06 Eylül 2015, Pazar 03:52:38

Yıldırım'dan 'Tracey Brown' açıklaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown adlı kadının 2013 yılında Atatürk Havalimanı’nda polisler tarafından uygulanan şiddet sonucunda nefessiz bırakılarak öldürülmesine ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak, “Arzu edilen bir şey değil ama maalesef oluyor” dedi.
  • SİZ AMERİKAYA GİDİP UÇMAK İSTESENİZ SİZE NELER YAPARLAR BİR GÖRSENİZ. ONLAR YAPINCA BİR ŞEY YOK BİZ YAPINCA OLAY OLUYOR. HAVACILIK KURALLARI NEYİ GEREKTİRİYORSA O YAPILMIŞTIR. KİMSENİN KİMSEYE KARŞI BİR GAREZİ YOK...
  • Türkiye’de, alkolü araç kullanıp kaldırımda bekleyen vatandaşı ezdikten sonra, kadermiş deyip geçip ve ayni ülkenin insanlarına biçilmiş bir değer etiketi öngören zihniyet değişmedikçe, bu tür açıklamalara mecburen anlam vermeye çalışacağız. Bu tür olaylar havacılık sektöründe pek hoş bir hava bırakmadığı ortada. Bir genel müdürün bu tür açıklamalarda bulunması, birilerinde çekindiğini göstermekte.
  • DHMİ çalışanları hava limanlarında Milli Güvenlik Sorunu haline gelmiş kimsenin haberi yok.
  • HAVALIMANINDA GÖREV YAPAN POLİSLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK GÖREV YAPIYOR. DHMİ NİN BURADA HİÇ BIR KUSURU YOK. POLİSLERIN DAVRANIŞINDAN DHMİ PERSONELİ DE ÇOK RAHATSIZ...
  • Takdiri ilahi kalibinin koyulmasi unutulmus aciklamalara. Dini motif koyulmadan aciklama yapilir mi yahu turk milletine ?
  • Böyle şeyler olabiliyor demek ne demek, çocuk oyuncağı mı bu, medya ya yansıma ne olucak? Havalimanları size bağlı, orada kuş uçsa sizden sorumlu en alttan en üste kadar? En alttan en üstü kadar herkesin yargılanması gerekir.
  • Biz polisimizin ne kadar dogru egitim aldigini gezi olaylarindaki olen yaralanan ve sakat kalanlarla gormus olduk...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown adlı kadının 2013 yılında transit yolcu olarak geldiği Atatürk Havalimanı’nda polisler tarafından uygulanan şiddet sonucunda nefessiz bırakılarak öldürülmesine ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak, “Arzu edilen bir şey değil ama maalesef oluyor” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor" adlı konferansa katılan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown adlı kadının 2013 yılında transit yolcu olarak bulunduğu Atatürk Havalimanı’nda polisler tarafından uygulanan şiddet sonucunda nefessiz bırakılarak öldürülmesine ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasıyla ilgili soruyu cevaplandırdı.

Görevli personelin eğitimi yetersiz kişiler olabileceğini kaydeden Yıldırım, “Havalimanlarımızda iki tür güvenlik var. Biri bizim özel güvenlik, birisi polisimiz. Ancak bunların göreve başlamadan önce havacılık ve havalimanlarıyla ilgili sıkı bir eğitim almış olması gerekir. Havacılık çok hızlı büyüyor, havalimanları çok hızlı artıyor, haliyle kalifiye personel ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bazen eğitimi yetersiz olan, bazen sıkıntılı olabilen kişiler vardır, ben yoktur demiyorum. Vardır mutlaka. Arzu edilen bir şey değil. Biz böyle bir şeyi öğrendiğimiz anda en hızlı şekilde gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Ama ne yapıyorsak yapalım yüzde yüz bir tedbir alınmaz” diye konuştu. 

Yıldırım'dan 'Tracey Brown' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

AMERİKA ~ 9 yıl önce
SİZ AMERİKAYA GİDİP UÇMAK İSTESENİZ SİZE NELER YAPARLAR BİR GÖRSENİZ. ONLAR YAPINCA BİR ŞEY YOK BİZ YAPINCA OLAY OLUYOR. HAVACILIK KURALLARI NEYİ GEREKTİRİYORSA O YAPILMIŞTIR. KİMSENİN KİMSEYE KARŞI BİR GAREZİ YOK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadermiş ~ 9 yıl önce
Türkiye’de, alkolü araç kullanıp kaldırımda bekleyen vatandaşı ezdikten sonra, kadermiş deyip geçip ve ayni ülkenin insanlarına biçilmiş bir değer etiketi öngören zihniyet değişmedikçe, bu tür açıklamalara mecburen anlam vermeye çalışacağız. Bu tür olaylar havacılık sektöründe pek hoş bir hava bırakmadığı ortada. Bir genel müdürün bu tür açıklamalarda bulunması, birilerinde çekindiğini göstermekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Güvenlik ~ 9 yıl önce
DHMİ çalışanları hava limanlarında Milli Güvenlik Sorunu haline gelmiş kimsenin haberi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ Personel ~ 9 yıl önce
HAVALIMANINDA GÖREV YAPAN POLİSLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLI OLARAK GÖREV YAPIYOR. DHMİ NİN BURADA HİÇ BIR KUSURU YOK. POLİSLERIN DAVRANIŞINDAN DHMİ PERSONELİ DE ÇOK RAHATSIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 9 yıl önce
Takdiri ilahi kalibinin koyulmasi unutulmus aciklamalara. Dini motif koyulmadan aciklama yapilir mi yahu turk milletine ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 9 yıl önce
Böyle şeyler olabiliyor demek ne demek, çocuk oyuncağı mı bu, medya ya yansıma ne olucak? Havalimanları size bağlı, orada kuş uçsa sizden sorumlu en alttan en üste kadar? En alttan en üstü kadar herkesin yargılanması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gezi de gorduk ~ 9 yıl önce
Biz polisimizin ne kadar dogru egitim aldigini gezi olaylarindaki olen yaralanan ve sakat kalanlarla gormus olduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000