13 Mart 2013, Çarşamba 07:51:43

3 BİNDEN FAZLA KİŞİ ALKOLDEN CEZA ALDI

Rusya, alkol tüketimini azaltmak ve uçaklarda güvenliği sağlamak için tedbirler almayı sürdürüyor. Duty-Free'lerden alınan alkollerin havalimanları ya da uçaklarda tüketilmesini yasaklayan Rusya, 2013'ün ilk 2 ayında 3 binden fazla uçak yolcusuna ceza kesti.
  • Rusyada ki bu uygulamanın olduğunu daha önce yazmıştım,şimdi sırada gece 23:00-08:00 arasında duty-free içki alınmasıda yasaklanacak,Rusyada bu kanunlar çok sert şekilde uygulanıyor alkol,sigara konusunda kimsenin göz yaşına bakılmıyor iş adamları bile hapisde veya yurt dışından ülkelerine geri dönmüyorlar,aynısı bizim ülkemizde olsa hemen Laiklik elden gidiyor şöyle böyle derler,ama Rusyaya gezmeye gidenler oradaki kanunlara tıpış tıpış uyarlar,adamlar vatandaşının canını düşünüyor sağlığını düşünüyor bunun yanı sıra kendi ekonomilerini düşünüyor hastahanedelerde yatan her hastanın kendilerine maliyetlerini düşünüyorlar,şimdi yeni kanun çıktı 10 yaşından itibaren tüm okullarda sigara kontrolü yapılacak içiyormu içmiyormu diye 23 milyon öğrenci sigara ve uyuşturucu testinden geçecek bu Türkiyede olsa kıyamet koparırlar çocuklarımıza ne testi yapılıyor derler THY bazı uçuşlarda alkolü kaldırdı diye medya kıyamet kopardı Laiklik elden gidiyor dedi,alkolle Laikliği nasıl bağdaştırıyorlar
  • Her içici bir maganda adayıdır, çünkü akılları alkolle birlikte midelerine ve bağırsaklarına iniyor :)

Rusya İçişleri Bakanlığı ulaşım departmanı yetkilisi Yuri Gruzdev basına yaptığı açıklamada, 3 binden fazla yolcuya alkol yüzünden ceza kestiklerini, 305 yolcunun ise holiganlık yüzünden cezalandırıldığını söyledi. 2012'de alkol cezası kesilen yolcu sayısının 22 bin, holigan cezası kesilen yolcu sayısının da 2 binden fazla olduğunu kaydeden yetkili, ek önlemler alınmasını istedi.

Rus yetkili, polisin sadece yolcuların arananlar listesinde olmaları ya da bagajlarında yasak bir madde bulmaları durumunda uçuşlarını engelleme hakları olduğunu söyledi. Rusya yasalarına göre sadece pilotların yolcuların uçuşlarının engellenmesi hakkına sahip.

Havayolu taşımacılığı yapan şirketlere uyarıda bulunan Gruzdev, "Yolcuların Duty Free'lerden aldıkları alkollerin uçakta kolay ulaşabilecekleri yerlerde olmaması gerekiyor. Uçakta alkol satışı ve ikramı da sınırlı olmalı." hatırlatmasında bulundu.

Son dönemde Rusya'da havalimanları ve uçaklarda aşırı alkol alan yolcuların holigan davranışları basına yansıyor. Uçakta aşırı alkol alımından sonra kabin görevlilerini tehdit eden işadamı Sergey Kabalov Mısır'dan dönmezken, gıyabında açılan dava sürüyor. 4 Şubat'ta da Vladimir Popov, Domodedovo havalimanında kontrol etmek isteyen polise saldırdığı gerekçesi ile hakkında işlem başlatıldı.

3 BİNDEN FAZLA KİŞİ ALKOLDEN CEZA ALDI

Yorumlar

Barış Çayla ~ 11 yıl önce
Rusyada ki bu uygulamanın olduğunu daha önce yazmıştım,şimdi sırada gece 23:00-08:00 arasında duty-free içki alınmasıda yasaklanacak,Rusyada bu kanunlar çok sert şekilde uygulanıyor alkol,sigara konusunda kimsenin göz yaşına bakılmıyor iş adamları bile hapisde veya yurt dışından ülkelerine geri dönmüyorlar,aynısı bizim ülkemizde olsa hemen Laiklik elden gidiyor şöyle böyle derler,ama Rusyaya gezmeye gidenler oradaki kanunlara tıpış tıpış uyarlar,adamlar vatandaşının canını düşünüyor sağlığını düşünüyor bunun yanı sıra kendi ekonomilerini düşünüyor hastahanedelerde yatan her hastanın kendilerine maliyetlerini düşünüyorlar,şimdi yeni kanun çıktı 10 yaşından itibaren tüm okullarda sigara kontrolü yapılacak içiyormu içmiyormu diye 23 milyon öğrenci sigara ve uyuşturucu testinden geçecek bu Türkiyede olsa kıyamet koparırlar çocuklarımıza ne testi yapılıyor derler THY bazı uçuşlarda alkolü kaldırdı diye medya kıyamet kopardı Laiklik elden gidiyor dedi,alkolle Laikliği nasıl bağdaştırıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alkol magandalari ~ 11 yıl önce
Her içici bir maganda adayıdır, çünkü akılları alkolle birlikte midelerine ve bağırsaklarına iniyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000