12 Ocak 2011, Çarşamba 19:14:25

EASYJET'TEN SKANDAL TAVIR

Easyjet inanılması güç bir skandala imza attı: Havalimanında 10 ton fazla uçak yakıtı aldı ve pilot uçakta şu anonsu yaptı: “Uçağa binen son 30 yolcu bir zahmet tekrar insin, burada kalacaklar”
  • YABANCI HAYRANI BİR TAKIM KESİMLERİN AKILLARINI BAŞLARINA GETİRTMEK İÇİN BÖYLE İNSANLARA HAVACILIĞIMIZDA YER VERMEMİZ UYGUN OLURDU.ONDAN SONRA YANDIM ANAM DEYİP CEFAKAR TÜRK PERSONELİNİN KIYMETİNİ ANLARLARDI.AMA NERDE! YABANCI OLSUN, ARKALARINDAN KÜFRETSİN İSTER ONLAR.
  • pegasusun böyle bi hatası yok dünya olayına pegasusu katan arkadaşın ben türk firmasını övecegini düşünürüm.ama ben bu kişinin türklük duygularında bi problem ararım umarın sende milliyetçi olursun..
  • http://www.dailymail.co.uk/news/article-1345787/EasyJet-passengers-ordered-plane-fuelling-blunder-makes-flight-heavy.html
  • çok şükür ki milli hava yolumuz da birçok özel şirketimizde(pegasus hariç) gayet kaliteli hizmet vermekte. avrupa kendi pisliklerine baksın
  • Defueling denir. Havada max. iniş ağırlığını tutturmak ve kanatların touch down' da aşağı esneyip pist veya bankete çarpmaması için yakıt boşaltmaya fuel dump denir. Saygılar
  • şaka yapıyorsunuz. ya da dalga geçiyrsunuz.
  • Bu haberleri kaleme alirken bir bilene sorarsaniz boyle hatalari onlersiniz diye dusunuyorum. Fuel Dump, ucagin havada yakit bosaltmasi, De-fueling ise sizin dediginiz ucagin tanklarindaki yakitin tankere bosaltilmasi.
  • Hangi ucak bu? Easy Jetin kullandigi ucaklar normal almasi gereken yakit +10 ton yakit alamz..
  • bir keresinde pegasus'ta da böyle bir olay yaşanmıştı, havaş personelinin kaptana yanlış payload vermesi sonucu kaptan yaklaşık 4 ton fazla yakıt almıştı, tabi bizde yolcu indirme olayı yaşanmadı ama uçak 3 saat gecikmeye girmişti.
  • Acilen bu kaptan milletinin kaprisinden kurtulmak için kaptan yetkilerinin sınırlanması gerekmektedir.. IATA'nın konu hakkında yeni düzenleme yapması kesin şart.. Ne demek polis çağırırım, son 30 yolcu uçaktan insin falan külhan beyi tavırları yolcuların bir suçu varmış gibi.. Sanki uçak babasının malı kaptan pilotun..Kaptana 2 yerine 3 şekerli çay getirdi diye işten kovulan hostes biliyorum .. Hiçbir diploma insan aşağılama hakkını kimseye vermez ne olursa olsun.. Bütün kaptanlar için lafım yok çok mütevazi kaptanlarımızda var ama yüksek oranda bu ego söz konusu..
 İngiltere’nin Birmingham kentinden Cenevre’ye uçmak için hazırlanan Easyjet uçağı bütün hazırlıklarını tamamladı, yolcuları içeri aldı ve tam uçuşa geçecekken kaptan pilot bir şeyi fark etti: ‘Biz 10 ton fazla uçak yakıtı almışız’.

 

“20min.ch” sitesinin haberine göre, bunda çok şaşırcaka bir durum yok. Kimi zaman uçaklar yanlış hesaplamalar veya son anda yapılan rota veya yolcu sayısı değişikliklerinden dolayı fazla yakıt almış olurlar ve bunu basit teknik bir düzenekle telafi ederler. Bu sistemde, uçaktan tankere fazla yakıt boşaltılır. Havacılık dilinde buna ‘Fuel Dumping’ denir.

 

İngiliz BBC kanalı durumu şöyle özetledi:

Ama Easyjet kaptan pilotu, yakıt boşaltmak yerine yolcu boşaltmayı tercih etti. Merkezle kısa bir görüşme yapan pilot, koltuklarında oturan yolculara şu açıklamayı yaptı: “Fazla yakıt aldık. 36 yolcu indirmemiz gerekiyor. Burada inen yolculara 100 Euro değerinde bir uçuş çeki vereceğiz ve o yolcuları en yakın zamanda başka bir uçakla Cenevre’ye uçacağız.”

 

Kimse inmedi. Bunun üzerine kaptan pilot 250 Euro değerinde hediye çeki vaat etti. Bu sefer 6 yolcu indi. Kaldı 30 yolcu. Ama bunlar pazarlığa açık değildi. Kaptan pilot sonunda bu çağrıyı yaptı: “Uçağa binen son 30 yolcu uçaktan hemen insin”. Hostesler uçağa son binen 30 yolcuyu tespit etmeye çalıştılar. Ama yolcular koltuklarından kalkmadı.

 

Kaptan son kozunu oynadı ve polisi çağırmakla tehdit etti: “Uluslar arası sivil havacılık yasalarına göre, çağrıya rağmen uçaktan inmeyen yolcular tutuklanır. Bana polis çağırtmayın…” Ve yolcular indi.

 

Ne var ki piyangodan elenmeyen ve Cenevre’ye uçabilen ‘şanslı’ yolcular da kötü bir sürprizle karşılaştılar. Zira kaptan pilot, daha fazla yolcu indirmek mecburiyetinde kalmamak için, bütün yolcuların bagajlarını Birmingham havalimanında boşalttırmıştı.

 

Easyjet şirketi, Cenevre’de bagajlarını kimisi 5 gün bekleyen yolculara günlük 25 Euro tazminat ödediğini duyurdu ve kaptan pilotun “Yolcuları polis çağırmakla tehdit etmesini” araştıracaklarını belirtti.

 

Olay, özellikle İngiliz basınında geniş yer aldı.

EASYJET'TEN SKANDAL TAVIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
YABANCI HAYRANI BİR TAKIM KESİMLERİN AKILLARINI BAŞLARINA GETİRTMEK İÇİN BÖYLE İNSANLARA HAVACILIĞIMIZDA YER VERMEMİZ UYGUN OLURDU.ONDAN SONRA YANDIM ANAM DEYİP CEFAKAR TÜRK PERSONELİNİN KIYMETİNİ ANLARLARDI.AMA NERDE! YABANCI OLSUN, ARKALARINDAN KÜFRETSİN İSTER ONLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasusun böyle bi hatası yok dünya olayına pegasusu katan arkadaşın ben türk firmasını övecegini düşünürüm.ama ben bu kişinin türklük duygularında bi problem ararım umarın sende milliyetçi olursun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1345787/EasyJet-passengers-ordered-plane-fuelling-blunder-makes-flight-heavy.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok şükür ki milli hava yolumuz da birçok özel şirketimizde(pegasus hariç) gayet kaliteli hizmet vermekte. avrupa kendi pisliklerine baksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Defueling denir. Havada max. iniş ağırlığını tutturmak ve kanatların touch down' da aşağı esneyip pist veya bankete çarpmaması için yakıt boşaltmaya fuel dump denir. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şaka yapıyorsunuz. ya da dalga geçiyrsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haberleri kaleme alirken bir bilene sorarsaniz boyle hatalari onlersiniz diye dusunuyorum. Fuel Dump, ucagin havada yakit bosaltmasi, De-fueling ise sizin dediginiz ucagin tanklarindaki yakitin tankere bosaltilmasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi ucak bu? Easy Jetin kullandigi ucaklar normal almasi gereken yakit +10 ton yakit alamz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir keresinde pegasus'ta da böyle bir olay yaşanmıştı, havaş personelinin kaptana yanlış payload vermesi sonucu kaptan yaklaşık 4 ton fazla yakıt almıştı, tabi bizde yolcu indirme olayı yaşanmadı ama uçak 3 saat gecikmeye girmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Acilen bu kaptan milletinin kaprisinden kurtulmak için kaptan yetkilerinin sınırlanması gerekmektedir.. IATA'nın konu hakkında yeni düzenleme yapması kesin şart.. Ne demek polis çağırırım, son 30 yolcu uçaktan insin falan külhan beyi tavırları yolcuların bir suçu varmış gibi.. Sanki uçak babasının malı kaptan pilotun..Kaptana 2 yerine 3 şekerli çay getirdi diye işten kovulan hostes biliyorum .. Hiçbir diploma insan aşağılama hakkını kimseye vermez ne olursa olsun.. Bütün kaptanlar için lafım yok çok mütevazi kaptanlarımızda var ama yüksek oranda bu ego söz konusu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000