyız. Bununla birlikte ileriki uçuşlar için ne gibi önlemler alınabileceğini belirlemek için bu konuyu değerlendireceğiz" dedi.

Diğer taraftan Guardian gazetesine konuşan Kanadalı bir hükümet yetkilisi, Syed Adam'ın uçağa alınması yasak kişiler listesinde yer almasının nedenlerini inceleyeceklerini söyledi.

6 yaşındaki çocuğu kara listeye aldılar

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Twitterdan isyan ha ~ 8 yıl önce
Twitter'dan isyan edene kadar hukuki yollara başvursalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şımarık veletler ~ 8 yıl önce
çocuk kesin ailesi tarafından aşırı şımartılmış şuursuzca hareket eden biridir. uçaklarda bazen görüyoruz koridorlarda deli gibi koşan çocuklar ana babaları gıklarını çıkarmıyor hostesler kontrol etmeye çalışıyor bence bu olayın müslümanlıkla ilgisi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acenta55 ~ 8 yıl önce
Kimsenin gunahini alma ! On yargiyla haraket ediyosun
darisi basimiza ~ 8 yıl önce
KARA LISTE artik THY ye gelmeli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eco ~ 8 yıl önce
Banada kackere terorist demislerdi Kanadada orda yasarken. Aman aman bana uzak olsunlar. Allaha yakin bana uzak olsunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
New world order devam ediyor işine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
N.Demirel ~ 8 yıl önce
Beğenmeyen gitmesin Kanada'ya, ABD'ye, bu kadar basit. Ne ekersen onu biçersin. Hele bi Trump başkan olsun da o zaman görün Araplara yapılacak muameleyi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arap bebeler ~ 8 yıl önce
dunyayi gezdim bunarap cocuklari kadar simarik arsizini gormedim. bunlar hami sami yani yahudi irkiyla ayni soydan. az tarih okuyan bunu bilir. ya turk olucaksin ya arap nokta. islam ayri bisey. isa yahudiydi, yanindakiler arap kokenli, bugun hangi avrupali ilk hiristiyanlarin irkindan dolayi yahudici,arapci davraniyor. asin bunlari gencler(moruk gencler)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyutmus ~ 8 yıl önce
isim benzerligidir nokta ! musluman baba gavur memleketinde gereksiz alinganlik yapmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz empati ~ 8 yıl önce
Aynısı senin evladın Berkecan'a yapılsa?
Acenta55 ~ 8 yıl önce
Senin evladina yapilsa sen napardin acaba ?
Pinar ~ 8 yıl önce
6 yasinda ay kiyamam ben canim benim. kara liste nasil olur ya ailesi derhal sikayet etmeli!! rezilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 8 yıl önce
Cocugu olacak arkadaslar lutfen cocuklariniza Turk isimleri koyunuz.Arap ozentisi gibi Arap isimleri koymayiniz.Araplar cocuklarina Turk isimleri koyuyorlar mi ? Cocugunuz hayat boyu Arap isminin izdirabini haberde oldugu yolculuklarda,ileride de is hayatinda ceker.Artik dunya boyle, en ufak bir suphede etiketliyorlar.Gerci haberde ki Arap cocuguunun ismini uyaniklik yapip Adem'e benzesin diye Adam 'da yapmis ama yine de kurtulamamis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irkıçıya ~ 8 yıl önce
Ne diyorsun le sen değişik!Irkçılık yapma. Güya mantıklı konuştuğunu düşünüyorsun da saçmalıyosun bence. Senin adın ne Coni mi? Coni olunca bişe olmaz tabi kimse terörist müamelesi yapmaz dimi sana. T. senin kalıbın. Yazık ya valla yazık. Düşünceye bak..
Korkaklık ~ 8 yıl önce
Yüzyıllar boyu herc ü merc olmusuz, korkaklıkla bir cozum olmaz. Islam ile Türklük daha da yucelmis, islamdan kaçanlar Türklüğünü kaybetmiş (ornek Macarlar) Korkaklık ve kurnazlikla is görmeye çalışanlar daima tarihten silinir.
Cahil ~ 8 yıl önce
Harbi cahilsin. Daha sebebini bilmiyorsun, ama bi yargıya varıp , yorum yapıyorsun .. Git kumda oyna.
Ismet ~ 8 yıl önce
Konusmussun da sacma olmus be kardes. Dinle bir milletin yücelmesi vs kime göre neye göre? Macarlar mahvolmus bilmem ne? Muhtesem yüzyili cok fazla izleme yan etki yaratmis sende.
Aİr ~ 8 yıl önce
gitde kumda oyna
think tank ~ 8 yıl önce
Kim ne isim koyarsa koyar sanane? Haberde geçen haksızlığı eleştireceğin yerde onların amacına hizmet ediyorsun. Adamlar islamiyeti yeryüzünden silmek istiyor, o yüzden islam la alakalı tüm simgeleri karalamaya engellemeye çalışıyorlar. Hem unutma bir gün araplara yaptıklarının 10 katını Türklerede yapabilirler. O zamanda isim seni kurtarmaz. Bence yapman gereken kime yapılırsa yapılsın haksızlığa adaletsizliğe karşı koymandır.
Tekerrür ~ 8 yıl önce
Arap isim sevdalıları ; Araplar sizi hiç sevmiyor biliyor musunuz? Eğer ki Osmanlı veya İslamiyet diye sevenler varsa lütfen biraz tarih okuyun Filistin bile kendisi söylüyor biz Osmanlı' ya ihanetin bedelini ödüyoruz diye. O sevdiğniz kişiler sizin Kıbrısınızı hiçbir zaman tanımadı hatta yetmedi soykırım pulları bastırıp hatıra dediler. Gün gelir Ruslarla beraber bile olur da ruhunuz duymaz. Tarih tekerrürden ibarettir. Irkçılık çok kötüdür ama ihanet ondan da kötüdür.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000