16 Kasım 2009, Pazartesi 14:07:47

19 yıl sonra ilk kez...

Çeçenistan’dan, 217 hacı adayının içinde bulunduğu yolcu uçağının Suudi Arabistan’a gitmesiyle, 19 yıl sonra uluslararası uçak seferleri yeniden başlamış oldu...
  • çeçenistanda 217 yolcu alan uçak yok ki !!!!! Ancak eskiYAK40 YAK42 ve TU134 var. Acaba o uçagi kimden kiraladilar, belki de AEROFLOT reklam yapsin diye B767, A332 yolladi.

Başkent Grozni’de hacı adayları, yatsı namazı vaktinde kent merkezinde bu yıl yapımı tamamlanan 10 bin kişilik Hacı Ahmet Kadirov Camisinde toplandı.  Burada kılınan namazın ardından dua eden hacı adayları, daha sonra cami avlusunda topluca zikir yaptı.

Camideki ibadetin ardından Grozni Havalimanına geçen ve pasaport işlemlerini yakınlarıyla birlikte tamamlayan hacı adayları, uçağa binmek üzere kapıların açılmasını bekledi. Bu sırada bazı yaşlı kadınların gözyaşlarına hakim olmadığı görüldü.

Çeçenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de kutsal topraklara gitmeyi çok istediğini, vizeyi ve bileti almasına rağmen bazı nedenlerle gidemediğini söyledi.

“Hacı adaylarının sevincini paylaşmak için havalimanına geldim. Çok sevinçliyim” diyen Kadirov, Grozni Havalimanının uluslararası uçuşlara açılması noktasında prosedürlerin tamamlandığını kaydetti.

Direkt uçak seferlerinin düzenleneceği ülke sayısını kısa sürece artıracaklarını kaydeden Kadirov, “Değişik ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız var.  Onlar için uçak seferleri gerekli. Öncelikle Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’e uçak seferleri başlatacağız. Buralarda yaşayan insanlarımız için, buralara öncelik vermemiz lazım” diye konuştu.

Ülkede hacca gitmek isteyen 65 yaş üzeri 500 kişinin masraflarını kendilerinin üstlendiğini kaydeden Kadirov, hava yoluyla gidecek toplam hacı adayı sayısının ise 3 bini bulacağını ifade etti.

Kadirov, Çeçenistan’dan 19 yıl sonra ilk kez uluslararası uçak seferlerini başlatmanın gururunu taşıdıklarını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Türkiye saatiyle 03.00 sıralarında 217 hacı adayının bindiği uçak, Medine’ye gitmek üzere havalandı.

19 yıl sonra ilk kez...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
çeçenistanda 217 yolcu alan uçak yok ki !!!!! Ancak eskiYAK40 YAK42 ve TU134 var. Acaba o uçagi kimden kiraladilar, belki de AEROFLOT reklam yapsin diye B767, A332 yolladi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000