13 Ekim 2012, Cumartesi 13:13:04

1 MİLYAR DOLARA ANLAŞTILAR!

Irak hükümeti, Çek Cumhuriyeti ile 28 adet L-159 tipi savaş uçağı alımı konusunda anlaştı.
  • Muhabiri olmayan ve Facebook'tan gördüğü paylaşımları haber yapan Sözcü gazetesini okuyanlar hemen belli oluyor. Sizin saçma sapan komplo teorileriniz sebebi ile bu ülke batacaksa batsın arkadaş! Ne diyeyim yani?
  • Cahil cumra ne kadar insanımız var. Tam arabest toplum olmuşuz . Futbolumuz bile yerlerde sürünüyor. Adam kendine göre uçak alıyor, sana ne ? Bizler de yıllarca Avrupanın ve Amerikanın 20 yıllık kullanmış uçaklarını kullanmıştık, Ne oldu biryerimiz mi eskidi. Kuzey Irak çaktırmadan düzenli orduya geçiyor. Bu bizim için tehlikeli , . Bu onlar için bir başlangıç, adamlar da petrol olduğu için birkaç yıl sonra en alasını alırlar. Bizim birlik olup modern ve sağlam bir ülke olmamız gerekir. Yoksa başkasının parası ile çok fazla hava atamayız, çakılırız.
  • İşiniz gücünüz,ülke bölünecek demek! Hayırdır siz bdp'nin airporthaber kolumusunuz? Bu millet tarihinde 113 Türk devleti kurmuş ve günümüz 15-16 tanesi bağımsız ve özrek olarak,varlık göstermektedir. Ve bu Türki devletlerden en güçlüsü olan Türkiye,bölünecek!!! 2002 yılıdan beri Türkiye batacak diyorsunuz,şimdi ise daha da ileri giderek,bölünecek diyorsunuz! Sizler varya acınacak haldesiniz.Ne ülke menfaati gözetiyorsunuz, ne başka bir şey!!! Devletler çocuk gibidir; doğar,büyür ve ölür. Türkiye eğer bir gün bölüncekse de, en azından ben görmem ve şundan emin olun ki, benim gibi bu ülkenin sınırlarında bir karış öte toprağının, alındığını göremeyecek milyonlar olacaktır. O gün geldiğinde bakalım bu kadar rahat bölünecek diyebilenecek mi!!! İşde o gün geldiğinde, bir bütün olarak ulusal ve uluslarası olarak herkes görecek.!!!
  • Bir yorumcu soruyor, BU UÇAKLAR SES HIZINI AŞABİLİYORMYMUŞ..........Sen akıl sağlığımızı koru yarabbi.......Arkadaş ses üstü hızda ne yapacaksa,
  • Hurriyet gazetesinde İrak'la ilgili bir haber daha vardı bugün, Rusya'dan 4.5 milyar $'lık füze-silah satın almışlar. Irak geçtiğimiz günlerde sert bir nota da vermişti hatırlarsanız. Birşey ifade ediyor mu bunlar sizin için? Savaş yakın. Amerikalılar'ın yıllardır uğraştıkları mezhep-büyük ortadoğu savası icinde bizde olacağımız şekilde geliyor. İktidar ABD'nin 10 senelik desteğine olan diyet borcunu bizi bu savaşa sokarak ödeyecek. Durduk yere Suriye ile savaşın eşiğine gelmemiz,Rusya ve İrak ile dalaşmamız boşuna değil. Sonuc ne olacak?: ABD bize,Ruslar Suriye'ye silah satıp bellerini doğrultacaklar. Sizler manasız yorumlara devam edin. Kaçınılmaz sonumuz bu hükumet ile 3-4 seneye geliyor. Turkiye'nin paramparça olduğu bir dünyaya hazırlık yapın.
  • İranın miglerini radarda bile göremez bunlar yolcu uçağı çevirir ama yeni olduğu gibi...
  • BIYIK ALTI GÜLENLER BUGÜN ÇEKLERİN SPORTİF HAVACILIKTA NELER YAPTIKLARININ FARKINDAMISINIZ HANİ BEĞENMEDİĞİMİZ ÇEKLER ! PEKİ TEMELİNDE NE YATTIĞINI DA BU KADAR BAŞARILI OLUP AMERİKALILARIN BİLE FABRİKA ORTAKLIĞI İLE ÜLKELERİNDE ÜRETİM YAPIP İHYA OLDUKLARINI. ADAMLAR AMACA UYGUN HERŞEYİ YAPABİLİYORLAR HAVADA UÇACAK HER NE İSE .HAFİFE ALMAYIN. ASIL KENDİMİZE BAKALIM BİZDE NE VAR THK DEĞİL -OSMAN YILDIRIM KURUMU- NUN ÜFÜRÜKLERİNDEN BAŞKA TAİ Yİ BİR GEÇİN HİÇ DEĞİLSE ONLAR ÜFÜRMÜYORLAR. BİZİM F 16 DEMEKTE BİRAZ GARİP YAKLAŞIM SİZ AMERİKALIMISINIZ SAYIN YORUMCU... L 159 TAYYARESİ 139 DAN ÇOK FARKLI VE AMACA UYGUNLUK ANLAMINDA İLERİ DÜZEY BİR TAYYARE. OPERASYONEL BAŞARI 2 M UÇMAK DEĞİL SADECE . HELE OPERASYON EĞİTİM İSE .YANİ : )) : )) : ))
  • Bu ucsklat ses hızını aşamıyor galiba, bilgisi olan bilgi verebilir mi?
  • Cek bile iyi kotu bir jet ucagi imal etmeyi basarmis yani. TAI paralari yesin dursun. Neymis hemen olmazmis bu calismalar 20-30 sene sona meyvesini verecekmis.
  • Ucuz etin yahnisi... Oldu olacak Amerika'dan emekliye ayrılmış, sivillere satılan jetlerden alsalarmış...

Amerika'nın İran'ın Suriye'ye yardım etmesine karşı almak istediği önlemlerden biri de Irak'ın kendi hava kuvvetleri olması... Özellikle son yaşanan gelişmelerle Amerika Irak'ın hava sahasından yabancı uçakların geçirilmemesini istemişti.

2003'teki Amerikan işgalinden sonra düzgün bir hava kuvvetine sahip olmayan Irak, Bağdat'a göre 2020 yılına kadar kendi hava sahasını koruyacak durumda değil. 1 milyar dolarlık anlaşmaya göre Çek Cumhuriyeti Irak'a, 4 tanesi kendi stoğundan olmak üzere 28 savaş uçağı satacak. İlk uçağın teslimatı 7 ay içersinde kalanlar da 2 yıl sonra kademeli olarak teslim edilmeye başlanacak. Irak Savunma Bakanı Saadoun al-Dulaimi, Prag'da yaptığı basın toplantısında 'Bugün ilk adımı atmış bulunuyoruz' diye konuştu.

1 MİLYAR DOLARA ANLAŞTILAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Sözcü gazetesi ~ 12 yıl önce
Muhabiri olmayan ve Facebook'tan gördüğü paylaşımları haber yapan Sözcü gazetesini okuyanlar hemen belli oluyor. Sizin saçma sapan komplo teorileriniz sebebi ile bu ülke batacaksa batsın arkadaş! Ne diyeyim yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKLER ~ 12 yıl önce
Cahil cumra ne kadar insanımız var. Tam arabest toplum olmuşuz . Futbolumuz bile yerlerde sürünüyor. Adam kendine göre uçak alıyor, sana ne ? Bizler de yıllarca Avrupanın ve Amerikanın 20 yıllık kullanmış uçaklarını kullanmıştık, Ne oldu biryerimiz mi eskidi. Kuzey Irak çaktırmadan düzenli orduya geçiyor. Bu bizim için tehlikeli , . Bu onlar için bir başlangıç, adamlar da petrol olduğu için birkaç yıl sonra en alasını alırlar. Bizim birlik olup modern ve sağlam bir ülke olmamız gerekir. Yoksa başkasının parası ile çok fazla hava atamayız, çakılırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bölücüler!!! ~ 12 yıl önce
İşiniz gücünüz,ülke bölünecek demek! Hayırdır siz bdp'nin airporthaber kolumusunuz? Bu millet tarihinde 113 Türk devleti kurmuş ve günümüz 15-16 tanesi bağımsız ve özrek olarak,varlık göstermektedir. Ve bu Türki devletlerden en güçlüsü olan Türkiye,bölünecek!!! 2002 yılıdan beri Türkiye batacak diyorsunuz,şimdi ise daha da ileri giderek,bölünecek diyorsunuz! Sizler varya acınacak haldesiniz.Ne ülke menfaati gözetiyorsunuz, ne başka bir şey!!! Devletler çocuk gibidir; doğar,büyür ve ölür. Türkiye eğer bir gün bölüncekse de, en azından ben görmem ve şundan emin olun ki, benim gibi bu ülkenin sınırlarında bir karış öte toprağının, alındığını göremeyecek milyonlar olacaktır. O gün geldiğinde bakalım bu kadar rahat bölünecek diyebilenecek mi!!! İşde o gün geldiğinde, bir bütün olarak ulusal ve uluslarası olarak herkes görecek.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Figo ~ 12 yıl önce
Bir yorumcu soruyor, BU UÇAKLAR SES HIZINI AŞABİLİYORMYMUŞ..........Sen akıl sağlığımızı koru yarabbi.......Arkadaş ses üstü hızda ne yapacaksa,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahilliğin sonu ölümdür. ~ 12 yıl önce
Hurriyet gazetesinde İrak'la ilgili bir haber daha vardı bugün, Rusya'dan 4.5 milyar $'lık füze-silah satın almışlar. Irak geçtiğimiz günlerde sert bir nota da vermişti hatırlarsanız. Birşey ifade ediyor mu bunlar sizin için? Savaş yakın. Amerikalılar'ın yıllardır uğraştıkları mezhep-büyük ortadoğu savası icinde bizde olacağımız şekilde geliyor. İktidar ABD'nin 10 senelik desteğine olan diyet borcunu bizi bu savaşa sokarak ödeyecek. Durduk yere Suriye ile savaşın eşiğine gelmemiz,Rusya ve İrak ile dalaşmamız boşuna değil. Sonuc ne olacak?: ABD bize,Ruslar Suriye'ye silah satıp bellerini doğrultacaklar. Sizler manasız yorumlara devam edin. Kaçınılmaz sonumuz bu hükumet ile 3-4 seneye geliyor. Turkiye'nin paramparça olduğu bir dünyaya hazırlık yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İranını mig lerini.... ~ 12 yıl önce
İranın miglerini radarda bile göremez bunlar yolcu uçağı çevirir ama yeni olduğu gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIYIK ALTI :)) ~ 12 yıl önce
BIYIK ALTI GÜLENLER BUGÜN ÇEKLERİN SPORTİF HAVACILIKTA NELER YAPTIKLARININ FARKINDAMISINIZ HANİ BEĞENMEDİĞİMİZ ÇEKLER ! PEKİ TEMELİNDE NE YATTIĞINI DA BU KADAR BAŞARILI OLUP AMERİKALILARIN BİLE FABRİKA ORTAKLIĞI İLE ÜLKELERİNDE ÜRETİM YAPIP İHYA OLDUKLARINI. ADAMLAR AMACA UYGUN HERŞEYİ YAPABİLİYORLAR HAVADA UÇACAK HER NE İSE .HAFİFE ALMAYIN. ASIL KENDİMİZE BAKALIM BİZDE NE VAR THK DEĞİL -OSMAN YILDIRIM KURUMU- NUN ÜFÜRÜKLERİNDEN BAŞKA TAİ Yİ BİR GEÇİN HİÇ DEĞİLSE ONLAR ÜFÜRMÜYORLAR. BİZİM F 16 DEMEKTE BİRAZ GARİP YAKLAŞIM SİZ AMERİKALIMISINIZ SAYIN YORUMCU... L 159 TAYYARESİ 139 DAN ÇOK FARKLI VE AMACA UYGUNLUK ANLAMINDA İLERİ DÜZEY BİR TAYYARE. OPERASYONEL BAŞARI 2 M UÇMAK DEĞİL SADECE . HELE OPERASYON EĞİTİM İSE .YANİ : )) : )) : ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ses hızı ~ 12 yıl önce
Bu ucsklat ses hızını aşamıyor galiba, bilgisi olan bilgi verebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cek bile yapmis ~ 12 yıl önce
Cek bile iyi kotu bir jet ucagi imal etmeyi basarmis yani. TAI paralari yesin dursun. Neymis hemen olmazmis bu calismalar 20-30 sene sona meyvesini verecekmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konuk ~ 12 yıl önce
Ucuz etin yahnisi... Oldu olacak Amerika'dan emekliye ayrılmış, sivillere satılan jetlerden alsalarmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000