17 Aralık 2014, Çarşamba 16:40:10

'3. HAVALİMANI MUTLAKA OLACAKTI'

Hamdi Akın'ın bugün medyaya yansıyan 3. havalimanı hakkındaki görüşlerine açıklama getirildi.
  • Türkiye'de sıkıntısını çektiğimiz doğru vatandaş söylemi bu olmalı. Doğruya doğru yanlışa da yanlış ! Ama sorun da burada başlıyor, kişinin şahsını , kurumunu hemen yargılama başlıyor. Aslında Akın'ın söylediğinin onlarca örneği var. Bunlar Londra - LHR / T5 ile kendini 5. kez geliştirerek yoluna devam ediyor olmasına rağmen , yetmediği için bu kez şehir havalimanları mantığı ile LGW, STN ve LGW ile bu işleri çok da başarılı yönetiyorlar. Aynı mantığı Paris CDG ve ORY ile çok güzel götürüyor. Onlar bizden daha fazla finans imkanlarına sahip olmalarına rağmen , neden oradan oraya savrulmadan , var olan kaynaklarını en optimum düzeyde kullanarak doğruları yapıyorlar. Biz ise Türkiye'nin kıt kaynaklarını çarçur etmeden bu işi halledemediğimiz gibi en üst düzeyde optimizasyonu sağlamak üzere ; teknik, finans ve insan kaynaklarımızı kullanamadan politikanın en anlamsız mecralarında çok önemli değerlerimizi yitiriyoruz.Buradan bakarsak, AHL kapandığı gün yaklaşık 5 MEUR kaybedeceğiz.
  • Kedi ulaşamadığı ciğere önce mundar demiş sonra da ya yok ben öyle dememiştim demiş :) Geç bu ayakları Hamdi Akın, İSG çok pis patakladı. Hem 2. havalimanında hem 3. havalimanında!
  • Amma korkuyosunuz su adamin sizi kiyip yok edeceginden ya, hemen aciklamalar falan. Korka korka milleti de korkak yaptiniz. Nolmus oyle anlasildiysa anlasildi.
  • Aklin yolubir.Modern dunyada olmasi gereken dusunce tarzi.Tesekkurler bu guzel bakis acisini burada paylastiginiz icin.

Hamdi Akın'ın bugün medyaya yansıyan 3. havalimanı hakkındaki görüşlerine açıklama getirildi.

Akfen Holding'ten yapılan açıklamada Hamdi Akın'ın '3. havalimanı yerine 3. pist olmalıydı' şeklinde bir ifade kullanmadığı belirtilirken, 3. havalimanının gerekliliğine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Değerli Basın Mensubu,

Bu açıklama, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hamdi Akın’ın 16 Aralık 2014 tarihinde Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında ’Bursa markalaşma yolunda bir adım daha - İş hayatında yeni projeler üretmek- inovasyon’ konulu konferansta yapmış olduğu konuşmasının bazı haber/internet sitelerindeki yanlış anlaşılmalarını düzeltmek amacıyla yapılmıştır.

Konuşmamızda 3. havalimanı yerine 3. pist olmalıydı şeklinde bir ifade bulunmadığını kamuoyunun dikkatine sunarız.

Söz konusu konferansta “3.Havalimanı ihalesi öncesinde bir hikayesi var mıdır?” şeklindeki soruya verilen cevapta, ‘’3. pist için uğraştık, proje ve maket çalışmaları yaptık ve kapasiteyi yılda 100-120 milyon yolcuya çıkartmak için bir hayli emek sarfettik. Ama olmadı. Tabi ki Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi bir gün dolacaktı ve 3. Havalimanı mutlaka olacaktı’ ifadeleri kullanılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
 

'3. HAVALİMANI MUTLAKA OLACAKTI'

Yorumlar

DOĞRU MU ? ~ 9 yıl önce
Türkiye'de sıkıntısını çektiğimiz doğru vatandaş söylemi bu olmalı. Doğruya doğru yanlışa da yanlış ! Ama sorun da burada başlıyor, kişinin şahsını , kurumunu hemen yargılama başlıyor. Aslında Akın'ın söylediğinin onlarca örneği var. Bunlar Londra - LHR / T5 ile kendini 5. kez geliştirerek yoluna devam ediyor olmasına rağmen , yetmediği için bu kez şehir havalimanları mantığı ile LGW, STN ve LGW ile bu işleri çok da başarılı yönetiyorlar. Aynı mantığı Paris CDG ve ORY ile çok güzel götürüyor. Onlar bizden daha fazla finans imkanlarına sahip olmalarına rağmen , neden oradan oraya savrulmadan , var olan kaynaklarını en optimum düzeyde kullanarak doğruları yapıyorlar. Biz ise Türkiye'nin kıt kaynaklarını çarçur etmeden bu işi halledemediğimiz gibi en üst düzeyde optimizasyonu sağlamak üzere ; teknik, finans ve insan kaynaklarımızı kullanamadan politikanın en anlamsız mecralarında çok önemli değerlerimizi yitiriyoruz.Buradan bakarsak, AHL kapandığı gün yaklaşık 5 MEUR kaybedeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MırnavVvvvvTAv ~ 9 yıl önce
Kedi ulaşamadığı ciğere önce mundar demiş sonra da ya yok ben öyle dememiştim demiş :) Geç bu ayakları Hamdi Akın, İSG çok pis patakladı. Hem 2. havalimanında hem 3. havalimanında!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amma korkuyosunuz su adamin sizi kiyip yok edeceginden ya, hemen aciklamalar falan. Korka korka milleti de korkak yaptiniz. Nolmus oyle anlasildiysa anlasildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aklin yolubir.Modern dunyada olmasi gereken dusunce tarzi.Tesekkurler bu guzel bakis acisini burada paylastiginiz icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000