03 Nisan 2016, Pazar 09:20:37

3. havalimanında çalışmalar hız kazandı

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak ve 2018'in şubat ayında uçuşların başlayacağı havalimanında kat edilen mesafe havadan görüntülendi.
  • havalimanı iyi ülkemize hayırlı olsun ama ters yerde çok uzak daha yakın bir yer yokmu
  • İçimizdeki ruslar belli ediyor kendini.... Bırakında adamlar yapsın dünyanın en büyüğü olucak gurur duyacağınıza falan filan yapıyorsunuz..
  • bu havalimanına uzun menzilli DC-3 uçakları inecek mi?
  • O kadar işsiz insan var bu ülkede neden Vietnamlı ya da Pakistanlı çalışıyor
  • hepimiz biliyorduk istanbul'un acilen yeni ve modern bir havalimanına ihtiyacı olduğunu ama göz göre göre havalimanı birilerinin keyfi için yanlış yere yapılıyor. biz bunları söyleyince israil ajanı oluyoruz. acaba bu inşaat yıllar sonra birilerinin keyfi için bi tarihe yetiştirilsin diye kaç iş kazası olacak, kaç kişi canından edilecek göz göre göre? ya da daha yeni açılan metrolar gibi çatıları akacak mı? ya da bu havalimanı bittiğinde hem kapasitesiyle hem de iç tasarımıyla changi gibi hong kong gibi olacak da gurur duyacak mıyız? yoksa sabiha gökçen gibi ya da ahl gibi uçağa binene kadar binbir kalabalığın arasından geçecek miyiz? hepimiz biliyoruz istanbul'un yeni havalimanına ihtiyacı olduğunu. ama o havalimanı yanlış yere yapılıyor, kimse inkar edemez.
  • son zamanlarda 3.havalimanın çok reklamı yapılıyor fakat benim anlamadığım konu hani bu havalimanı büyük olacaktı.Resimlerden gördüğümüze göre havalimanın inşaatı o kadar büyük değil.İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar binasının inşaatını görmüştüm yapım aşamasındayken inanın arasında bir fark göremiyorum sanki.Artı daha pist filanda yol sanırım.Avrupanın gözbebeği İstanbula yakışan bir havalimanı olacak fakat verilen tarihte bitirilemiyecek sanırım.Benim gibi herhalde çoook kişi verilen tarihte bitirileceğine inanmadığı için herhalde sık sık yeni son hali diye resimler yükleniyor
  • niye benim gibi bir havacilik dehasi,uzmani ve gurusundan fikir almadan bu insaat yapiliyorki?
  • bence gereksiz yatirim. durdurulup mevcut taturk havaalaninin fuar alanina dogru genislemesi lazim
  • bakın görün bu muhteşem projeye karşı çıkanlar açılır açılmaz ilk uçuşlar için sıraya girecektir tıpkı 3 köprüde olacagı gibi
  • Milet ne yazsin Dunyanin enbuyk hava alani diyirlar. Acaba dunyani enson teknoloji. Kulanilacak diyorlarmi. Ve inanmiyorium , Insallah olur turkiye her seye leyiktir,

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak ve 2018'in şubat ayında uçuşların başlayacağı havalimanında kat edilen mesafe havadan görüntülendi.

Dünyanın en büyük şantiyelerinden Üçüncü Havalimanı'nda ilk etabın 2018'in başına yetiştirilmesi için 16 ülkeden 13 binin üzerinde personel, çalışmalarını sahanın farklı bölgelerinde eş zamanlı ve aralıksız sürdürüyor.

Son hali havadan görüntülenen ve tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak havalimanı Türkiye'nin yüz akı projelerinden.

İlk etabı 2018'in şubat ayında açılacak hava limanı projesi tüm hızıyla ilerliyor.Uçaktan indikten sonra, çıkışın çok kısa sürede olacağı havalimanında çalışmaların ivme kazanması için gerekli bütün personel ve ekipman sağlanmış durumda.

Projenin kısa süreli iş programından dolayı projelendirme, altyapı ve üst yapı işlerinin, sahanın farklı bölgelerinde eş zamanlı yürütülmesi tercih edildi.Bu sayede tasarım, toprak işleri, terminal binası ve diğer destek tesislerinin inşası tüm hızıyla devam ediyor.

Terminal binasında kaba inşaat, elektro mekanik sistem montajları, çatı montaj çalışmaları başlarken, bu faaliyetler eş zamanlı yürütülüyor.

13 binden fazla kişi çalışıyor

Her geçen gün terminal binasının ortaya çıktığı hava limanında personel sayısı da artıyor. Projede an itibarıyla 7 gün 24 saat 13 binden fazla kişi çalışıyor. Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın 15 ülkesinden işçinin çalıştığı havalimanı inşaatında en çok yabancı personel Vietnam ve Pakistan'dan.

Çalışmalar için 2 bini yüksek kapasiteli kamyon olmak üzere 3 bine yakın ağır makine ekipman filosu bulunuyor. Proje bu çalışma sahası ve çalışan sayısı bakımından dünyanın en büyük şantiyelerinden biri olarak gösteriliyor.

Dünyanın bütün malzeme satıcılarının geldiği havalimanı şantiyesinde en iyi malzeme en iyi fiyata alınmaya çalışılıyor.

2,5 yılda 6 milyar avroluk yatırım

Dev otoparkları, alışveriş merkezleri, otelleri, sosyal ve dini tesisleri ile adeta bir şehir niteliğinde olacak havalimanı için şimdiden dünyanın birçok ülkesinden teklif geliyor.

2,5 yılda 6 milyar avroluk yatırımın yapılacağı Üçüncü Havalimanı terminalinin ilk giriş noktalarında x-ray ve arama kapıları bulunmayacak.

Metro, hızlı tren, otobüs gibi ulaşım seçeneklerinin bulunacağı havalimanına D-20 yeni kara yolu bağlantısı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi de araçla ulaşımda katkı verecek.

Oturma alanlarında yeşil konsept

Çok geniş ve ferah terminallerin bulunacağı yeni havalimanında oturma alanlarında gerçek bitkilerin yer alacağı "yeşil konsept" kullanılacak.

İlk etapta havalimanını kullanabilecek 90 milyon yolcunun 40 milyonunun transit olması beklenirken, proje dünya havacılık sektörünü de ciddi şekilde etkileyecek.

İstanbul'daki yeni havalimanında VIP salonu, devlet konuk evi, valilik ve mülki idare binasının tasarımı en güzel şekilde yapılacak.







3. havalimanında çalışmalar hız kazandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

dürüst ~ 8 yıl önce
havalimanı iyi ülkemize hayırlı olsun ama ters yerde çok uzak daha yakın bir yer yokmu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rektör ~ 8 yıl önce
İçimizdeki ruslar belli ediyor kendini.... Bırakında adamlar yapsın dünyanın en büyüğü olucak gurur duyacağınıza falan filan yapıyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
bu havalimanına uzun menzilli DC-3 uçakları inecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Türkler tukaka? ~ 8 yıl önce
O kadar işsiz insan var bu ülkede neden Vietnamlı ya da Pakistanlı çalışıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göz göre göre ~ 8 yıl önce
hepimiz biliyorduk istanbul'un acilen yeni ve modern bir havalimanına ihtiyacı olduğunu ama göz göre göre havalimanı birilerinin keyfi için yanlış yere yapılıyor. biz bunları söyleyince israil ajanı oluyoruz. acaba bu inşaat yıllar sonra birilerinin keyfi için bi tarihe yetiştirilsin diye kaç iş kazası olacak, kaç kişi canından edilecek göz göre göre? ya da daha yeni açılan metrolar gibi çatıları akacak mı? ya da bu havalimanı bittiğinde hem kapasitesiyle hem de iç tasarımıyla changi gibi hong kong gibi olacak da gurur duyacak mıyız? yoksa sabiha gökçen gibi ya da ahl gibi uçağa binene kadar binbir kalabalığın arasından geçecek miyiz? hepimiz biliyoruz istanbul'un yeni havalimanına ihtiyacı olduğunu. ama o havalimanı yanlış yere yapılıyor, kimse inkar edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nereye yapılcaktı ~ 8 yıl önce
???? yer mi var ulan.
isimsiz ~ 8 yıl önce
son zamanlarda 3.havalimanın çok reklamı yapılıyor fakat benim anlamadığım konu hani bu havalimanı büyük olacaktı.Resimlerden gördüğümüze göre havalimanın inşaatı o kadar büyük değil.İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar binasının inşaatını görmüştüm yapım aşamasındayken inanın arasında bir fark göremiyorum sanki.Artı daha pist filanda yol sanırım.Avrupanın gözbebeği İstanbula yakışan bir havalimanı olacak fakat verilen tarihte bitirilemiyecek sanırım.Benim gibi herhalde çoook kişi verilen tarihte bitirileceğine inanmadığı için herhalde sık sık yeni son hali diye resimler yükleniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
niye benim gibi bir havacilik dehasi,uzmani ve gurusundan fikir almadan bu insaat yapiliyorki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 8 yıl önce
bence gereksiz yatirim. durdurulup mevcut taturk havaalaninin fuar alanina dogru genislemesi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
URFAİR ~ 8 yıl önce
bakın görün bu muhteşem projeye karşı çıkanlar açılır açılmaz ilk uçuşlar için sıraya girecektir tıpkı 3 köprüde olacagı gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa barbara ~ 8 yıl önce
Milet ne yazsin Dunyanin enbuyk hava alani diyirlar. Acaba dunyani enson teknoloji. Kulanilacak diyorlarmi. Ve inanmiyorium , Insallah olur turkiye her seye leyiktir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000