09 Ocak 2012, Pazartesi 08:54:05

"2021'İ BEKLEYECEK DEĞİLİZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılması planlanan 3. havalimanı hakkında bir kez daha görüşünü açıkladı...
  • Şu askeri bölgeyi oradan alın, bir pist dayayı projenin başına işi cidden bilen adamlar otursun, daha Atatürk havalimanı gider. 3. havalimanını yaptıktan sonra sanki Atatürk havalimanı boşalacak millet 3. hücum edecek. Sabiha Gökçen'i yaptın da noldu. Dua et Pegasus'a da ordan yırttın. Yoksa sen görürdün o zaman 3. havalimanını... :)
  • atatürk ün şartları zorlanmalı ataürk 50 milyon yeni yapılacak 60 milyon, s gökçen 25 milyon 2023 için çok şeye gerek kalmaz gibi halil17
  • askeri meydan tum lojmanları ve ekleriyle birlikte ataturk havalimanına dahil edildiği taktirde, ahl ye 2. bir independent paralel 3000-3300m arası 17-35 pisti (terminal binası taşınmak ve tum havaalanı işleyişi değişmek koşuluyla) yapılabilmektedir. 3. havaalanı riski alınıp bir ton para harcanıp, kaliteli tarım alanları yok edileceğine, öncelikle ahl son noktasına kadar kullanılmalıdır. silivri civarına yapılacak 3. bir meydanın kimseye bir faydası dokunmaz. herkes yine ahl yi kullanmak ister.
  • bu arada esenboğa 3.pist nooldu? 6 senedir tapularda şerh var. kamulaştırma tebligatları yapıldı. 6 ay geçti. ses yok. bu nasıl devlet ciddiyeti? ya kamulaştırın ya da vazgeçin. bu kadar basit niye sürüncemede kalır bilinmez
  • Çok fazla geç kalınmadan üçüncü havaalanın İstanbul'a yapılması zorunlu oldu. Aksi takdirde, Atatürk Hava Limanında uçuş emniyet riski bu yoğun uçak trafiğinden dolayı sürekli artmaya devam edeceğinden büyük olaylar ve sıkıntılar her an yaşanabilir. Diğer yandan Genel Havacılık için, İstanbul'a bir STOL (Short Take off Landing) meydan da yapılması zorunludur. Çünkü Genel Havacılık, bir ülkenin sivil havacılığının gelişmesinin alt yapısını sağlar. Atatürk Hava Limanı trafiğinin rahatlaması açısından İstanbul'a bir belki iki STOL meydan yapılması da önem arz ediyor. Sn Bakanımızın Allah yardımcısı olsun diyoruz.
Atatürk Havalimanı'nın yoğun hava trafiğini artık kaldırmadığını açıklayan Yıldırım, 3. havalimanının yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.  

Havalimanının yapımı konusunda konuşan Bakan Binali Yıldırım; 'Kısa pisti uzattık ama buna rağmen tıkanıklık oluyor. Daha fazla trafiği kaldıramaz. Atatürk Havalimanı'nın 2021'e kadar işletme hakkı var. Yeni havaalanı için 2021'i beklememiz söz konusu değil. Şartlar zamanı öne almamız için bizi zorluyor. Üçüncü havaalanı Türkiye'nin en büyük havaalanı olacak. En az 60 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak' dedi.

(Sabah)
"2021'İ BEKLEYECEK DEĞİLİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Şu askeri bölgeyi oradan alın, bir pist dayayı projenin başına işi cidden bilen adamlar otursun, daha Atatürk havalimanı gider. 3. havalimanını yaptıktan sonra sanki Atatürk havalimanı boşalacak millet 3. hücum edecek. Sabiha Gökçen'i yaptın da noldu. Dua et Pegasus'a da ordan yırttın. Yoksa sen görürdün o zaman 3. havalimanını... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
atatürk ün şartları zorlanmalı ataürk 50 milyon yeni yapılacak 60 milyon, s gökçen 25 milyon 2023 için çok şeye gerek kalmaz gibi halil17

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
askeri meydan tum lojmanları ve ekleriyle birlikte ataturk havalimanına dahil edildiği taktirde, ahl ye 2. bir independent paralel 3000-3300m arası 17-35 pisti (terminal binası taşınmak ve tum havaalanı işleyişi değişmek koşuluyla) yapılabilmektedir. 3. havaalanı riski alınıp bir ton para harcanıp, kaliteli tarım alanları yok edileceğine, öncelikle ahl son noktasına kadar kullanılmalıdır. silivri civarına yapılacak 3. bir meydanın kimseye bir faydası dokunmaz. herkes yine ahl yi kullanmak ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu arada esenboğa 3.pist nooldu? 6 senedir tapularda şerh var. kamulaştırma tebligatları yapıldı. 6 ay geçti. ses yok. bu nasıl devlet ciddiyeti? ya kamulaştırın ya da vazgeçin. bu kadar basit niye sürüncemede kalır bilinmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok fazla geç kalınmadan üçüncü havaalanın İstanbul'a yapılması zorunlu oldu. Aksi takdirde, Atatürk Hava Limanında uçuş emniyet riski bu yoğun uçak trafiğinden dolayı sürekli artmaya devam edeceğinden büyük olaylar ve sıkıntılar her an yaşanabilir. Diğer yandan Genel Havacılık için, İstanbul'a bir STOL (Short Take off Landing) meydan da yapılması zorunludur. Çünkü Genel Havacılık, bir ülkenin sivil havacılığının gelişmesinin alt yapısını sağlar. Atatürk Hava Limanı trafiğinin rahatlaması açısından İstanbul'a bir belki iki STOL meydan yapılması da önem arz ediyor. Sn Bakanımızın Allah yardımcısı olsun diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000