28 Eylül 2011, Çarşamba 15:10:43

24 MİLYAR DOLARLIK UYARI...

Avrupa'daki havayollarını temsil eden üç birlik, Avrupa Komisyonu'nun 1 Ocak tarihinden itibaren uygulamaya koyacağı karbon emisyonu uygulamasının şirketlere 24 milyar dolarlık ek bir yük getireceğini açıkladı...
  • Bu yakıta ilave vergiden çok farklı bir şey. Adına CER dedikleri çevre fonu tarafından çıkarılan nominal değeri olan ve bir yatırım aracıdır.Havacılıktaki uygulaması sadece bir başlık bir çok sanayi dalında da aynı işlem geçerli. Bu Çin'i dünyayı kirletiyor diye cezalandırarak durdurmanın bir yolu. Dünyayı kirletmenin bedelini? toplayanlara hayırlı olsun...
  • avrupa,avrupa batsinsizin av rupaniz.ayni fikri turkiye ortaya atsaydi kiyaneti koparirdiniz ama avrupa olunca hakli olur
  • Şirketler kendi ceplerinden ödemeyecek heralde bu paralrı direk biletlere yansıtacaklar avrupaya uçmak daha pahalı olacak.. Ben son derece yararlı görüyorum bunu aslında çünkü ne kadar ekonomik olarak büyük gözükse de jetlerin karbon salınımı çok ciddi miktarda ve insan sağlığını doğayı tehdit ediyor.. Bunun bir şekilde telafi edilmesi lazım dışsal negatif faydayı ab eğer orman ve doğaya yatırıma çevirirse gelecek için yararlı olacaktır. zaten o yüzden ab'ye gıpta ediyoruz bugünü değil yarını düşünüyorlar adamlar.
Avrupa Komisyonu'nun 1 Ocak 2012 itibariyle uygulamaya geçireceği havayolu şirketlerine karbon emisyonu uygulaması sektörü temsil eden birliklerin tepkisini çekiyor. Havacılık sektörünü temsil eden üç örgüt, emisyon uygulamasının önümüzdeki sekiz yılda havayollarına 24 milyar dolarlık bir yük getireceği konusunda uyarıda bulundular. 
 
Turizmdebusabah'ın haberine göre, Avrupa Birliği İklim Hareketi Komisyonu üyesi Connie Hedegaard, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada havayolu şirketlerinin oluşturdukları karbon emisyonunun yalnızca yüzde 15'i için ödeme yapacaklarını belirtmişti. Hedegaard, "Havayolları neden oldukları kirliliğin yüzde 85'i için ödeme yapmayacaklar. Bu oran 2013-2020 arasında yüzde 82'ye düşecek. Havayolları bu şekilde 27 milyar dolarlık maliyetten kurtuluyorlar. Buradan doğacak kaynağı, filolarını modernleştirmek, yakıt miktarını düşürmek ve fosil yakıta alternatif yakıtları geliştirmek için kullanabilirler" değerlendirmesinde bulunmuştu. 
 
Avrupa Havayolları Birliği (AEA), Avrupa Bölgeleri Havayolları Birliği (ERA) ve Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği (IACA) ise Hedegaard'ın açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını belirterek ortak bir açıklama yayınladılar. 
 
Birlikler ortak açıklamada, "Avrupa Komisyonu artık uyanmalı ve gerçeklerin farkına varmalı. Havayollarını gelirlerinden mahrum bırakacak olan sistemi havayollarının lehine göstermek ekonomik realiteye aykırı" değerlendirmesinde bulundular. 
 
AEA Genel Sekreteri Ulrich Schulte-Strathaus, "Karbon kısıtlamalarını gelir olarak yansıtmak tamamen absürd. Bu en basit haliyle yanlış. Bu havayollarının yeniden yatırım yapabilecekleri bir para değil" sözleriyle Hedegaar'ın sözlerini eleştirdi. 
 
Havayolu temsilcileri 2020 yılında karbon emisyonu için şirketlerin ton başına 38 dolar ödeyeceğini belirtirken uygulamanın 2012-2020 arasındaki dönemde şirketlere 24 milyar dolarlık yük getireceğini açıkladılar. 
24 MİLYAR DOLARLIK UYARI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yakıta ilave vergiden çok farklı bir şey. Adına CER dedikleri çevre fonu tarafından çıkarılan nominal değeri olan ve bir yatırım aracıdır.Havacılıktaki uygulaması sadece bir başlık bir çok sanayi dalında da aynı işlem geçerli. Bu Çin'i dünyayı kirletiyor diye cezalandırarak durdurmanın bir yolu. Dünyayı kirletmenin bedelini? toplayanlara hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
avrupa,avrupa batsinsizin av rupaniz.ayni fikri turkiye ortaya atsaydi kiyaneti koparirdiniz ama avrupa olunca hakli olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şirketler kendi ceplerinden ödemeyecek heralde bu paralrı direk biletlere yansıtacaklar avrupaya uçmak daha pahalı olacak.. Ben son derece yararlı görüyorum bunu aslında çünkü ne kadar ekonomik olarak büyük gözükse de jetlerin karbon salınımı çok ciddi miktarda ve insan sağlığını doğayı tehdit ediyor.. Bunun bir şekilde telafi edilmesi lazım dışsal negatif faydayı ab eğer orman ve doğaya yatırıma çevirirse gelecek için yararlı olacaktır. zaten o yüzden ab'ye gıpta ediyoruz bugünü değil yarını düşünüyorlar adamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000