27 Eylül 2010, Pazartesi 08:29:52

1943 yılında düşen uçağın pilotu bulundu!

İkinci dünya savaşı sırasında düşen bir avcı uçağında bulunan Rus pilot, 55 yıl sonra böyle bulundu.

Sovyet pilot Boris Lazarev, ikinci dünya savaşı sırasında Almanlarla yapılan bir hava saldırısı sırasında vuruldu. Avcı Hurricane Sgt Lazarus IAD 7-VA tipi uçak, Alman Pilot başçavuş Rudolph Muller tarafından düşürüldü.

21 Şubat 1943'de saldırı sırasında Boris Lazarev'in uçağı şimdi Litvanya sınırları içerisinde kalan Karelya yakınlarındaki Luftwalle'de düştü.

40 kilometre karelik bataklık bir alana düşen uçaktan çıkan pilot, hem aldığı kurşun yaraları hem de düşmenin etkisiyle uçağın yakınında can verdi.

Uzun süre pilotun cesedinin aranmasına bile izin verilmedi.

Uçağın düşmesinden tam 55 yıl sonra 1998 yılında St. Petersburg arama grubu, bu uçağı ve pilotu bulmak için bataklıkta arama çalışması başlattı.Yapılan aramalardan sonra pilotun cesedi bozulmamış bir halde bataklıkta bulundu.Pilotla birlikte kızıl Ordu el kitabı, komsomol kartı, iki mektup, mermiler, tabancası ve broşürler Boris Lazarev'in üzerinden çıktı.

İşin acı yanı daha sonra anlaşıldı.

Ölen pilotun cesedi 55 yıl sonra bulundu ama pilotun hiçbir akrabası bulunamadı. Yapılan araştırmalar süren aramalardan bir sonuç alınamayınca pilotun cesedini devlet gömdü.

 

1943 yılında düşen uçağın pilotu bulundu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000