30 Eylül 2009, Çarşamba 10:56:11

ULAŞTIRMA ŞÛRASI'NDA SOĞUK RÜZGÂRLAR ESTİ

Haliç Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen ve iki gün önce Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katımlıyla açılışı yapılan 10. Ulaştırma Şura’sı son sürat devam ediyor...
  • öncelikle çok soğuk rüzgarlar estiğine katılmıyorum, bir kişi fikirlerini söylemiş, diğer kişi de ona katılmadığını belirtmiş. ortada somut bir iddaa var mı , bize şu şu şu engellemeleri yapıyorsunuz onun için önümüz tıkanıyor diye, yok.. Sayın Birdal da gayet olumlu açıklamalar yapmıştır, daha önce tekel olan THY nin bugün fiyatlarını düşürerek bir çok firmayla rekabet içinde olduğu düşünülürse, yapılan kolaylalıkları anlamak daha basit hale gelebilir..
  • Özel sektörün bu müthiş atılımlarını merakla bekliyorum.. Hava alanımız açıldı ama bir tek firma bile sefere yapmıyor. Lütfen hadi atılım yapın, yatırım yapın, hizmet edin...
  • ulaştırma şurası zaten iktidarın bir dönem sivil havacılığı destekleyip sonra da anadolujeti piyasa ya sürmesinden belli kafası karışık.araya bi kaç gemi koysalar belki netleşir ama....
  • KLADYOTORLUK YAPMAK SADECE TRIBUNLERIN ALKISLARI OLDUGUNDA KEYF VERIR. ULUSLARARASI TOPLANTILARDA DAHILI MESELELERIN KONUSULMAYACGINI BILMIYORSA KOSKOCA INSANLAR BASKA SOZE NE HACET
  • DHMİ destek mi oluyor, zorluk mu çıkarıyor anlamak için DHMİ'nin ücret tarifesine bakmak gerekir. Havaalanında yeri kiralarsınız, parasını ödeyip tesis yaparsınız, hem yer için hem tesisin her m2'si için kira ödersiniz. Hem de ne fiyattan!! İzzet Beye katılıyorum. Zaten diğer sektörlere gösterilen kolaylık ve teşvikler sivil havacılık sektörüne uygulanmıyor, üstüne de bu şirketler sağmal inek gibi görülüyor. İzzet Bey "kral çıplak" demiş, kendisini cesareti için ayrıca kutlarım. Umarım temsil ettiği kuruluşuna bu nedenle zorluklar çıkarılmaz. (Böyle düşünmemim ne kadar acı olduğunu da idrak ediyorum...)
  • İzzet beyin konuşmasını bende dinledim çok iyi hazırlanmış bir metini çok güzel sundu. Ancak izzet beyin ne dedeği herzaman olduğu gibi devletimizin yetkilileri tarafından anlaşılmadan yanlış yorumlanarak alakasız cevaplar verildi. Boşuna demememişler senin ne söylediğin önemli değil önemli olan karşındakinin seni nasıl anladığıdır.
  • bu yorum yapanlar hiç yurtdışına çıkmamış galiba.bir tayland için thai neyse,bir almanya için lufthansa neyse,bir dubai için emirates neyse türkiye için thy o'dur.bu saydıklarımın havaalanında o ülkenin bayrak taşıyıcısının borusu öter.ama türkiyede öyle değil.kuleye baksanıza nerdeyse indirmeyecekler.aynı şeyi almanın biri lufthansa'ya yapsın bakalım ne oluyor.türkiyede sivil havacılık diye birşeyden bahsediyorsak bu thy ve çalışanlarının sayesindedir.
  • Sayın Tükenmez bu sektörün duayenlerindendir. Sanırım konuşmalarında haklıdır. Ayrıca doğru sözlü olması takdire değer.
  • Kiymetli mali olanlar bagirmaz. Domatesci, biberci bagirir da kuyumcu bagirmaz. Eskici bagirir ama antikaci bagirmaz. Insan bagirirken dusunemez. Dusunemeyenler ise hep kavga icindedir. Popcular, folkcular bogazlarini patlatana kadar bagirip duruyor. Ama Dede Efendi'yi okuyanlar bagirmiyor. Insanin kazandigi paradan degil, paranin kazandigi insandan korkulur. Necip Fazil Kisakurek
  • Sizleri bilmem ama benim utandığım bir kuruluş işte. 1990 yılından beri Japonya'nın Miyazaki şehrine gidiyorum ve bizim hava meydanlarımıza bakıp utanıyorum. Merdivenlerin her basamağında kırmızı bir çicek olur mu? Adamlar koymuşlar. 50cm aralıkla yollar boyunca kırmızı çiçek olur mu* Adamlar koymuşlar. Bangkok'da da hava meydanı içinde, taxiway lerin kenarında yemyeşil çimler içinde Golf kulübü var ve de oynuyorlar. Çıkmış konuşuyorsunuz hala. Atatürk havalimanında runway ler arasında otlar çıkmasa tarla gibi görünecek. Ufacık yeri bile çimleyip, çiçeklendirip örnek bir hale getirmemişsiniz. Ne diyeyim.

Geniş kapsamlı tanıtımı yapılan ve önceki şuralara göre oldukça talep gören 10. Ulaştırma Şura’sı havacılık sektöründeki hemen hemen tüm yöneticileri bir araya getirdi.

Türk Sivil Havacılığının duayen kısmını oluşturan üst düzey yöneticilerin panelist olarak katıldığı ve sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdiği Şura’nın ikinci günü dün tamamlandı.

Dünkü oturumların yoğun geçmesi ve ilgi görmesi salon başkanları tarafından da memnuniyetle karşılansa da ikinci günün en dikkat çekici yanı DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile TÖSHİD Başkanı İzzet Tükenmez arasındaki atışma oldu.

Panelistler arasında yer alan İzzet Tükenmez konuşma sırası kendisine geldiğinde ilk cümleleriyle katılımcıları kahkahaya boğdu. Daha sonra sunumuna ve havacılık ile ilgili konuşmasına başlayan Tükenmez DHMİ’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Özel sektörün devlet tarafından dışlandığı ve büyümesine engel olduğu imasında bulunan Tükenmez, buna artık bir son verilmesi gerektiğini savundu. Özel sektörün büyüme anlamında sıkıntılar yaşadığını ve ağabeyleri olarak değerlendirdiği THY’nin attığı adımları gururla izlediklerini ancak devletin özel sektörü dışladığını ifade etti. Tek istediklerinin önlerine taş konulmaması olduğunu belirten Tükenmez, zaman zaman ses tonunu da yükselterek düşüncelerindeki kararlılığını göstermeye çalıştı.

Katılımcılar arasında bulunun ve konuşmayı büyük bir dikkatle dinleyen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ise, Tükenmez’in konuşmasının bitmesinin ardından salon başkanından söz hakkı istedi. Mikrofonu alan Birdal, devletin asla özel sektörün önüne taş koymadığını ve her türlü atılımın yanında ve destekçisi olduklarını ifade ederek; “Biz devlet olarak hiçbir zaman özel sektöre karşı durmadık. Aksine destekçisi olup yanında ve omuz omuza olduk. Biz, özel sektörün de içinde bulunduğu Türk Havacılığının gelişmesi için varız. O yüzden açıklamalarınıza katılmıyorum. Müteşebbislerin hamleleri bizi her zaman mutlu edecektir. Devletin organları bunun için var ve var olmaya da devam edecek. Sizler neyi yapmak istediniz de biz karşı durduk, devletin amacı budur” dedi.

Orhan Birdal’ın konuşmasının ardından mikrofona eğilen ve ‘Devlete cevap verilmez’ diyen Tükenmez bir kez daha imalı bir yanıt vermiş oldu.

Bu atışmayı dinledikten sonra kapanış ve sonuç açıklaması yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru; “Devlet, halkı ve milleti için var. Devlete cevap tabi ki verilir, yeri geldiğinde yol da gösterilir. Ben Sayın Tükenmez’den rica ediyorum. Eğer bir atılımınız ve adımınız varsa draftınızı hazırlayın imzalayıp bizzat Başbakanlığa ben göndereceğim” dedi.

Karşılıklı atışmaların yaşandığı paneli yabancı katılımcılar da büyük bir dikkatle izledi.

Ulaştırma Şurası’nda 3. gün bugün Haliç Gösteri Merkezi’nde devam edecek.


©AirportHaber.com

ULAŞTIRMA ŞÛRASI'NDA SOĞUK RÜZGÂRLAR ESTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
öncelikle çok soğuk rüzgarlar estiğine katılmıyorum, bir kişi fikirlerini söylemiş, diğer kişi de ona katılmadığını belirtmiş. ortada somut bir iddaa var mı , bize şu şu şu engellemeleri yapıyorsunuz onun için önümüz tıkanıyor diye, yok.. Sayın Birdal da gayet olumlu açıklamalar yapmıştır, daha önce tekel olan THY nin bugün fiyatlarını düşürerek bir çok firmayla rekabet içinde olduğu düşünülürse, yapılan kolaylalıkları anlamak daha basit hale gelebilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Özel sektörün bu müthiş atılımlarını merakla bekliyorum.. Hava alanımız açıldı ama bir tek firma bile sefere yapmıyor. Lütfen hadi atılım yapın, yatırım yapın, hizmet edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ulaştırma şurası zaten iktidarın bir dönem sivil havacılığı destekleyip sonra da anadolujeti piyasa ya sürmesinden belli kafası karışık.araya bi kaç gemi koysalar belki netleşir ama....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KLADYOTORLUK YAPMAK SADECE TRIBUNLERIN ALKISLARI OLDUGUNDA KEYF VERIR. ULUSLARARASI TOPLANTILARDA DAHILI MESELELERIN KONUSULMAYACGINI BILMIYORSA KOSKOCA INSANLAR BASKA SOZE NE HACET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ destek mi oluyor, zorluk mu çıkarıyor anlamak için DHMİ'nin ücret tarifesine bakmak gerekir. Havaalanında yeri kiralarsınız, parasını ödeyip tesis yaparsınız, hem yer için hem tesisin her m2'si için kira ödersiniz. Hem de ne fiyattan!! İzzet Beye katılıyorum. Zaten diğer sektörlere gösterilen kolaylık ve teşvikler sivil havacılık sektörüne uygulanmıyor, üstüne de bu şirketler sağmal inek gibi görülüyor. İzzet Bey "kral çıplak" demiş, kendisini cesareti için ayrıca kutlarım. Umarım temsil ettiği kuruluşuna bu nedenle zorluklar çıkarılmaz. (Böyle düşünmemim ne kadar acı olduğunu da idrak ediyorum...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İzzet beyin konuşmasını bende dinledim çok iyi hazırlanmış bir metini çok güzel sundu. Ancak izzet beyin ne dedeği herzaman olduğu gibi devletimizin yetkilileri tarafından anlaşılmadan yanlış yorumlanarak alakasız cevaplar verildi. Boşuna demememişler senin ne söylediğin önemli değil önemli olan karşındakinin seni nasıl anladığıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu yorum yapanlar hiç yurtdışına çıkmamış galiba.bir tayland için thai neyse,bir almanya için lufthansa neyse,bir dubai için emirates neyse türkiye için thy o'dur.bu saydıklarımın havaalanında o ülkenin bayrak taşıyıcısının borusu öter.ama türkiyede öyle değil.kuleye baksanıza nerdeyse indirmeyecekler.aynı şeyi almanın biri lufthansa'ya yapsın bakalım ne oluyor.türkiyede sivil havacılık diye birşeyden bahsediyorsak bu thy ve çalışanlarının sayesindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Tükenmez bu sektörün duayenlerindendir. Sanırım konuşmalarında haklıdır. Ayrıca doğru sözlü olması takdire değer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kiymetli mali olanlar bagirmaz. Domatesci, biberci bagirir da kuyumcu bagirmaz. Eskici bagirir ama antikaci bagirmaz. Insan bagirirken dusunemez. Dusunemeyenler ise hep kavga icindedir. Popcular, folkcular bogazlarini patlatana kadar bagirip duruyor. Ama Dede Efendi'yi okuyanlar bagirmiyor. Insanin kazandigi paradan degil, paranin kazandigi insandan korkulur. Necip Fazil Kisakurek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sizleri bilmem ama benim utandığım bir kuruluş işte. 1990 yılından beri Japonya'nın Miyazaki şehrine gidiyorum ve bizim hava meydanlarımıza bakıp utanıyorum. Merdivenlerin her basamağında kırmızı bir çicek olur mu? Adamlar koymuşlar. 50cm aralıkla yollar boyunca kırmızı çiçek olur mu* Adamlar koymuşlar. Bangkok'da da hava meydanı içinde, taxiway lerin kenarında yemyeşil çimler içinde Golf kulübü var ve de oynuyorlar. Çıkmış konuşuyorsunuz hala. Atatürk havalimanında runway ler arasında otlar çıkmasa tarla gibi görünecek. Ufacık yeri bile çimleyip, çiçeklendirip örnek bir hale getirmemişsiniz. Ne diyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000