16 Aralık 2008, Salı 11:18:47

Uluslararası havalimanına doktor atanmadı!

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne, GAP Uluslararası Havaalanı'na sağlık hizmeti ünitesi kurulması için yapılan müracaat yazısına olumsuz cevap aldığını bildirdi.

ŞUTSO tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Sağlık ve Meydan Acil Yardım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na, GAP Uluslar arası Havaalanı'na sağlık hizmeti ünitesi kurulması için resmi yazı gönderildi. Yazıyı inceleyen Sağlık ve Meydan Acil Yardım Hizmetleri Daire Başkanlığı havaalanına yardımcı sağlık personeli açığının giderilmediğini ve Sağlık Bakanlığı tarafından GAP Uluslararası Havaalanı'na doktor atanmadığını bildirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Vekili Funda Ocak ve Sağlık ve Meydan Acil Yardım Hizmetleri Dire Başkan Vekili Dr. Ruhan Alptekin tarafından imzalanan ŞUTSO'ya gönderilen cevap yazısında, Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'nda sağlık hizmetinin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için sağlık personeli ve sağlık ünitesinin kurulmasına ilişkin ilgide kayıtlı yazının incelendiği aktarılarak, "Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'nda uçak iniş-kalkış saatlerinde ve acil durumlar için sağlık personeli ile sağlık ünitesinin bulunmasının gerekliliği tarafımızca da bilinmektedir. Havaalanında tam donanımlı 2 adet ambulans ile sağlık ünitesinde asgari bulunması gereken tıbbi demirbaş malzemeleri mevcuttur. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'na kadro talebinde bulunulmuşsa da henüz atama ve kadro müsaadesi alınamadığından yardımcı sağlık personeli açığı giderilememiştir" denildi.

Doktor atamalarının ise, Sağlık Bakanlığı 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine' ilişkin yönetmelik hükümleri gereği yapıldığının belirtildiği yazıda, Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı'na doktor atamasının yapılmadığı bildirildi.

Ayrıca yazıda konunu çözüme kavuşması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Uluslararası havalimanına doktor atanmadı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000