13 Ekim 2010, Çarşamba 08:23:09

29 EKİM'E YETİŞTİRİLECEK

Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılışı 29 Ekim'e yetiştirilecek
  • Burada yapılan şu 4 yorum da talihsizlik. Sivas'ta Tokat'ta bizim neyi paylaşamıyoruz ki? O bölge gelişirse birlikte gelişir yoksa hep böyle devam ederiz
  • Neden komik? Sivas'ın bozkırlarında kirazlar,karpuzlar,erikler yetişiyor da bizler mi bilmiyoruz..Sen ancak bunları bilmeyenlere yutturursun..Gübren de sana afiyet olsun,ne de olsa yiyecek başka şeyiniz yok..
  • bu kadar komik bir cevap olabilirdi ancak ya sivasın gübreleri olmasa ne yaparsınız siz bilmem ::))))))))
  • Tokat olmasa Sivaslının karnını kim doyuracak acaba? Aldığınız sebze ve meyveler nereden geliyor acaba? Aşağıdaki ifadeleri söylerken insan biraz utanır ama..
  • tokatlılar gecekondudan sivas sayesinde kurtulmu olacaklar sabiha atatürk yazın izmir antaalya köln stutgart gelin tokatlılar gelin
Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilmesi hedefleniyor. Açılış, 4 Eylül Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde yapılmak istenmiş ancak yüklenici firmanın tüm gayretlerine rağmen çalışmalar tamamlanamadığı için açılış gerçekleşmemişti.

Temeli 2009 yılı Nisan ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan ve ihale sözleşmesi gereği 19 Kasım 2010 tarihinde tamamlanması gereken Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Uluslararası yeni terminal binasının ihale bitiş tarihinden önce tamamlanması planlanmıştı. Şu anda inşaatı yüzde 95 oranında bitirilen terminal binasının Sivas Kongresi'nin 91. yıl dönümü olan 4 Eylül 2010 tarihinde açılması hedefi inşaatın yüzde 100 tamamlamaması nedeniyle tutmadı.

Yüklenici firma, kalan yüzde 5'lik inşaatın tamamlanması için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesini yeni hedef olarak belirledi. Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan ve yolcu kapasitesi 120 bine ulaşan Sivas Havaalanı'nda yeni terminal binası yapım işini tamamlanması için soğuk ve yağışlı havaya rağmen hummalı bir çalışma yürütülüyor. Terminal binasının çatısının Selçuklu Kartalı benzetmeli, ön cephenin tamamen cam olacağını belirten yetkililer, alanda 7 araçlık itfaiye binası, ısı güç merkezi, iş makineleri garajı, arıtma tesisi, ada içi yollar, 10 bin metrekare otopark alanı bulunacağını kaydettiler.

Yeni görünümüyle terminal binasının 3 katlı olacağını belirten yetkililer uluslararası hizmet verecek olan binanın hava şartlarının elverişli olması durumunda 29 Eylül 2010 tarihinde açılışa hazır hale getirmeyi planladıklarını belirtti. Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle birlikte eski terminal binası teknik ofis olarak kullanılacağı öğrenildi.

Bu arada Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Uluslararası Yeni Terminal Binası'nın yapımı için toplam 30 milyon lira harcanacağı öğrenildi.
29 EKİM'E YETİŞTİRİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Burada yapılan şu 4 yorum da talihsizlik. Sivas'ta Tokat'ta bizim neyi paylaşamıyoruz ki? O bölge gelişirse birlikte gelişir yoksa hep böyle devam ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden komik? Sivas'ın bozkırlarında kirazlar,karpuzlar,erikler yetişiyor da bizler mi bilmiyoruz..Sen ancak bunları bilmeyenlere yutturursun..Gübren de sana afiyet olsun,ne de olsa yiyecek başka şeyiniz yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar komik bir cevap olabilirdi ancak ya sivasın gübreleri olmasa ne yaparsınız siz bilmem ::))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tokat olmasa Sivaslının karnını kim doyuracak acaba? Aldığınız sebze ve meyveler nereden geliyor acaba? Aşağıdaki ifadeleri söylerken insan biraz utanır ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tokatlılar gecekondudan sivas sayesinde kurtulmu olacaklar sabiha atatürk yazın izmir antaalya köln stutgart gelin tokatlılar gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000