30 Ağustos 2017, Çarşamba 09:08:48

50 eğitmen pilot göreve dönüyor

FETÖ'den temizlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda oluşan F-16 eğitmeni pilot ihtiyacına KHK ile çare bulundu.
  • ci.yazmış sin,yazabildigin kadar amma...............!
  • sendeki o beyincikle de ancak mezun olduğun okul bitirilir ve ait olduğun yerde yaşanır. baştaki harfler ise senin gibiler için kullanılmıştır.bilgine.aklıma gelmisken yazayım dedim.genç. Daha hayatta öğreneceğim çok ama çok şey var.hadi işine............
  • FETO cu F16 ne is yapiyor? FETO cu F16 Geri alsinlar
  • yazdığın gibi baba-oğul bu mesleği icra ediyormusunuz.Guzelde bu meslek hep asker ve çocuklarına ait olmamali. .
  • Turkiye'nin en buyuk ozel havayolunda sivil kaynakli F/o olarak ucmaktayim. Bu konu ile ilgili haberi ilk okudugumda yorum yapmaktan imtina etmistim. Ancak bu ve buna benzer diger haberlerin altinda yapilan yorumlari gordukten sonra 1-2 kelam etme ihtiyaci duydum. Herseyden once bu kadar sig insanin bir arada olabilecegine inanasim gelmiyor. Burada bu insanlari rencide edici ve olumsuz yorum yapanlarin bizim sektorumuzden bile olduguna inanmak istemiyorum. Cunku bir insanin bu kadar alcalabilecegini dusunmek midemi bulandiriyor. Yahu arkadaslar sizde hic insaf vicdan yokmu. Sanki 15 temmuzda hain kalkismaya bu insalar canak tutmus gibi icinizdeki kini pisligi nasil buralara kusmaya cesaret ediyorsunuz. Devletimizi bu duruma dusurenlere hicmi bir lafiniz yok. Bu insanlarin sucu gunahi ne. Ayrica bu KHK benzeri adina kanun diyemeyecegim ancak orta afrika dikta rejimlerinde gorebileceginiz tehditvari SEY ile insanlarin hayatlari ile oynanmasina nasil alkis tutabiliyorsunuz. Bu gun bu insanlara yapilanin yarin size bize farkli sekilde yapilmayacaginin garantisi nedir? Bugun bu adaletsizlige alkis tuttugunuzda yarin size yapilan adaletsizlige ses cikartacak kimseyi bulamayacaginizin farkinda degilmisiniz. En basit haliyle bu yapilan is hukuksuzdur. Devlet ciddiyeti ile hic bir sekilde ortusmeyecek sekilde resmen orman kanunu isletmesidir. Devlet'in resmen bir mafya gibi davranmasidir. Oyle bir devlet dusununki kendi milletine mensup sucsuz gunahsiz insanlari hayatlari ile oynamakla tehdit ederek istedigini yaptirtiyor. Eger su anda savas varsa milli seferberlik ilan edin hep beraber gidelim. Ama eger yoksa kimsenin bu insanlara boyle bir dayatma yapmaya hakki yoktur. Olayin sadece para pul oldugunu dusunene sig alt sig'lara emin ol bu insanlar paraya pul'a coktan doymus insanlar ama Bu abilerimin hocalarimin kaptanlariminda bir ailesi bir duzeni var en basitinden arkadas okullar aciliyor insanlar cocuklarini bir okula kaydettirdi bir duzen kurdu . 15-20 gunde tum duzeni bozup gitmeyi kolaymi zannediyorsunuz. Ayip yahu ayip Eminim ki uzerine vazife dusen tum kaptanlarim vazifelerini en iyi sekilde yerine getirecektir ancak umarim bu hukuksuz uygulama en kisa surede yargidan doner ve aramizdan gecici olarak ayrilmak zorunda kalacak olan kaptanlarimiz aramiza donerler.
  • Türk semalarini koruyan emekli ve su anda ucan pilotlarimiza selam olsun..Kiskanilmak güzel birsey .. Yorumlardanda belli oluyor..Herkes pilot olabilir ama savas pilotu asla o ayri bir yetenektir...
  • Sivilden yetisme bir fo yum. Ucagi kurtaran p4 hikayelerini uzulerek okudum. Sivil ya da askeri kokenli kaptanlarda oldugu gibi folarda da insan faktoru mevcut. Bu faktorlerden bagimsiz senelerce kaptanlik yapmis pilotlarimizin arkasindan hem de kamusal bir ortamda yapilan bu ilkel ve sig yorumlari okudukca icim kan agliyor. Kinadiginiz, kotu havada kumandayi foya verdigini iddia ettiginiz kaptanlar ancak hayal urununden ibaret olup muhtemel gelecekteki davranislarinizin aciga vurumundan ibaret. Kendi isinizi duzgun yapmak yaninizdaki kaptani asiste etmeyi de iceriyor. Goreviniz Isterlerse herhangi bir sirketin baspilotu olsunlar, kaptanin olmasi gereken seviyedeki egosunu incitmeden arkadaki yolcularla beraber emniyetli operasyon gerceklestirmek. Gelip burada devede kulak ucus saatinizle ben oldum demek sadece sizi uzer. Herkese emniyetli ucuslar.
  • Asker pilotlar hakkında yazanlar neden bu kadar sinirli? Haber sivil uçaklarla ilgili değil ki, siz F-16 uçurabiliyor musunuz ondan haber verin. Şanlı ordumuz F-16 pilotu bulamayacak kadar zor duruma düşürülmüş. Değerli subaylarımız balyoz malyoz diye sudan sebeplerle biçilmiş. Asıl konu bu
  • Asker pilotlar
  • toplumumuzun maneviyatının tahrip edilmiş olma derecesini aşağıdaki yorumlardan anlayabilirsiniz.

FETÖ'den temizlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda oluşan F-16 eğitmeni pilot ihtiyacına KHK ile çare bulundu. ABD ve Pakistan’dan pilot desteği gelmeyince görevden ayrılmış pilotlara geri dönüş zorunluluğu getirildi. 50 eğitmen pilot göreve dönüyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin öncü kuvvetini oluşturan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda (HKK) ihraçlarla birlikte başgösteren F-16 eğitmeni pilot ihtiyacına çare bulundu. HKK’da, darbe girişimi sonrası yaşanan ihraçlarla pilot sıkıntısı baş gösterdi. Bunun üzerine gönüllü dönüş için Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlandı ve temel eğitim pilotu ihtiyacı gönüllü dönen pilotlarla karşılandı. Son bir yıl içinde gönüllü dönen pilotların üçü de F-16 pilotuydu. Gönüllü dönen eğitmen pilotlarla Hava gücünün temel eğitimleri büyük ölçüde tamamlandı.

İNTİBAK EĞİTMENİ İHTİYACI VAR

15 Temmuz sonrası Harp Akademileri ve askeri okullar kapatılarak öğrenciler karşılığı sivil okullara yerleştirilince, çiğli’de uçuş okulundaki öğrencilerin eğitimleri de hızlandırıldı. 180 genç pilot adayı gönüllü dönen pilotlarca eğitime alındı. Bu eğitimlerin ardından da bu öğrencilerin F-16 uyum eğitimlerine başlamaları gerekiyordu. Ancak bu kez F-16 intibak eğitimleri için ihtiyaç baş gösterdi.

ABD VE PAKİSTAN GÖNDERMEDİ

Türkiye, F-16 eğitmeni pilot ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti. İlk olarak uçakların satın alındığı müttefikimiz ABD ile temas kuruldu. ABD’den 6 F-16 öğretmeni pilot istendi. Ancak Amerika bu konuyu diplomatik bir pazarlık konusu etti ve kısa vadede çözüm sunmadı. Bunun üzerine Türkiye dost ülke Pakistan’a aynı teklifi götürdü. Pakistan Hava Kuvvetleri, hemen ertesi gün eğitmen pilot gönderme sözü verse de Amerika burada da devreye girdi. Amerika, Pakistan’ın Türkiye’ye eğitmen pilot göndermesine, ikili anlaşmaları gösterdi ve “Sizdeki uçak konfigürasyonu Türkiye’dekinden farklı” mazeretini öne sürerek izin vermedi.

SON KHK’DA DÜZENLEME

Konu, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in son ziyaretinde bir kez daha masaya getirildi. Amerika ayak diremeye devam edince de Türkiye kendi çözümünü devreye soktu. Sorunun aşılması için geçen hafta, Hava Kuvvetleri’nde “zorunlu eve dönüş” olarak anılan KHK düzenlemesi getirildi. Düzenlemede yer alan koşulları taşıyan F-16 pilotları Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki görevlerine geri dönecekler.

220 PİLOTU KAPSAYACAK

Düzenlemenin yaklaşık 220 pilotu kapsadığı belirtilirken, güvenlik soruşturmaları, sağlık raporları ve 18 yılını tamamlamaya kısa süre kalan pilotlar da gözönünde tutulduğunda yaklaşık 120 ila 160 F-16 pilotunun Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na döndürülmesi bekleniyor. Bunların yaklaşık 50’sinin de F-16 eğitmeni olarak görevlendirileceği öngörülüyor. Halen Hava Kuvvetleri’nde F-16’larda bir koltuğa 0.4 pilot düşerken, eğitmen F-16 pilotları ayrıldıktan sonra geri kalan pilotlarla da, neredeyse iki katı mesai yapan uçucu personel desteklenmiş olacak. (Yenişafak)

50 eğitmen pilot göreve dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (94)

A 320 ~ 7 yıl önce
ci.yazmış sin,yazabildigin kadar amma...............!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düşün, ~ 7 yıl önce
sendeki o beyincikle de ancak mezun olduğun okul bitirilir ve ait olduğun yerde yaşanır. baştaki harfler ise senin gibiler için kullanılmıştır.bilgine.aklıma gelmisken yazayım dedim.genç. Daha hayatta öğreneceğim çok ama çok şey var.hadi işine............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETO cu F16 ~ 7 yıl önce
FETO cu F16 ne is yapiyor? FETO cu F16 Geri alsinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt bey, ~ 7 yıl önce
yazdığın gibi baba-oğul bu mesleği icra ediyormusunuz.Guzelde bu meslek hep asker ve çocuklarına ait olmamali. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beddua ~ 7 yıl önce
Yazıklar olsun hepsine..kendi bebelerine yer açmak için hakeden kaç cevheri elediler bunlar..ama ah yerde kalmıyor gün gelir hak yiyenden misli misli çıkar ve cıkıyorda..
A320 ~ 7 yıl önce
Turkiye'nin en buyuk ozel havayolunda sivil kaynakli F/o olarak ucmaktayim. Bu konu ile ilgili haberi ilk okudugumda yorum yapmaktan imtina etmistim. Ancak bu ve buna benzer diger haberlerin altinda yapilan yorumlari gordukten sonra 1-2 kelam etme ihtiyaci duydum. Herseyden once bu kadar sig insanin bir arada olabilecegine inanasim gelmiyor. Burada bu insanlari rencide edici ve olumsuz yorum yapanlarin bizim sektorumuzden bile olduguna inanmak istemiyorum. Cunku bir insanin bu kadar alcalabilecegini dusunmek midemi bulandiriyor. Yahu arkadaslar sizde hic insaf vicdan yokmu. Sanki 15 temmuzda hain kalkismaya bu insalar canak tutmus gibi icinizdeki kini pisligi nasil buralara kusmaya cesaret ediyorsunuz. Devletimizi bu duruma dusurenlere hicmi bir lafiniz yok. Bu insanlarin sucu gunahi ne. Ayrica bu KHK benzeri adina kanun diyemeyecegim ancak orta afrika dikta rejimlerinde gorebileceginiz tehditvari SEY ile insanlarin hayatlari ile oynanmasina nasil alkis tutabiliyorsunuz. Bu gun bu insanlara yapilanin yarin size bize farkli sekilde yapilmayacaginin garantisi nedir? Bugun bu adaletsizlige alkis tuttugunuzda yarin size yapilan adaletsizlige ses cikartacak kimseyi bulamayacaginizin farkinda degilmisiniz. En basit haliyle bu yapilan is hukuksuzdur. Devlet ciddiyeti ile hic bir sekilde ortusmeyecek sekilde resmen orman kanunu isletmesidir. Devlet'in resmen bir mafya gibi davranmasidir. Oyle bir devlet dusununki kendi milletine mensup sucsuz gunahsiz insanlari hayatlari ile oynamakla tehdit ederek istedigini yaptirtiyor. Eger su anda savas varsa milli seferberlik ilan edin hep beraber gidelim. Ama eger yoksa kimsenin bu insanlara boyle bir dayatma yapmaya hakki yoktur. Olayin sadece para pul oldugunu dusunene sig alt sig'lara emin ol bu insanlar paraya pul'a coktan doymus insanlar ama Bu abilerimin hocalarimin kaptanlariminda bir ailesi bir duzeni var en basitinden arkadas okullar aciliyor insanlar cocuklarini bir okula kaydettirdi bir duzen kurdu . 15-20 gunde tum duzeni bozup gitmeyi kolaymi zannediyorsunuz. Ayip yahu ayip Eminim ki uzerine vazife dusen tum kaptanlarim vazifelerini en iyi sekilde yerine getirecektir ancak umarim bu hukuksuz uygulama en kisa surede yargidan doner ve aramizdan gecici olarak ayrilmak zorunda kalacak olan kaptanlarimiz aramiza donerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatırlatma! ~ 7 yıl önce
Söz konusu vatansa gerisi teferruattır...
Dönenler.. ~ 7 yıl önce
Türk semalarini koruyan emekli ve su anda ucan pilotlarimiza selam olsun..Kiskanilmak güzel birsey .. Yorumlardanda belli oluyor..Herkes pilot olabilir ama savas pilotu asla o ayri bir yetenektir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes ~ 7 yıl önce
Herkes savaş pilotu olamaz, siz olmuşsunuz, haydin şimdi savaş pilotluğuna o zaman. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu! çok değerliyse niye bırakıyorsun! ha yok geldiysen de vik vik etme
Sivil F/O ~ 7 yıl önce
Sivilden yetisme bir fo yum. Ucagi kurtaran p4 hikayelerini uzulerek okudum. Sivil ya da askeri kokenli kaptanlarda oldugu gibi folarda da insan faktoru mevcut. Bu faktorlerden bagimsiz senelerce kaptanlik yapmis pilotlarimizin arkasindan hem de kamusal bir ortamda yapilan bu ilkel ve sig yorumlari okudukca icim kan agliyor. Kinadiginiz, kotu havada kumandayi foya verdigini iddia ettiginiz kaptanlar ancak hayal urununden ibaret olup muhtemel gelecekteki davranislarinizin aciga vurumundan ibaret. Kendi isinizi duzgun yapmak yaninizdaki kaptani asiste etmeyi de iceriyor. Goreviniz Isterlerse herhangi bir sirketin baspilotu olsunlar, kaptanin olmasi gereken seviyedeki egosunu incitmeden arkadaki yolcularla beraber emniyetli operasyon gerceklestirmek. Gelip burada devede kulak ucus saatinizle ben oldum demek sadece sizi uzer. Herkese emniyetli ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil yolcu ~ 7 yıl önce
Asker pilotlar hakkında yazanlar neden bu kadar sinirli? Haber sivil uçaklarla ilgili değil ki, siz F-16 uçurabiliyor musunuz ondan haber verin. Şanlı ordumuz F-16 pilotu bulamayacak kadar zor duruma düşürülmüş. Değerli subaylarımız balyoz malyoz diye sudan sebeplerle biçilmiş. Asıl konu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru Söz ~ 7 yıl önce
Hakkikatten Çok doğru yazmışsınız tebrik ederim. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler CHP li bir vekil meclisde dediki bu hava kuvvetlerinde sıra dışı gelişmeler ihraçlar olmakta bunun sebebi nedir araştırılsın dedi: cevaben böyle bir şey yok rutin olması gereken dendi. Bir insanı sen evlendiğin kişiyle evlilik öncesinde evlilik dışı ilişki yaşıyorsun (nişanlısıyla) diyerek ahlaksız yaşamı bahane göstererek ordudan attılar. Kimse sen ne saçmalıyorsun demedi ama atan ahlaksızların amacı farklıydı o zamanlar kralın çıplak olduğunu görüp söylemeyenler şimdi kral çıplak diyorlar. Bende şimdi diyorumki sivil asker kim varsa temiz her ATPL sahibini hava kuvvetleri kabul etmeli bir mülakat yapıp uçurabildiği her konumda değerlendirmelidir. Bu hava kuvvetlerinde sadece F-16 yok. T-41 de hoca olarak F-16 pilotu uçuruyoruz F-16 lar en lazım olduğu anda yerde yatıyor. Geri gelecekler 4 yıl benimseyip işini en güzel yapmalıdır ve yapacaklardır gerekirse sivillerde çağırılmalıdır s
Sivil yolcu ~ 7 yıl önce
Asker pilotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli asker pilot ~ 7 yıl önce
toplumumuzun maneviyatının tahrip edilmiş olma derecesini aşağıdaki yorumlardan anlayabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maneviyat??? ~ 7 yıl önce
Devre arkadaşlarının çocukları askeri lise ve harp okullarından , sümüklü Pensilvanyalı adına biçilirken sesinini çıkarmadığın ve Türkiye'de kul hakkının yenilmesinde insanlar arza ulaştıklarında, zaten maneviyat bitmişti, günaydın.
Sebep ~ 7 yıl önce
Tüm tsk da yaşanan bu zillet sizin o sümüklülerin heybelerini taşımanızdan kaynaklanmısın kardeşşşş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000