31 Mart 2012, Cumartesi 17:10:10

YILDIRIM HAVALİMANI İSMİNE SON NOKTAYI KOYDU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Edremit Körfez Havaalanı konusunda Edremitliler ile Burhaniyeliler arasında başlayan isim tartışmasına son noktayı koydu.
  • onu bunu birakin da artik,adi Balikesir Körfez kalsa ne olur ,Balikesir Seyit Onbasi Havaalani kalici olsun artik,yeterki almanya ucuslari baslasinda memlekete direkt ucus yapalim, gec bile kalindi artik ilerlemeye bakalim ....yazik bunca zamandir istanbula yada izmire ucanlara Balikesir li olarak...
  • Fikre tahammülünüz yok.Hemen NİFAK. Bu memlekete kimin nifak soktuğu çok açık. Din adamı ise dinle uğraşsın, hem politika yap hem ortalığı karıştır, hem karşı çıkanı suçla.Yettiniz bee.Kimsiniz siz çıkın ortaya.
  • Sayın Bakanım SEYİT ONBAŞI ismi ile bugüne kadar Vatan, Millet, Sakarya diyenlere yasa sadece kahramanlıkları sözde dile getirenlere icraatlarınızla cevap verdiniz. Ama işi güç kin haset olan gürühlar bundan da anlamaz. Ayrıca aşaıda vatandaşın biri Hoca efendinin ismini kullanmış. Bence o kişinin derdi başka. Belki hoca efendiyi bile tanımıyordur ama, derdinin başka olduğu belli. Sapla samanı karıştırmış... Amacı nifak sokmaktan başka bişey değil. İşgüzarlık bu kişinin mesleği galiba...
  • obama olsun obama yada bush
  • Korfez Havalimani (basina sehir adi koymadan) bence en tabiisi.....kimseyi incitmez.
  • F.G alim ha :)) İlk okul mezunu alim.Yakışır size.
  • Çok komik, F. GATAGULLİ daha anlamlı olur.
  • Fetullah Gülen Hoca Havalimanı ismini vermek yakışır bence. En önemli türk ve islam alimlerinden birisi olarak bunu hak ediyor. Ayrıca ülkenin en az yarısı hoca efendiyi seviyor ve saygı duyuyor. İnanın bu havalimanından kalkışlarda ve inişlerde sorun yaşanmaz. Seyit Onbaşı bence askeri havalimanlarına daha uygun bir isim olabilir. Sayın bakanım, Fetullah Gülen Hoca Havalimanı yapın ismi herşey sütliman olsun. %50 memnuniyet garantisiyle konu da burada kapansın.
  • ali bey antalyadan sonra ikinci turizm merkezi olacaklarını ifade etmiş. ellerinde buna dayanak teşkil edecek ne tür veriler mevcut, bilmek isteriz. ayrıca havalimanına bir kahramanın adını vermeden önce ortadoğuya tekrar çöreklenmek isteyen eski sömürgeci ve işgalci güçlerle yapılan ittifakları gözden geçirmek daha hayırlı olacaktır. ancak bu şekilde yapılanlar seyit onbaşıların torunlarına yakışır.
  • Binali Yıldırım İzmir'e çengel attı.İlla seçimi kazanmak için bol keseden atıyorlar. Ey İzmirliler AKP gelirse ne olacağını gör.Halkın sesi yok seçilmiş padişahlar konuşacak.
Yıldırım, iki ilçe arasında kavgaya sebep olan Körfez Havaalanı'na Seyit Onbaşı'nın adının verileceğini söyledi.

Bakan Binali Yıldırım, Körfez Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma töreni için Balıkesir'in Edremit ilçesine geldi. Havalimanına inişinde Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Binali Yıldırım, vatandaşlarla selamlaştı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 23 bin metrekare büyüklüğünde olacak terminal binasının uluslararası arenada hizmet vereceğini söyledi. Birdal, 209 milyon TL'ye mal olacak olan terminalin yaklaşık olarak 700 günde biteceğini söyledi.



AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da 2005-2006 yıllarında oda başkanlarının Edremit Körfez Havalimanı'nın yapılmasını istediklerini hatırlatarak, "Bu yatırımlardan sonra inanıyorum ki Antalya bölgesinden sonra körfezimiz turizm noktasında ikinci olacaktır" diye konuştu.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ise, Balıkesir'in çeyrek asırlık rüyası olan Balıkesir-Havran yolunun tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Balıkesir Merkez-Ankara arasında uçak seferlerinin başlamasını çok istediklerini ve bu seferlerin 2011'de başladığını belirten Vali Arslan, "Bu uçuşlardan 10 bin kişi faydalandı" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Körfez bölgesinin memleketin en güzel bölgelerinden biri olduğunu belirterek, "Kaz Dağları oksijen deposu. Böyle güzel bir bölgeye güzel bir havalimanı yapmak gerekir. Biz de bu yapıyoruz" diye konuştu.



Körfez Havaalanı'na ilk harcı merhum Erbakan'ın koyduğunu ifade eden Yıldırım, "Hizmet beklemez, bu millet çok bekledi" diye konuştu.

Bakan Binali Yıldırım, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun yapılmasını istediği projeler için ise, "Bizim Ali Bey siparişleri verdi. Ama siparişleri verirken sanki vatandaş. Sen de iktidar partisi milletvekilisin be kardeşim" diye espri yaptı.

Havran'dan Küçükkuyu'ya kadar olan suyun sıcak asfalt ihalesini yaptıklarını dile getiren Bakan Yıldırım, "İş bu sene başlıyor. Yani sıcak asfalt yapınca aynı otoyol gibi oluyor" şeklinde konuştu.



Burhaniye ve Edremit arasındaki havalanın adının ne olacağı konusunda mahkemeye taşınan bir tartışma olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Size ne oluyor kardeşim? Biz havaalanını yapıyoruz, yapan belli. Havaalanının adı Seyit Onbaşı Havaalanı. Var mısınız? Bu havaalanın adı 300 kilogramlık mermiyi tek başına kaldıran Seyit Onbaşı'ya yakışır" dedi. Bakan Yıldırım'ın bu teklifi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Bu arada, protokol bölümünün arkasında oturan AK Parti Kadın Kollarından Şennur Biryol baygınlık geçirince Bakan Yıldırım konuşmasını yarıda kesti. Biryol, 112 ekiplerince hastaneye kaldırıldı.



Binali Yıldırım konuşmasının sonunda valiyi ve milletvekillerini sahneye davet ederek sıkı bir pazarlık yaptı. Bakan Yıldırım, "Okullar kapandığında 2013'te meydanı açıyoruz. Gördüğünüz gibi gayet demokratik bir pazarlık oldu" dedi.



Müteahhit firma da o tarihte terminalin yetiştirileceğini söyledi. Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından beraberindeki heyetle butona basarak temele ilk harcı attı.





YILDIRIM HAVALİMANI İSMİNE SON NOKTAYI KOYDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 12 yıl önce
onu bunu birakin da artik,adi Balikesir Körfez kalsa ne olur ,Balikesir Seyit Onbasi Havaalani kalici olsun artik,yeterki almanya ucuslari baslasinda memlekete direkt ucus yapalim, gec bile kalindi artik ilerlemeye bakalim ....yazik bunca zamandir istanbula yada izmire ucanlara Balikesir li olarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fikre tahammülünüz yok.Hemen NİFAK. Bu memlekete kimin nifak soktuğu çok açık. Din adamı ise dinle uğraşsın, hem politika yap hem ortalığı karıştır, hem karşı çıkanı suçla.Yettiniz bee.Kimsiniz siz çıkın ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Bakanım SEYİT ONBAŞI ismi ile bugüne kadar Vatan, Millet, Sakarya diyenlere yasa sadece kahramanlıkları sözde dile getirenlere icraatlarınızla cevap verdiniz. Ama işi güç kin haset olan gürühlar bundan da anlamaz. Ayrıca aşaıda vatandaşın biri Hoca efendinin ismini kullanmış. Bence o kişinin derdi başka. Belki hoca efendiyi bile tanımıyordur ama, derdinin başka olduğu belli. Sapla samanı karıştırmış... Amacı nifak sokmaktan başka bişey değil. İşgüzarlık bu kişinin mesleği galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
obama olsun obama yada bush

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Korfez Havalimani (basina sehir adi koymadan) bence en tabiisi.....kimseyi incitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
F.G alim ha :)) İlk okul mezunu alim.Yakışır size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok komik, F. GATAGULLİ daha anlamlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fetullah Gülen Hoca Havalimanı ismini vermek yakışır bence. En önemli türk ve islam alimlerinden birisi olarak bunu hak ediyor. Ayrıca ülkenin en az yarısı hoca efendiyi seviyor ve saygı duyuyor. İnanın bu havalimanından kalkışlarda ve inişlerde sorun yaşanmaz. Seyit Onbaşı bence askeri havalimanlarına daha uygun bir isim olabilir. Sayın bakanım, Fetullah Gülen Hoca Havalimanı yapın ismi herşey sütliman olsun. %50 memnuniyet garantisiyle konu da burada kapansın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ali bey antalyadan sonra ikinci turizm merkezi olacaklarını ifade etmiş. ellerinde buna dayanak teşkil edecek ne tür veriler mevcut, bilmek isteriz. ayrıca havalimanına bir kahramanın adını vermeden önce ortadoğuya tekrar çöreklenmek isteyen eski sömürgeci ve işgalci güçlerle yapılan ittifakları gözden geçirmek daha hayırlı olacaktır. ancak bu şekilde yapılanlar seyit onbaşıların torunlarına yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Binali Yıldırım İzmir'e çengel attı.İlla seçimi kazanmak için bol keseden atıyorlar. Ey İzmirliler AKP gelirse ne olacağını gör.Halkın sesi yok seçilmiş padişahlar konuşacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000