22 Haziran 2015, Pazartesi 08:40:31

3. havalimanı inşaatı için ilan verildi

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı'nın inşaatında çalışmalar gece gündüz sürüyor.
  • Ben calistim orada işçi yatakhaneleri pislik içinde yemekhane berbat pislik içinde para desen verdikleri belli proje bir şekilde biticek bu bir gerçek işçi bulunuyor ama durmuyor bence neden gelenin calismayip gittiğini sorgulamak gerekir.çalışma ortami berbat bir yer
  • Ne güzel yorumlar yapmışlar. Sanki hepsi birbirinden bilgili insanlar İyi bir tercih değildi bu havalimanı
  • Kamyon ve surucu arayacaginiza neden demiryolu yapmiyorsunuz.O kadar dolguyu kamyonlarla nasil dolduracaksiniz.Hemde demiryolu ihalesinide almis ve yapmis olursunuz. Sayin CEO sanada kolay gelsin.
  • Sinkafli konusan adamla kimse calismaz.
  • sistem boyle
  • Sağ-sol, kapitalist-solcu, xy-zq, ... farketmez. Bu projeye, ülkede yaşayanlar olarak sahip çıkalım. Buradan ülke kazanır. Eğer "filan varsa ben yokum, veya ben varsam filanca yok" sığlığını allah aşkına bir kenara bırakma erdemine ulaştığımızı gösterelim artık. Birileri birilerini sevmiyor olabilir, hatta düşman da olabilir. Ama doğruya doğru diyelim. Gücün kendinde olmasını isteyen, diğerinin yaptıklarını yok etmek yerine bileğinin gücüyle ve adilce kozunu paylaşıp kazansın. "Savaşta heryol mübah" diyenler sadece yeterince medeni insan olamamışlardır. Biz, medeni avrupaya bu konuda (kim derse desin, doğruya doğru diyebilmek) biraz daha yakın olabildiğimizi göstermeye kadar çiğ olabilirmiyiz! Hem zaten, "doğru" birşeye beynimiz inanmadığı halde "yanlış" demek bizi değil karşı olduğumuz tarafı güçlendirir. Bunu hepimiz, bilen insanlar değilmiyiz!
  • Naklıye fırmalarını mazot parasına calıstırırsanız zaten kamyon bulamazsınız adam 150.bın € tırını senın harfıyatını çekecek sefer bası mazot parası verırsenız zaten kımse gelmez avrupa dan sofor getırın hadı aylıkları 2500 € turkıye dekıler askerî ücretın bıraz ustu parayla çalışıyorlar ülke büyümüyor sadece Çukur a gıdıyor Ve oldugu yerde patınaj çekıp oldukça batıyor sımdı caresıne bakın yoksa o kamyonu çukurdan çıkaracak cekıcı de bulamazsınız saygılar
  • arkadaşlar ben biliyorum kayserinin mantısı, malatyanın kayısısı vietnamın iş makineleri şöförleri meşhurdur başka yerde bulamazsınız dünyada:)
  • Böylesine devasa fakat boş ve atıl bir alanı ekonomiye kazandırmak akıl ve beceri ister.Silivri bölgesinde yapılsaydı arazi bedeli dahi milyarlarca € ederdi.Üstelik arsa spekülatörleri ters köşe oldular.Üstüne üstlük bu arazi çevresinde yapılaşma olmadığından gürültü ve egzos kirliğinden etkilenen de olmayacak,Çevreci meydan olacak.
  • Yeni kurulacak hükümetin bu projeyi durdurması gerekmektedir.

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı'nın inşaatında çalışmalar gece gündüz sürüyor. Kamyon, TIR ve şoför yetiştiremeyen İGA, gazetelere verdiği ilanlarla taşeron arıyor.

Tüm dünyanın gözü kulağı bittiğinde alanında dünyanın en büyük projesi olacak İstanbul 3. Havalimanı inşaatına çevrildi. Hakkında çıkan 'Durdu mu? Duracak mı?' haberlerine karşın inşaat tam gaz devam ederken, inşaata işçi ve TIR yetişmiyor. Bu nedenle İGA Havalimanı İşletmesi Anonim Şirketi (İGA), inşaatında çalışacak firmalar için gazetelere ilan vermeye başladı.

HEDEF 2 BİN KAMYON

'İstanbul yeni havalimanı inşaatı şantiyesinde çalışacak hafriyat taşeronlarına ihtiyaç vardır' yazılı ilan veren İGA, ayrıntıları ise şöyle sıradı: "Araçlar 6X4 20 m3 damper ölçüsünde kamyon veya hafriyat tırı olmalıdır. Araçlar 2012 model ve üstü olmalıdır. Firmaların araç sayısı minimum 25 adet olmalıdır. Çalışmalar, yer ölçümü m3 üzerinden hesaplanacaktır." Temeli 7 Haziran 2014'te atılan projenin ilk etabının 29 Ekim 2017'de hizmete girmesi hedefleniyor. Projeyi sıkıntıya sokacak hukuki bir durumun, alınmış bir kararın söz konusu olmadığını vurgulayan İGA Havalimanı İnşaat CEO'su Yusuf Akçayoğlu, inşaata planlandıkları şekilde hızla devam ettiklerinin altını çizdi. Akçaoğlu, "Projeyi değil durdurmak, daha da hızlandırmak için Türkiye genelindeki tüm hafriyat firmalarını davet ediyoruz. Mevcut 1.100 adet kamyon sayımızı 2.000'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

150 MİLYON YOLCU HEDEFİ

İhalesi 3 Mayıs 2013'te yapılan havalimanı için 22 milyar 152 milyon euroyla en yüksek teklifi Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa OGG vermişti. 3. havalimanı projesi, yılda 150 milyon yolcu kapasitesini karşılayabilecek şekilde ilerliyor.

VİETNAM'DAN İTHAL ŞOFÖR

Daha öncede projede çalışacak işçi yetersizliğinden yurtdışından kamyon şoförü getirtilmişti. 750 kamyon şoförü ihtiyacına karşın sadece 85 kişi iş için müracaat edince, Vietnam'dan kamyon şoförü getirebilmek için ilgili bakanlık ve kurumlardan izin alınmıştı. Bir süre daha bekleyip eğer Türkiye'den kamyon şoförü bulunamazsa, ilk etapta '50 ithal kamyon şoförü' getirilmesi planlanıyor.

3. havalimanı inşaatı için ilan verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 7 yıl önce
Ben calistim orada işçi yatakhaneleri pislik içinde yemekhane berbat pislik içinde para desen verdikleri belli proje bir şekilde biticek bu bir gerçek işçi bulunuyor ama durmuyor bence neden gelenin calismayip gittiğini sorgulamak gerekir.çalışma ortami berbat bir yer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir 1 ~ 9 yıl önce
Ne güzel yorumlar yapmışlar. Sanki hepsi birbirinden bilgili insanlar İyi bir tercih değildi bu havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Kamyon ve surucu arayacaginiza neden demiryolu yapmiyorsunuz.O kadar dolguyu kamyonlarla nasil dolduracaksiniz.Hemde demiryolu ihalesinide almis ve yapmis olursunuz. Sayin CEO sanada kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Sinkafli konusan adamla kimse calismaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sistem ~ 9 yıl önce
sistem boyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de yorayım ~ 9 yıl önce
Sağ-sol, kapitalist-solcu, xy-zq, ... farketmez. Bu projeye, ülkede yaşayanlar olarak sahip çıkalım. Buradan ülke kazanır. Eğer "filan varsa ben yokum, veya ben varsam filanca yok" sığlığını allah aşkına bir kenara bırakma erdemine ulaştığımızı gösterelim artık. Birileri birilerini sevmiyor olabilir, hatta düşman da olabilir. Ama doğruya doğru diyelim. Gücün kendinde olmasını isteyen, diğerinin yaptıklarını yok etmek yerine bileğinin gücüyle ve adilce kozunu paylaşıp kazansın. "Savaşta heryol mübah" diyenler sadece yeterince medeni insan olamamışlardır. Biz, medeni avrupaya bu konuda (kim derse desin, doğruya doğru diyebilmek) biraz daha yakın olabildiğimizi göstermeye kadar çiğ olabilirmiyiz! Hem zaten, "doğru" birşeye beynimiz inanmadığı halde "yanlış" demek bizi değil karşı olduğumuz tarafı güçlendirir. Bunu hepimiz, bilen insanlar değilmiyiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 9 yıl önce
Naklıye fırmalarını mazot parasına calıstırırsanız zaten kamyon bulamazsınız adam 150.bın € tırını senın harfıyatını çekecek sefer bası mazot parası verırsenız zaten kımse gelmez avrupa dan sofor getırın hadı aylıkları 2500 € turkıye dekıler askerî ücretın bıraz ustu parayla çalışıyorlar ülke büyümüyor sadece Çukur a gıdıyor Ve oldugu yerde patınaj çekıp oldukça batıyor sımdı caresıne bakın yoksa o kamyonu çukurdan çıkaracak cekıcı de bulamazsınız saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meşhur ~ 9 yıl önce
arkadaşlar ben biliyorum kayserinin mantısı, malatyanın kayısısı vietnamın iş makineleri şöförleri meşhurdur başka yerde bulamazsınız dünyada:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İST 3 ~ 9 yıl önce
Böylesine devasa fakat boş ve atıl bir alanı ekonomiye kazandırmak akıl ve beceri ister.Silivri bölgesinde yapılsaydı arazi bedeli dahi milyarlarca € ederdi.Üstelik arsa spekülatörleri ters köşe oldular.Üstüne üstlük bu arazi çevresinde yapılaşma olmadığından gürültü ve egzos kirliğinden etkilenen de olmayacak,Çevreci meydan olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çevre ~ 9 yıl önce
Çevresinde insan olmadığından doğaya saldığı kirlilik kirlilik olmuyor mu yani? BU şekilde mi çevreci oluyor? Petrolünü denize boşaltan petrol tankerinin çevresinde insan yoksa o tanker de çevreci mi oluyor?
Lilit ~ 9 yıl önce
Nasıl çevre'nin yorumuna negatif oy verilir anlayamadım. Adam apaçık yazmış, nesi hoşunuza gitmedi? Nesini yanlış buldunuz? Bakiyim, hakkaten cahilsiniz.
Yorum ~ 9 yıl önce
Yeni kurulacak hükümetin bu projeyi durdurması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 9 yıl önce
Ah caaaanııımmmm neler istiyorsun ... tüh

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000