18 Ağustos 2014, Pazartesi 11:08:04

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME!

Üçüncü havalimanının finansman ayağı şekillenmeye başladı.
  • Sana ne? Çalıyorsa benim paramı çalıyor. Bal tutan parmak yalar. Çalsınlar tabii. Sonuçta bana makarna ve kömür veriyorlar ya bana yeter. Üstelik dindarlar. Her yana cami yaptılar. Üstelik hırsız olmak önemli değil. Iki rekat namaz kılar, oruç tutar, hacce giderler. Allah da affeder. Durmak yok yola devam.
  • Goldman Sachs, hukumetin ve havalimani muteahhitlerinin yolsuzluk dosyalari nedeniyle kredi vermekten imtina etti. projeden cekildi. Zaten ancak Ziraat bankasindan kredi bulurlar bu saatten sonra. Diger kredi verenler de Ziraat Bankasini muhatap ve guvence olarak kabul edip kredi verecek. Yani aslinda hlimaninin mali yuku yine vatandasin ustunde. 3.havalimaninin temelini atsa da acilisini yapmak "havuzcu basbakana" kismet olmayacak insallah.

Üçüncü havalimanının finansman ayağı şekillenmeye başladı. Projeye Ziraat Bankası’nın liderliğinde 6 banka finansman sağlayacak.

İhale sonrası hızla temel atma hazırlıkları yapan konsorsiyum, geçtiğimiz haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tesisin temelini atmıştı. Yıllık 150 milyonluk yol kapasitesine sahip olacak olan üçüncü havalimanı, yaklaşık olarak 10 milyar euro’ya mal olacak.

Üçüncü havalimanı birbirinden bağımsız altı uçak pistine sahip olacak. Üçüncü havalimanının yapımının dört yıl sürmesi bekleniyor. Projenin tamamının bitiş tarihi 2018 olarak belirtiyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, projenin bitişi ile üçüncü havalimanının, Atlanta Havalimanı’nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor. Finansman için yapılan görüşmelerde de sona yaklaşıldı. Duyumlara göre Ziraat Bankası’nın liderliğinde altı yerli ve yabancı sermayeli  banka finansman sağlayacak. Kredilendirme etap etap olacak. İlk etapta 4.5 milyar euro’luk bir finansman sağlanacak. Kredi anlaşmasının önümüzdeki haftalarda açıklanıp imzalanması bekleniyor. 

İstanbul’un üçüncü havalimanının geçen yılın mayıs ayında yapılan ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz Kolin- Limak- Kalyon- Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazanmıştı. (Finansgündem)

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sana ne? Çalıyorsa benim paramı çalıyor. Bal tutan parmak yalar. Çalsınlar tabii. Sonuçta bana makarna ve kömür veriyorlar ya bana yeter. Üstelik dindarlar. Her yana cami yaptılar. Üstelik hırsız olmak önemli değil. Iki rekat namaz kılar, oruç tutar, hacce giderler. Allah da affeder. Durmak yok yola devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havuzcu Muteahhitler ~ 10 yıl önce
Goldman Sachs, hukumetin ve havalimani muteahhitlerinin yolsuzluk dosyalari nedeniyle kredi vermekten imtina etti. projeden cekildi. Zaten ancak Ziraat bankasindan kredi bulurlar bu saatten sonra. Diger kredi verenler de Ziraat Bankasini muhatap ve guvence olarak kabul edip kredi verecek. Yani aslinda hlimaninin mali yuku yine vatandasin ustunde. 3.havalimaninin temelini atsa da acilisini yapmak "havuzcu basbakana" kismet olmayacak insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 10 yıl önce
Adam artık Başbakan değil zaten. Cumhurbaşkanı oldu.
Mersin Vekili ~ 10 yıl önce
Ziraat, Vakıf, Halk... Hiç farketmez.. Yeter ki büyük projeler durmasın. Sizin nasıl olsa her yapılan işe bir kulp takma alışkanlığınız var.
ztk ~ 10 yıl önce
hazine garantisi yoktu, verildi... o bile yetmedi,direk ziraat bankasi devreye girdi.. kotu 100 metreden 70e indirdiler,maliyet dustu ama bilinmeyen havuz maliyeti var.. atv,aksam,a haber,star gazete okurken, izlerken bu havalimani ihalesini dusunun.. eli kolu uzun arkadas propaganda yapsin diye,parasini biz cebimizden verdik..
hazine ~ 10 yıl önce
hazine garantili borçlar devlet borcu kalemlerinde yer alır diye söylediğimizde ağızlarını doldura doldura üç kuruşluk ekonomi bilgileri ile buralarda aksini söylemek isteyenler vardı, ne oldu onlara.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000