28 Ağustos 2012, Salı 09:15:18

25 YILDIR BEKLİYOR!

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yapımına 1987'de başlandıktan sonra tamamlanamayan havaalanının pisti, bu yıl da fındık harmanı olarak kullanılıyor...
  • degerlendirilmesi lazim tabi. Kimse oradan ucmadigina gore vatandas kullansin. Bir seferberlik olursa kullaniriz pistlerimizi he he Sivil ucaklar 2112 de falan cogalirsa onlarada hazir olur.

İlçenin batı tarafına 1987 yılında başlanılan ancak ödeneksizlik nedeniyle tamamlanamayan havaalanın yaklaşık bin 800 metre uzunluğu, 30 metre genişliğindeki pistine fındık seren üreticiler ürünlerini burada kurutmaya çalışıyor.

Zeminin beton olmasıyla da fındık harmanı için oldukça ideal olduğunu belirten üreticiler, pist boyunca tonlarca fındığı kurutmaya çalıştıklarını söylediler.

Fındık üreticilerinden Mehmet Meral, her yıl olduğu gibi bu yılda kullanılmayan havaalanını fındık kurutma alanı olarak tercih ettiğini söyledi. Meral, şunları kaydetti:

''Ben atıl durumda olan ve her hangi bir kullanımda olmayan havaalanını bu şekilde fındık kurutarak değerlendirmeye çalışıyorum. Daha önce 3 defa da fındığımı burada kuruttum. Bu yıl 4'ncü sefer buraya gelerek fındığımı kurutuyorum. Burada zeminin beton olması da açıkçası bizler işine geliyor. Çünkü beton zeminde kurutan fındık en iyi şekilde kuruyor. Her hangi bir sorun teşkil etmiyor. Zaten fındığın aflatoksinden korunması için de beton zeminlerin tercih edilmesi isteniyor. Bu nedenle her yıl bu alanı tercih ediyorum. Benim gibi onlarca üretici de burayı kullanarak fındıklarını kurutmaya çalışıyor. Bizler halimizden memnunuz.''

25 YILDIR BEKLİYOR!

Yorumlar

pist ~ 12 yıl önce
degerlendirilmesi lazim tabi. Kimse oradan ucmadigina gore vatandas kullansin. Bir seferberlik olursa kullaniriz pistlerimizi he he Sivil ucaklar 2112 de falan cogalirsa onlarada hazir olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000