23 Nisan 2014, Çarşamba 09:05:57

3. HAVALİMANI HAZİNE GARANTİSİ ALACAK MI?

Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil.
  • Böyle ihale mi yapilir.. 25 sene hazine garantisi. Seneye ne olacagi belli degil. Elde patlarsa öde babam öde.. bitmez. Elestirince kiziyorsunuz.
  • 3.cu köprü ve havalimani için şirketler kredi bulamiyorlar.. Bu hazine garantisi bu projeler için çıktı.. yalnız baştan bu garanti verilmedi,verilseydi başka şirketler daha iyi fiyat verirdi. Türk vatandaşlarının sırtına 40 milyar liralik yük bindi. IMF den alınan paranın 2 katı ve en kötüsü hangi projenin ne kadar alacağının söylenmeyecek olmasi.. yani hangi havuz şirketi ne kadar bizim cebimizden para alıyor bilmeyecegiz!! ileri demokrasi!!

Yönetmeliği yasasından 1 yıl sonra çıkan dev projelere Hazine garantisi ilk etapta 50 milyar dolarlık projeleri kapsıyor. 50 milyar dolara henüz ihalesi yapılmayan ‘Kanal İstanbul’ ve eğitim yatırımları dahil değil.

3. HAVALİMANI

22.1 milyar euroluk bir maliyetle ihale edilen havalimanını Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu yapacak. İhale 2013 yılının mayıs ayında yapıldı. Yasa zaten 2013 yılının şubat ayında çıktığı için Hazine garantisini tartışmasız alacak. Hazine’nin vereceği garantide 3 milyar dolarlık limitten de etkilenmeyecek. (Hürriyet)

3. HAVALİMANI HAZİNE GARANTİSİ ALACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

@ ~ 10 yıl önce
Böyle ihale mi yapilir.. 25 sene hazine garantisi. Seneye ne olacagi belli degil. Elde patlarsa öde babam öde.. bitmez. Elestirince kiziyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
3.cu köprü ve havalimani için şirketler kredi bulamiyorlar.. Bu hazine garantisi bu projeler için çıktı.. yalnız baştan bu garanti verilmedi,verilseydi başka şirketler daha iyi fiyat verirdi. Türk vatandaşlarının sırtına 40 milyar liralik yük bindi. IMF den alınan paranın 2 katı ve en kötüsü hangi projenin ne kadar alacağının söylenmeyecek olmasi.. yani hangi havuz şirketi ne kadar bizim cebimizden para alıyor bilmeyecegiz!! ileri demokrasi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 10 yıl önce
Gezi olaylarında istikrarı bozup ekonominin kırılgan görünmesine neden olanlara sor sen onu. Oysa her şey tıkırındaydı. Ayrıca bak, kievdeki ayaklanma sonunda ukraynada şimdi ileri demokrasinin alasını görebilirsin.
bb'ye ~ 10 yıl önce
Feds'de Gezi olaylarindan dolayi piyasaya surdugu parayi kesti zaten. Ucuz para bitiyor, Turkiye kirilgan oluyor. Cok guzel bir ekonomi modeli su Turkiye'nin ki.
bb ~ 10 yıl önce
basbakan 3.cu kopru icin,havalimani icin mitinglerde, tv lerde cebimizden 1 kurus cikmayacak diyordu.. megerse cikacak ama haberiniz olmayacak diyormus..
bb ~ 10 yıl önce
Hazine garantisi deniyor yani adı üstünde bir tür teminat. Bu paranın kullanılacağı anlamına gelmiyor. Şimdiden ahl ve sabiha gökçen kapasite limitlerine ulaştığı için para basacağı aşikar olan 3. havalimanı için başbakanın dediğinde yanlış bir şey yok sen rahat ol.
ziya tarkan kozan ~ 10 yıl önce
hazine teminati kullanilmasa bile bu hazinenin bilancolarna yansir, buda risk faizi olarak zaten hepimizin cebinden aninda cikar..bu kanunla beraber cikti bile.. ikinci zarar ise, boyle bir garanti olmadan girilen ihalede kredi cekme faizi pahali hesaplanir ve bu sebebten dusuk teklif verilir.. eger bastan boyle teminat verilseydi,bu fiyatkarin uzerine cikilirdi.. hazineye yani bizim cebimize daha fazla para girerdi..ikinci zararda budur.. bu 2 zararda artik bizim sirtimizdadir... yok teminat kullanilmadi vs diye kendinizi kandirmayin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000