08 Haziran 2018, Cuma 11:25:56

14 bin dolar maaşla Türkiye'de pilot arıyorlar

Hintli Indigo Airlines, Türkiye'de 14 bin dolar maaşla pilot aradığını duyurdu.
  • Oncelikle turkiyedeki havayollari ingilizce sinavlarini kaldirmak zorundadir yoksa turkiyede pilot yetismeyecek. Avrupada oyle bir problem yok mesela herhangi bir IELTS TOEFL VEYA TOEIC. Belgesi istemiyor. Avrupadaki havayollari bakiyor ki bu adamin pilot lisansi var artik yeter. Adam egitimi bitirmis ki pilot lisansi almis. Eger bu yolda devam ederse turkiye turkiyede yakinda pilot kalmayacak. Ve bu hic iyi olmaz. Rabbim inshallah yardimcilar olsun.
  • Evet bende gidiyorum. Hepinize gule gule. Bye byeee
  • Sürekli bir pilot kaybı var ülkede, problemin asıl kaynağı da kaybedilen Pilotların iyileri olması, Türk şirketleri pilot bulmak için kriter düşürürken diğer şirketler fiyat arttırarak iyi Pilotlar’ı topluyorlar. Kaybedilen Pilotlar daha kalifiye iken yeni alınan pilotların kriterleri daha dusuk kalıyor. Gün gelecek uçaklar yerde kalmasın da illa birileri ucurur nasılsa taktiğinin zararları görülecek. Emirates pilotsuzluktan yere uçak indirdi ama pilot alım kriterlerini düşürmedi onun yerine fiyat arttırıyor. Hindistan nüfusu 1.1 milyar, nasılsa birileri ucurur demeyip tüm dünyada kalifiye pilot arıyor, Çin 1.3 milyar ama tüm dünyadan pilot çekmek için 30.000 dolar maaş teklif ediyor. Ne olursan ol gel mantığı bu sektörde işlemez. Durum biraz sıkıntılı, burada “beğenmeyen gitsin gıüozunuz doysun, herkes pilot olur” diyenler gibi düşünülürse yakında çok ciddi problemlerle karşılaşılacak.
  • Maaş Hindistan’da uçmak için yeterli değil, Çin’de 25000$ yani 11.000 tl veriyor. Emirates 21—22 haziranda İstanbul’da road show yapıyor ve su anki 45.000 fo, 65000 CPT maaşlarına en az %40 zam yapmayı vadedecek. Türkler expat merkezi Ortadoğu’yu tercih eder. Türkiye’de şirketler büyük tehdit altında, Pegasus la başlayan tüm şirketlere yansıyacak bir pilot zam dalgası gelmek zorunda.
  • 14000 usd ve orada yasam alanlari dahil tum yan masraflar onlara ait.Ozelden bircogumuzla iletisimdeler ve biz birkac arkadas muhtemelen 2 yillik kontrat yapacagiz
  • Tk’da artik hostesler ucagi ucurur
  • İsmail abiiiii
  • İsmail abi başvurdum... gelsene ???
  • 14 bin dolar cok yuksekmis gibi bir hava yaratilmis, gercekte tecrubeli bir kaptan icin yuksek degil, averaj bir maastir. Turkiye’deki Atlas, Onur gibi sirketlerin maas skalasina bakmayin hic, oralarda ancak baska bir yerde is bulamayan kaptanlar calisir. Tk ve Pegasus bile dunya kaptan maas ortalamasinin altindadir.
  • :)))

Hintli Indigo Airlines, Türkiye'de 14 bin dolar maaşla pilot aradığını duyurdu.

Delhi merkezli Indigo Airlines'ın, 25-26 Haziran'da İstanbul'da bir buluşma gerçekleştireceği ve A320 tipi uçaklarında görev yapacak kaptan pilot aradığı öğrenildi. Maaşın 14 bin dolar olduğu duyurulurken, başvurular arasında yaş sınırı da 62 olarak belirlendi.

Öte yandan, aranan şartlar arasında İngilizce yeterlilik belgesi ve pilotun kaza geçmişinin olmaması dikkat çekti.

14 bin dolar maaşla Türkiye'de pilot arıyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

INGILIZCE SINAVI KALDIRMAK ZORUNDA ~ 6 yıl önce
Oncelikle turkiyedeki havayollari ingilizce sinavlarini kaldirmak zorundadir yoksa turkiyede pilot yetismeyecek. Avrupada oyle bir problem yok mesela herhangi bir IELTS TOEFL VEYA TOEIC. Belgesi istemiyor. Avrupadaki havayollari bakiyor ki bu adamin pilot lisansi var artik yeter. Adam egitimi bitirmis ki pilot lisansi almis. Eger bu yolda devam ederse turkiye turkiyede yakinda pilot kalmayacak. Ve bu hic iyi olmaz. Rabbim inshallah yardimcilar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bende ~ 6 yıl önce
Evet bende gidiyorum. Hepinize gule gule. Bye byeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıysa ~ 6 yıl önce
Gidersin hindistana bakalım kaç gün dayanabileceksin
Kaptanlara ~ 6 yıl önce
Buyrun 737 ve 320 330 kaptanlarimiz sıkıyorsa gidin delhiye bakalım kaç gün dayanabilirsin o pisliğe 14 bin dolarmış para için öleceksiniz be herkes para için çalışıyor anladık ama siz paranın kölesi olmuşsunuz
Huseyin ~ 6 yıl önce
Kesin gidelim.el üstünde tutuyorlar.Gece uçuşu nerdeyse yok.Uçaklar brand New. give me a call:-)(
Emniyet maliyeti ~ 6 yıl önce
Sürekli bir pilot kaybı var ülkede, problemin asıl kaynağı da kaybedilen Pilotların iyileri olması, Türk şirketleri pilot bulmak için kriter düşürürken diğer şirketler fiyat arttırarak iyi Pilotlar’ı topluyorlar. Kaybedilen Pilotlar daha kalifiye iken yeni alınan pilotların kriterleri daha dusuk kalıyor. Gün gelecek uçaklar yerde kalmasın da illa birileri ucurur nasılsa taktiğinin zararları görülecek. Emirates pilotsuzluktan yere uçak indirdi ama pilot alım kriterlerini düşürmedi onun yerine fiyat arttırıyor. Hindistan nüfusu 1.1 milyar, nasılsa birileri ucurur demeyip tüm dünyada kalifiye pilot arıyor, Çin 1.3 milyar ama tüm dünyadan pilot çekmek için 30.000 dolar maaş teklif ediyor. Ne olursan ol gel mantığı bu sektörde işlemez. Durum biraz sıkıntılı, burada “beğenmeyen gitsin gıüozunuz doysun, herkes pilot olur” diyenler gibi düşünülürse yakında çok ciddi problemlerle karşılaşılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
65000 tl ~ 6 yıl önce
Maaş Hindistan’da uçmak için yeterli değil, Çin’de 25000$ yani 11.000 tl veriyor. Emirates 21—22 haziranda İstanbul’da road show yapıyor ve su anki 45.000 fo, 65000 CPT maaşlarına en az %40 zam yapmayı vadedecek. Türkler expat merkezi Ortadoğu’yu tercih eder. Türkiye’de şirketler büyük tehdit altında, Pegasus la başlayan tüm şirketlere yansıyacak bir pilot zam dalgası gelmek zorunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain ~ 6 yıl önce
14000 usd ve orada yasam alanlari dahil tum yan masraflar onlara ait.Ozelden bircogumuzla iletisimdeler ve biz birkac arkadas muhtemelen 2 yillik kontrat yapacagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Tk’da artik hostesler ucagi ucurur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sss ~ 6 yıl önce
İsmail abiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tosun ~ 6 yıl önce
İsmail abi başvurdum... gelsene ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ortalama ~ 6 yıl önce
14 bin dolar cok yuksekmis gibi bir hava yaratilmis, gercekte tecrubeli bir kaptan icin yuksek degil, averaj bir maastir. Turkiye’deki Atlas, Onur gibi sirketlerin maas skalasina bakmayin hic, oralarda ancak baska bir yerde is bulamayan kaptanlar calisir. Tk ve Pegasus bile dunya kaptan maas ortalamasinin altindadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas duymasın ~ 6 yıl önce
:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000