29 Şubat 2016, Pazartesi 08:50:35

'12 yaşından beri akrobasi uçuşu yapıyorum'

Semin Öztürk, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu. İlk akrobasi uçuşunu on iki yaşında yapan, yirmi bir yaşında pilot lisansı alan nadir insanlardan..
  • Bal tutan parmagini yalar,dunyanin duzeni bu.
  • tebrikler semin
  • Fesatlar basmış burayı. Neyse ben gene de yazacağımı yazıp gideyim: Şimdi maddi durumu iyi ve havacılık ile alakalı bilgilere ve imkanlara ulaşması gayet kolay olan bu kızımız babasının parası ile pek ala rahat bir yaşam sürdürebilir, tiki can, kıro bir kezban olma yolunda gayet hızlı bir şekilde ilerleyebilirdi. Sonrasında kendisini kıro bir inşaat mütahidinin gök görmemiş oğluna (veya bizzat mütahidin kendisine) yamar, nikahı da bastıktan sonra hayatının geri kalanını evinde bir köşe minderi veya AVM lerden çıkmayan bir alışveriş kumkumasına dönüştürürdü. Bir kaçta salak çocuk peydahladı mı genişlettiği basenleri ile ölene dek mutlu, mesut kaygısız yaşayabilirdi. Ama bu kızımız n'apmış? Gitmiş zor olan yolu seçmiş. Akrobasi anlamında yaptığı yegane şey minder üstünde takla atmak olan bazı habis ruhlu klavye psikopatları da bunu takdir etmek yerine tutmuş eleştirmiş. Allah sizleri bildiği gibi yapsın diyorum.
  • Değerli yorumcular, O kadar acımasızca yazmışsınız ki, Semin hanım bu yorumları okuduysa mutlaka çok üzülmüştür. Paranın yanı sıra, harcanan emeği, zamanı, alınan eğitimlerde ve antremanlarda çekilen meşakkatleri hiç mi düşünmüyorsunuz ? Çok parası ve isteği bile olsa bunu başarabilecek kaç kişi olabilir sizce ? Allah, bu kızımıza Ali İsmet ÖZTÜRK'ün kızı olma şansını vermiş, o da bu şansı yetenek ve çalışma azmi ile harmanlayıp, başarmış. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
  • Kısacası paran varsa ilk de olursun, akrobasi pilotu da oda buda şuda. Kimse kendimizi başarı öyküsü diye kandırmasın ya lütfen. :)
  • Tabi, parası olan herkes akrobasi pilotu olur zaten ! Hay sizin kafanıza ne diyeyim ? Paran olsa da eşek gibi çalışmazsan akrobasinin yanından geçemezsin . İşin içinde çalışmak olunca bu ülkede akrobasi zor .
  • akrobasi pilotluğu yapmak istesek altından kalkamayz maddi olarak, hele bu ülkede zor
  • Babam sag olsun
  • Bu kadar hava civa basacağına redbull yarışlarına katılda alkışlayalım.
  • kökeni neymiş?

Semin Öztürk, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu. İlk akrobasi uçuşunu on iki yaşında yapan, yirmi bir yaşında pilot lisansı alan nadir insanlardan..

Kısaca tanıyalım mı seni, kimdir Semin Öztürk?

20 Mart 1991′de İstanbul’da doğdum, büyüdüm. Saint Michel FransIz Lisesi’nden mezun oldum. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümünde okudum. On iki yaşından beri akrobasi uçuşları yapıyorum.

Bu uçak tutkusu ne zaman, nasıl başladı?

Babam çok uzun senelerdir havacılık sektörünün içerisinde. Annemin de pilot lisansı var. Dolayısıyla kendimi bildim bileli havacılığın içindeyim. Uçaklarla büyüdüm diyebilirim. Uçmak, beni her zaman heyecanlandırmıştır. Ama en çok ilgimi çeken akrobasi uçuşları oldu. Babam, akrobasi uçuşlarına başladığında ben dokuz yaşındaydım. Akrobasi uçaklarında paraşüt takmak zorunlu fakat ben çok küçük olduğum için paraşüt bana uymuyordu. O nedenle üç sene bekledim. En büyük hayalim büyüyüp, paraşütü sırtıma takıp akrobasi uçuşu yapmaktı.

Akrobasi pilotu olmak için nasıl bir süreç gerekiyor?

Akrobasi pilotu olmak için öncelikle hususi pilot lisansına sahip olmak gerekiyor. Ben üniversite ikinci sınıftayken Ayjet Uçuş Okulu sponsorluğuyla hususi pilot lisansımı aldım. Lisansımı aldıktan sonra yalnız uçma hakkım doğdu. Sonrasında Amerika’da Tutima Academy of Aviation Safety’de akrobasi uçuşu eğitimi aldım. Ve Türkiye’ye gelip akrobasi uçuşlarını yalnız uçmaya başladım.

Akrobasi uçuşları için antrenman büyük önem taşıyor. Çünkü akrobasi uçuşu vücudu oldukça yıpratan bir motor sporu. Vücudun buna alışması, yapılan antrenman uçuşlarıyla bağlantılı. Melekeleri kaybetmemek için sık sık uçmak gerekiyor.

Kadın akrobasi pilotu sanırım çok yok Türkiye’de. Neden sence?

Türkiye’nin sportif havacılık konusunda gelişmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha çok airshow’lar ve havacılıkla ilgili etkinlikler yapılmasını isterim. Gençlerin havacılık sektörü hakkında bilgilenmesi için ortamlar yaratılmalı.

Senin yaptığın işe de erkek egemenliğinde diyebiliriz sanırım. Böyle bi’ dalda isim yapmak kolay mı?

Kolay değil tabii ki. Kadın olmamdan dolayı yaşadığım zorluklar oluyor.

Uçuşun olağan zorlukları haricinde sadece kadın olduğun için yaşadığın zorluklar neler?

Ülkemizde sadece kadın olmak bile başlı başına zor diye düşünüyorum. Ben de sıradışı bir meslek yaptığım için birtakım zorluklar yaşıyorum; olumsuz eleştiriler alıyorum. Ancak yapılan eleştirileri dikkate almadan ve zorlukları aşarak kendi yolumda ilerlemeye devam ediyorum.

Katıldığın ya da katılacağın organizasyonlar var mı?

İlk hava gösterimi 19 Eylül 2015 tarihinde Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezinde düzenlenen, Airshow SHG 2015 organizasyonunda gerçekleştirdim.

Şu sıralar neler yapıyorsun?

Eskişehir – İstanbul arası gidip geliyorum. Mart ayında, hususi helikopter pilot lisansı almak için TAI Uçuş Okulu’nda eğitime başlayacağım.

Gelecek hedeflerinde neler var peki?

Uçmayı çok seviyorum. Ben kendimle mücadele veriyorum. İnsan hiçbir zaman ‘ben oldum’ dememeli. Her zaman kendimi geliştirmek için daha çok çaba göstereceğim.

Nagihan Girit / Dipnot

'12 yaşından beri akrobasi uçuşu yapıyorum'

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Gurnetci ~ 8 yıl önce
Bal tutan parmagini yalar,dunyanin duzeni bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tb ~ 8 yıl önce
tebrikler semin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 8 yıl önce
Fesatlar basmış burayı. Neyse ben gene de yazacağımı yazıp gideyim: Şimdi maddi durumu iyi ve havacılık ile alakalı bilgilere ve imkanlara ulaşması gayet kolay olan bu kızımız babasının parası ile pek ala rahat bir yaşam sürdürebilir, tiki can, kıro bir kezban olma yolunda gayet hızlı bir şekilde ilerleyebilirdi. Sonrasında kendisini kıro bir inşaat mütahidinin gök görmemiş oğluna (veya bizzat mütahidin kendisine) yamar, nikahı da bastıktan sonra hayatının geri kalanını evinde bir köşe minderi veya AVM lerden çıkmayan bir alışveriş kumkumasına dönüştürürdü. Bir kaçta salak çocuk peydahladı mı genişlettiği basenleri ile ölene dek mutlu, mesut kaygısız yaşayabilirdi. Ama bu kızımız n'apmış? Gitmiş zor olan yolu seçmiş. Akrobasi anlamında yaptığı yegane şey minder üstünde takla atmak olan bazı habis ruhlu klavye psikopatları da bunu takdir etmek yerine tutmuş eleştirmiş. Allah sizleri bildiği gibi yapsın diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ÇETİNÇELİK ~ 8 yıl önce
Değerli yorumcular, O kadar acımasızca yazmışsınız ki, Semin hanım bu yorumları okuduysa mutlaka çok üzülmüştür. Paranın yanı sıra, harcanan emeği, zamanı, alınan eğitimlerde ve antremanlarda çekilen meşakkatleri hiç mi düşünmüyorsunuz ? Çok parası ve isteği bile olsa bunu başarabilecek kaç kişi olabilir sizce ? Allah, bu kızımıza Ali İsmet ÖZTÜRK'ün kızı olma şansını vermiş, o da bu şansı yetenek ve çalışma azmi ile harmanlayıp, başarmış. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 8 yıl önce
Kısacası paran varsa ilk de olursun, akrobasi pilotu da oda buda şuda. Kimse kendimizi başarı öyküsü diye kandırmasın ya lütfen. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 8 yıl önce
Tabi, parası olan herkes akrobasi pilotu olur zaten ! Hay sizin kafanıza ne diyeyim ? Paran olsa da eşek gibi çalışmazsan akrobasinin yanından geçemezsin . İşin içinde çalışmak olunca bu ülkede akrobasi zor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 8 yıl önce
akrobasi pilotluğu yapmak istesek altından kalkamayz maddi olarak, hele bu ülkede zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başari ~ 8 yıl önce
Babam sag olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Red-Bull ~ 8 yıl önce
Bu kadar hava civa basacağına redbull yarışlarına katılda alkışlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
kökeni neymiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000