27 Eylül 2014, Cumartesi 09:03:47

“3. HAVALİMANIN ADI VECİHİ HÜRKUŞ OLSUN”

Türk sivil havacılık tarihine adını altın harflerle yazdıran Tayyareci Vecihi Hürkuş içi Istanbul Airshow’da özel stand açıldı. Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği (TVHMD) Başkanı Bahadır Gürer, faaliyetleri hakkında AirportHaber’e konuştu.
  • Niye ismi değişiyor? Kodları ve ismi aktarılabilinir. Örnekleri var.
  • Herkes bilmez Vecihi HÜRKUŞ' un neler yaptığını. Kesinlikle hak ediyor. Ama bu ülkede hak hukuk bu kadar ayaklar altına alınmış iken, benden olan, benden olmayan diye ülke bölünmüş ise, Birileri TÜRGEV gibi bir vakıf kurup ülkeyi yutarken buna çanak tutanların destek verenlerin başında gelenin adı verilirse çok yazık olur. O zihniyettekiler çoğunlukta ise ve Vecihi HÜRKUŞ adı verilemeyecek ise "BAŞÇALAN Havaalanı" diyebilirsiniz.
  • Istanbul Büyük Anadolu Havalimanı Istanbul Grand Anatolian Airport Hepsini kapsar, Dağılın
  • Benim adımı koysunlar 3. Havaalanına !!! Şaban Korkmaz Airport.
  • Bangkokta eskiden BKK kodlu bir havaalanı var iken, yeni ve büyük olan Suwarnabhumi yapılınca BKK adı ve kodu yenisine verilmiş. Eskisi de Don Mueang olmuş. Bence makul bir uygulama. Bizde de Atatürk adı ve IST kodu yenisine aktarılmalı, Yesilkoydekine de başka isim verilmeli.
  • Bu büyüklüğü savunmandaki kriterlerin neler ? Neden büyük söyleyebilirmisin
  • Rte kardeş ! İstemeden söylemek zorunda olduğunuz büyük isimler çok gücünüze gitmiş galiba ? Heves etmişsiniz !Alışırsınız sıkma canını . Allah büyük ! Size de akıl verir elbet bir gün ;)
  • EURASIA çok yaratıcı ve akılda kalıcı türetilmiş kelime,RTE kim bizim kendi içimizde yarattıgımız bir kahraman dünya tarihine katkısı sıfır? Atatürk gibi o da bir gün vizyonunu tamamlayacak ve gün geçtikçe yenileri çıkacak.eurasia evrensel bir kelime takdir bu işte yetkisi olanlarındır
  • Yaşayan birinin adının biryerlere verilmesi kadar saçma ve etik dışı bir uygulama ancak Türkiye'de olabilir. Yaptıklarıyla yıllar boyunca takdir edilmiş o kadar tarih, bilim ve devlet adamı ve ulusal kahramanlarımız var ki. Sadece belli bir ismi öne çıkarabilmek için yapılan bu tartışmalar Türkiye'nin uluslararası itibarını yine ayaklar altına alacaktır.
  • İsteyerek ve gururla İstanbul Atatürk Havalimanı diye anons yapıyorum, bize kafi

Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği (TVHMD) Derneği Başkanı Bahadır Gürer, Istanbul Airshow’da AirportHaber’in sorularını yanıtladı.

İstanbul’a inşa edilecek 3. havalimanının isminin belirsizliğini koruduğu şu günlerde bir kampanya başlattıklarını ifade eden TVHMD Başkanı Gürer, “Vecihi Bey’in isminin 3. Havalimanına verilmesi için de bir imza kampanyası başlattık. Bu kapsamda şimdiye kadar 18 binin üzerinde imza toplamış durumdayız. Çalışmalarımız imkanlar çerçevesinde biraz yavaş ilerliyor olabilir ama biz yılmadan mücadelemizi sürdürmek istiyoruz. Vecihi Bey’in öğrencisi ilk kadın savaş pilotumuz ve Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in ismi bir havalimanında yaşatılıyor. Bizler de yen inşa edilecek havalimanına Atatürk’ün adının verilmemesi durumunda oraya Vecihi Hürkuş Havalimanı isminin verilmesini istiyoruz” dedi.

27 Eylül’ün Türkiye Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmasını isteyen Gürer, "Vecihi Hürkuş Türk Sivil Havacılık tarihi için çok önemli bir isim. Bugün, yani 27 Eylül Tayyareci Vecihi Bey’in ilk sivil uçakla ilk uçuşunu gerçekleştirdiği gündür. Bizler bu günün Türkiye Sivil Havacılık Günü olarak kutlanmasını istiyoruz. 7 Aralık günü Dünya Sivil Havacılık Günü olarak kutlanıyor ancak Türk Sivil Havacılığı için heyacan uyandıran bir gün olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TVHMD Başkannı Gürer, bugün Vecihi Hürkuş’un hayatından kesitlerin de yer aldığı bir belgeselin 10. Istanbul Airshow’da havacılık tutkunlarına izletileceğini belirtti. Istanbul AirShow'daki Tayyareci Vecihi Hürkuş standında, Vecihi Hürkuş'un kendi el yazısıyla aldığı notlar, ihtira beratı, özel eşyaları ve çok sayıda fotoğrafı sergileniyor.













©AirportHaber.com

“3. HAVALİMANIN ADI VECİHİ HÜRKUŞ OLSUN”

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

bir havacı ~ 10 yıl önce
Niye ismi değişiyor? Kodları ve ismi aktarılabilinir. Örnekleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinlikle ~ 10 yıl önce
Herkes bilmez Vecihi HÜRKUŞ' un neler yaptığını. Kesinlikle hak ediyor. Ama bu ülkede hak hukuk bu kadar ayaklar altına alınmış iken, benden olan, benden olmayan diye ülke bölünmüş ise, Birileri TÜRGEV gibi bir vakıf kurup ülkeyi yutarken buna çanak tutanların destek verenlerin başında gelenin adı verilirse çok yazık olur. O zihniyettekiler çoğunlukta ise ve Vecihi HÜRKUŞ adı verilemeyecek ise "BAŞÇALAN Havaalanı" diyebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi bitmediniz ~ 10 yıl önce
Ulusal kanalı izlediniz.. iyi geceler.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Istanbul Büyük Anadolu Havalimanı Istanbul Grand Anatolian Airport Hepsini kapsar, Dağılın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Benim adımı koysunlar 3. Havaalanına !!! Şaban Korkmaz Airport.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BKK örneği ~ 10 yıl önce
Bangkokta eskiden BKK kodlu bir havaalanı var iken, yeni ve büyük olan Suwarnabhumi yapılınca BKK adı ve kodu yenisine verilmiş. Eskisi de Don Mueang olmuş. Bence makul bir uygulama. Bizde de Atatürk adı ve IST kodu yenisine aktarılmalı, Yesilkoydekine de başka isim verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu büyüklüğü savunmandaki kriterlerin neler ? Neden büyük söyleyebilirmisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rte kardeş ! İstemeden söylemek zorunda olduğunuz büyük isimler çok gücünüze gitmiş galiba ? Heves etmişsiniz !Alışırsınız sıkma canını . Allah büyük ! Size de akıl verir elbet bir gün ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
EURASIA çok yaratıcı ve akılda kalıcı türetilmiş kelime,RTE kim bizim kendi içimizde yarattıgımız bir kahraman dünya tarihine katkısı sıfır? Atatürk gibi o da bir gün vizyonunu tamamlayacak ve gün geçtikçe yenileri çıkacak.eurasia evrensel bir kelime takdir bu işte yetkisi olanlarındır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Triple ~ 10 yıl önce
Yaşayan birinin adının biryerlere verilmesi kadar saçma ve etik dışı bir uygulama ancak Türkiye'de olabilir. Yaptıklarıyla yıllar boyunca takdir edilmiş o kadar tarih, bilim ve devlet adamı ve ulusal kahramanlarımız var ki. Sadece belli bir ismi öne çıkarabilmek için yapılan bu tartışmalar Türkiye'nin uluslararası itibarını yine ayaklar altına alacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tıpış, tıpışa ~ 10 yıl önce
İsteyerek ve gururla İstanbul Atatürk Havalimanı diye anons yapıyorum, bize kafi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000