01 Ağustos 2013, Perşembe 09:22:58

110 PİLOT İSTİFA ETTİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki pilot istifalarını TBMM gündemine taşıdı.
  • Gençler, yapmayın, etmeyin, 3 kuruş fazla alacaksınız diye kendi hayatınızı yakmayın. 65 yaşına gelip arkanıza bakacaksınız ki hayatınızın son 20-30 yıl öncesine kadar her akşam geldiğiniz evinizle, sofranızla, sıcak yuvanızla, eşinizle çocuklarınızla aranıza yatılar, uçuşlar, istirahat ihtiyaçlarınız girmiş. Vatan Millet de bir yere kadar, üzerinde eşiniz çocuklarınız anne-baba ve kardeşler, dostlar olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Vatan vatandır da, millet dediğine bak bizden olan ve olmayan diye bölmeye çoktan başladı bile bizi.vatan dediğin çoktandır satılık, millettende şüpheliyiz. Siz elinizdekilere bakın, çoluk çocuğunuzla yaşayacağınız hayat bir tane o daen fazla önünüzdeki 40-50 yıl. Yarısını ve daha fazlasını heder etmeyin.
  • 147 idi geri dönemler mi oldu yoksa biz bilmeden
  • "Vah vah" yorumunu yapan arkadaşım , olayın özünü anlamak lazım, herkes işe para, para diye bakıyor. Zaten savaş olsa sizden önce ben gideceğim koşa koşa yine siz hiç üzmeyin kendinizi. Neden mi: Ülkemiz için bunu hiç istemeyiz ama kanı yerde kalanların intikamını almak için söz verdik. Sözümüzün eriyiz evel ALLAH. Öyle az da değiliz hiç üzülmesin milletimiz. Ben ne kadar savunursam savunayım masa başında satıyorlar bilmiyorum farkında mısınız? Kendini ordudan attırmak için dümen çevirenlere ben de kızıyorum ama devlet mecburi hizmete süre biçmiş, bir de ayrılanlara sorun bakalım gönülleri ne kadar kırgınlar. Ama hep diyorum anlayamazsınız.
  • 12 ay ast teğmen olarak iskenderunda deniz acemi erlerini eğittim. bu 15 ay askerlik yapan, asgari ücretle çalışığ vatan kurtaranlardan binlercesini gördüm, tanıdım. bu zerzevat mıntıka yapmaz, uygun adım yürümez, emirleri yerine getirmez, ast üstü takmaz, kaytarmak için fırsat kollar her türlü pisliği yapar. ama klavye başında bunlar kahraman kesilir. yıllarını ülkeye vermiş albaya dil uzatır. ciddiye almamak lazım.
  • HAYATTA BAZI DEGERLER VARDIRKI HICBIR SEYE DEGISILMEZ NE PARAYA NE BASKA SEYE. ONLARDAN BIRTANESIDE VATANDIR MILLETTIR. ZAMANINDA BIRILERI BIR LAF SOYLEMISDI. IYIKI BUNLARLA SAVASA GIRMEMISIZ. GERCEKTEN BIR BILDIGI VARMIS KI DEMIS. SIZ PARASI AZ DIYE ULKEYI SAVUNMAYIN. BIZ ASGARI UCRETLE BU ULKEYI EMIN OLUN SIZDEN DAHA IYI SAVUNURUZ.
  • Devletimiz zaten 10 yıl zaman biçmiş ancak bunun alt maddeleri var, pilot 10 Yılda ayrılmıyor. Bu 12-13 yıl oluyor görülen kursa bağlı olarak. "10 yıl??" yorumunu yapan arkadaşım:Postu çok deldirdik( isabet aldık demektir), Allah şehadeti bize nasip etmedi. Ölmekten korkar olsaydık zaten çatışmanın içine dalmaz idik, yeminimize hep sadık kaldık. Pek çok olaya arkadaşlarımızla helalleşerek gittik. O havayı solumak farklıdır, solumayan bilmez cenk havasını. "camaroth" arkadaş: Burda siyasetten ayrı bir durum var lütfen parti adı bulaştırmayalım. Haberlerde izledikleriniz "yol kesen PKK polisleri " buz dağının görünen kısmı. Daha görün bakın tavizler nereye gidecek. Tabii ki milli sermaye eğitime aksın, sağlığa aksın, bunu hepimiz isteriz, ancak şakşakçılara akan kısmını da görmelisiniz, bu hepimizin parası. "Yani" yorumunu yapan arkadaş : Zaman çok hızlı akıyor, inanın bana benim yerimde olsanız siz de aynısını yaparsınız. Keşke yüzyüze görüşme imkanım olsa idi sizinle, dertleşirdik.
  • benim anlamadığım 4 milyon TL harcanıyor savaş pilotuna sonra mecburi hizmet 10 yıl ..Çok komik hakikaten.BU kadar zengin bir ülke değiliz. AB kriteriymiş. Kardeşim benim çevremdeki risk AB nin çevresinde var mı? Tamam mecburi hizmetini alnının akıyla doldurmuş ayrılıyorlar kimsenin bir şey demeye HAKKI YOK. Ama olaya genel bakmak lazım. 10 yıl kararı HATALIDIR..Son olarak da şunu demek istiyorum : Aşağıda ayrılan askeri pilotlarımızın yorumları vardı. Vatan , sakarya bitti diyorlar. BİTMEZ kardeşim, senin para aşkın memleketin aşkını, vatan sevdasını öldürmüş derim ben de..vatan sevdası, ailenin ocağından da üstündür. Bu memleketi savunmak için oradasın, kim ne yapmış seni ilgilendirmez. Sen öl deyince ölmek için oradasın değilsen asker değilsin o zaman..Kağıt üzerinde de 10 yılı doldurunca ayrılırsın, kimse ağzını açamaz, ama sen daha iyi ortam daha çok para diyemezsin, bunu bilerek orduya girdin. hepinize saygılar. Nacizane benim düşüncem sadece, benim fikirlerim.
  • şunu anlamak mümkün değil bu ülkede süren bir yara olan terör ve bu terörün bitmesini istemeyenler çok bunu anlamak mümkün değil,, devam etsin devletin bütçesi devamlı paraları pompalasın sağlığa eğitime yol yapımına gidecek paralar teröre gitsin kangıren olmuş keselim bacağı yok devam etsin terör yazılanlardan bunları görüyoruz. kimse teröristle pazarlık falan yapmıyor onu yapanlar tunceli de Munzur da çay içmeye giden atatürkün partisi chp li vekildir tunceli vekili sorarım size.. yolda giderken kaçırılıyor ama kendi yok kaçırılmadım çay içmeye gittim diyor devlette vekili kurtarmaya çalışıyor vekil rahat ben iyiydim diyor cevap brekliyorum
  • Pilotlarımız istifa ediyor bu doğru. Ben de onlardan biriyim, burada atıp tutan sayın yorumcular. 2005 yılından bu yana Güneydoğu'da uçtum. Sayısız yaralı ve sayısız şehit taşıdım, Allah hepsine rahmet eylesin. Pek çok çatışmada bu vatana için canını veren yiğitleri gördüm. Neden mi istifa ettim? Tam kursağımda bir acı var, siz bilemezsiniz onu ve dahi anlayamazsınız. Ben ne yaparsam yapayım, bu ülke için canını veren arkadaşlarım varken , bebek katilleri, tecavüzcülerle masaya oturuyorlar. Onurla yapılan bir mücadele ayaklar altına alınıyor. Oradaki yokluğu orda çalışmamış olanlar bilmezler ama konuşmayı bilirler. Neden mi istifa ettim? ailem var, onun bunun şakşakçıları helal lokma sandıkları haramı yerken, alnımın teriyle daha çok kazanmak için ayrıldım. Devletimiz çok yaşasın, bana milyon dolarlık makineleri emanet ederken beni iyi eğitti ama o görevi silah üzerine ettiğim yemini hatırlayarak uçtum. Ama sen bunu yine anlamazsın, o havayı hiç solumadın ve soluyamayacaksın.
  • "Satanist Kanunlar" kitabının yazarı olan Aleiste Crowley'ın özbe öz torunu olan George W.Bush'un Türkiye'deki yerel deccal tohumlarına verdiği direktifle(Bkz.Fehmi Koru)peygamber ocağına başlatılan karalama ve saldırılarıların doğal sonucudur.Orduda ve dışarıda gören gözlerin vicdanı artık yeter demektedir ve bunun rövanşı elbet bir gün alınacaktır...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Oran’ın soru önergesine verdiği yanıtta şöyle dedi: “2013 yılı Ocak-Şubat emeklilik/istifa döneminde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 63’ü muharip jet uçağı pilotu olmak üzere toplam 110 pilot subay istifayla Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılmak için müracaatta bulunmuştur. Bu sayının Türkiye’de askeri pilotlarda yüzde 15’lik dilime denk düştüğü duyumu doğru değildir. Bir F-16 pilotu teğmenin maliyeti 4 milyon TL’dir. Cezaevinde tutuklu bulunan pilot general sayısı 11’dir.”

110 PİLOT İSTİFA ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

YAP-MA-YIN ~ 11 yıl önce
Gençler, yapmayın, etmeyin, 3 kuruş fazla alacaksınız diye kendi hayatınızı yakmayın. 65 yaşına gelip arkanıza bakacaksınız ki hayatınızın son 20-30 yıl öncesine kadar her akşam geldiğiniz evinizle, sofranızla, sıcak yuvanızla, eşinizle çocuklarınızla aranıza yatılar, uçuşlar, istirahat ihtiyaçlarınız girmiş. Vatan Millet de bir yere kadar, üzerinde eşiniz çocuklarınız anne-baba ve kardeşler, dostlar olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok. Vatan vatandır da, millet dediğine bak bizden olan ve olmayan diye bölmeye çoktan başladı bile bizi.vatan dediğin çoktandır satılık, millettende şüpheliyiz. Siz elinizdekilere bakın, çoluk çocuğunuzla yaşayacağınız hayat bir tane o daen fazla önünüzdeki 40-50 yıl. Yarısını ve daha fazlasını heder etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
147 idi geri dönemler mi oldu yoksa biz bilmeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mecburi Hizmet-3 ~ 11 yıl önce
"Vah vah" yorumunu yapan arkadaşım , olayın özünü anlamak lazım, herkes işe para, para diye bakıyor. Zaten savaş olsa sizden önce ben gideceğim koşa koşa yine siz hiç üzmeyin kendinizi. Neden mi: Ülkemiz için bunu hiç istemeyiz ama kanı yerde kalanların intikamını almak için söz verdik. Sözümüzün eriyiz evel ALLAH. Öyle az da değiliz hiç üzülmesin milletimiz. Ben ne kadar savunursam savunayım masa başında satıyorlar bilmiyorum farkında mısınız? Kendini ordudan attırmak için dümen çevirenlere ben de kızıyorum ama devlet mecburi hizmete süre biçmiş, bir de ayrılanlara sorun bakalım gönülleri ne kadar kırgınlar. Ama hep diyorum anlayamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
12 ay ast teğmen olarak iskenderunda deniz acemi erlerini eğittim. bu 15 ay askerlik yapan, asgari ücretle çalışığ vatan kurtaranlardan binlercesini gördüm, tanıdım. bu zerzevat mıntıka yapmaz, uygun adım yürümez, emirleri yerine getirmez, ast üstü takmaz, kaytarmak için fırsat kollar her türlü pisliği yapar. ama klavye başında bunlar kahraman kesilir. yıllarını ülkeye vermiş albaya dil uzatır. ciddiye almamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vah vah vah ~ 11 yıl önce
HAYATTA BAZI DEGERLER VARDIRKI HICBIR SEYE DEGISILMEZ NE PARAYA NE BASKA SEYE. ONLARDAN BIRTANESIDE VATANDIR MILLETTIR. ZAMANINDA BIRILERI BIR LAF SOYLEMISDI. IYIKI BUNLARLA SAVASA GIRMEMISIZ. GERCEKTEN BIR BILDIGI VARMIS KI DEMIS. SIZ PARASI AZ DIYE ULKEYI SAVUNMAYIN. BIZ ASGARI UCRETLE BU ULKEYI EMIN OLUN SIZDEN DAHA IYI SAVUNURUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küllah ~ 11 yıl önce
Öyle diyen delikanlı çok gördük. Eline hortumlama fırsatı bir geçsin de vatan millet kaç kuruş nazarında görürüz evelallah.
Mecburi Hizmet -2 ~ 11 yıl önce
Devletimiz zaten 10 yıl zaman biçmiş ancak bunun alt maddeleri var, pilot 10 Yılda ayrılmıyor. Bu 12-13 yıl oluyor görülen kursa bağlı olarak. "10 yıl??" yorumunu yapan arkadaşım:Postu çok deldirdik( isabet aldık demektir), Allah şehadeti bize nasip etmedi. Ölmekten korkar olsaydık zaten çatışmanın içine dalmaz idik, yeminimize hep sadık kaldık. Pek çok olaya arkadaşlarımızla helalleşerek gittik. O havayı solumak farklıdır, solumayan bilmez cenk havasını. "camaroth" arkadaş: Burda siyasetten ayrı bir durum var lütfen parti adı bulaştırmayalım. Haberlerde izledikleriniz "yol kesen PKK polisleri " buz dağının görünen kısmı. Daha görün bakın tavizler nereye gidecek. Tabii ki milli sermaye eğitime aksın, sağlığa aksın, bunu hepimiz isteriz, ancak şakşakçılara akan kısmını da görmelisiniz, bu hepimizin parası. "Yani" yorumunu yapan arkadaş : Zaman çok hızlı akıyor, inanın bana benim yerimde olsanız siz de aynısını yaparsınız. Keşke yüzyüze görüşme imkanım olsa idi sizinle, dertleşirdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10?? ~ 11 yıl önce
Eyvallah. Haklısın. Ama ben yine 10 yıl bu topraklar için az diyorum.
10 yıl?? ~ 11 yıl önce
benim anlamadığım 4 milyon TL harcanıyor savaş pilotuna sonra mecburi hizmet 10 yıl ..Çok komik hakikaten.BU kadar zengin bir ülke değiliz. AB kriteriymiş. Kardeşim benim çevremdeki risk AB nin çevresinde var mı? Tamam mecburi hizmetini alnının akıyla doldurmuş ayrılıyorlar kimsenin bir şey demeye HAKKI YOK. Ama olaya genel bakmak lazım. 10 yıl kararı HATALIDIR..Son olarak da şunu demek istiyorum : Aşağıda ayrılan askeri pilotlarımızın yorumları vardı. Vatan , sakarya bitti diyorlar. BİTMEZ kardeşim, senin para aşkın memleketin aşkını, vatan sevdasını öldürmüş derim ben de..vatan sevdası, ailenin ocağından da üstündür. Bu memleketi savunmak için oradasın, kim ne yapmış seni ilgilendirmez. Sen öl deyince ölmek için oradasın değilsen asker değilsin o zaman..Kağıt üzerinde de 10 yılı doldurunca ayrılırsın, kimse ağzını açamaz, ama sen daha iyi ortam daha çok para diyemezsin, bunu bilerek orduya girdin. hepinize saygılar. Nacizane benim düşüncem sadece, benim fikirlerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
şunu anlamak mümkün değil bu ülkede süren bir yara olan terör ve bu terörün bitmesini istemeyenler çok bunu anlamak mümkün değil,, devam etsin devletin bütçesi devamlı paraları pompalasın sağlığa eğitime yol yapımına gidecek paralar teröre gitsin kangıren olmuş keselim bacağı yok devam etsin terör yazılanlardan bunları görüyoruz. kimse teröristle pazarlık falan yapmıyor onu yapanlar tunceli de Munzur da çay içmeye giden atatürkün partisi chp li vekildir tunceli vekili sorarım size.. yolda giderken kaçırılıyor ama kendi yok kaçırılmadım çay içmeye gittim diyor devlette vekili kurtarmaya çalışıyor vekil rahat ben iyiydim diyor cevap brekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mecburi hizmet !!! ~ 11 yıl önce
Pilotlarımız istifa ediyor bu doğru. Ben de onlardan biriyim, burada atıp tutan sayın yorumcular. 2005 yılından bu yana Güneydoğu'da uçtum. Sayısız yaralı ve sayısız şehit taşıdım, Allah hepsine rahmet eylesin. Pek çok çatışmada bu vatana için canını veren yiğitleri gördüm. Neden mi istifa ettim? Tam kursağımda bir acı var, siz bilemezsiniz onu ve dahi anlayamazsınız. Ben ne yaparsam yapayım, bu ülke için canını veren arkadaşlarım varken , bebek katilleri, tecavüzcülerle masaya oturuyorlar. Onurla yapılan bir mücadele ayaklar altına alınıyor. Oradaki yokluğu orda çalışmamış olanlar bilmezler ama konuşmayı bilirler. Neden mi istifa ettim? ailem var, onun bunun şakşakçıları helal lokma sandıkları haramı yerken, alnımın teriyle daha çok kazanmak için ayrıldım. Devletimiz çok yaşasın, bana milyon dolarlık makineleri emanet ederken beni iyi eğitti ama o görevi silah üzerine ettiğim yemini hatırlayarak uçtum. Ama sen bunu yine anlamazsın, o havayı hiç solumadın ve soluyamayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 11 yıl önce
Yani arkadaş sana ne diyeceğimi şaşırdım. Nasreddin hoca fıkarası gibi sen de, sen de, sen de haklısın demiş hoca. Yalnız kafama takılan bir şey var dostum haklısın ama "Ben ne yaparsam yapayım, bu ülke için canını veren arkadaşlarım varken , bebek katilleri, tecavüzcülerle masaya oturuyorlar." cümlen için sadece orada durman lazımdı. belli ki psikolojik olarak yıpranmışssınız. Bu durumda kalmanın da bir anlamı yok. Ama para adını ağzınıza almayın yoksa yaptıklarınızın hepsini unutur hakkını helal etmez bu millet. Aman dikkat. Hayırlısı olsun hepinize.
Mecburi hizmet !!! e ~ 11 yıl önce
kargocu seniiii....iyi sallamışsın....aferim sana
Kqrgocu mu? ~ 11 yıl önce
Ne kargocusu beyefendi?? Olayın bu kadar içindesiniz!!!! herhalde, çatımanın içine girdik diyorum... Saygılar, size de aferim iyi, bilmeden iyi atıyorsunuz.
sözde ~ 11 yıl önce
"Satanist Kanunlar" kitabının yazarı olan Aleiste Crowley'ın özbe öz torunu olan George W.Bush'un Türkiye'deki yerel deccal tohumlarına verdiği direktifle(Bkz.Fehmi Koru)peygamber ocağına başlatılan karalama ve saldırılarıların doğal sonucudur.Orduda ve dışarıda gören gözlerin vicdanı artık yeter demektedir ve bunun rövanşı elbet bir gün alınacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000