18 Aralık 2011, Pazar 15:14:46

"ŞAKİRPAŞA'NIN AKIBETİ TEDİRGİN ETMİŞTİR"

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Çukurova Havalimanı ile Mersin Turizm Bölgesi arasındaki birbirini tamamlayan faktörlerin göz ardı edilmemesini istedi.
  • arkadaşım sen galiba saatte 140 km hızla geliyorsun ki yarım saatte geliyorsun ayrıca mersin yolcuları adana içinde trafikten çok zaman kaybediyor o havaalanı yapılacak ve şakirpaşa kapanacak o kadar
  • çok saçma! mersinden adanaya 30 dakikada ulaşım sağlanıyordu zaten şimdiki yapacakalrı havaalanı cokmu yakın olacakki? millette para çok heralde yada garip şeyler dönüyor yine! lüzumsuz yer işgali ve lüzümsuz harcamadan başka birşey değil, o havaalanı 15 milyon yolcu değil 100 bini görürse öpün başınıza koyun!
  • kapatılacaksa eğer FTO lar buraya yerleşsin. uygun bir üs olur onlar için...
  • şimdi Çukurova Havalimanı için Adana Havalimanı mı kapatılsın çok saçma!Mersin yolcuları Adana'dan servisle geldikleri için şikayet ediyorlar.O zaman İstanbul'dakiler ne yapsın??her ilçeye havaalanı yapılsın sonra her mahalleye ...Zaten Adana Havalimanı'nı kullananların çoğunluğu Adana yolcusu.Eğer bu çoğunluk Mersin'e kaydırılırsa Çukurova Havalimanı'nı bırakın 15 milyon 500 bin kişi bile kullanmaz !!
Olcar, yazılı açıklamasında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından düzenlenen, Çukurova Bölgesel Havaalanı yapım ihalesinde 19 firma tarafından şartnamenin alınmasına rağmen, sadece bir firmanın teklif vermesini düşündürücü bulduklarını belirtti.

"Bu kadar büyük bir potansiyel taşıyan, Türkiye'nin 2. büyük havalimanı projesi neden ilgi görmedi-" diye soran Olcar, şöyle devam etti:

"Havayollarının ticari bir kuruluş olduğu unutulmamalıdır. Neticede havayolları da kar edeceği ve daha fazla yolcuya hitap edebileceği havalimanlarını tercih eder. Bu aşamada Adana havalimanının çalışmaya devam edeceği söylemleri yatırımcılar kadar, bu işin önemli bir parçası olan havayollarını da tedirgin etmektedir. Hiçbir havayolu aynı destinasyonda birbirine bu kadar yakın 2 havalimanı için ne yolcularını bölmek, nede aynı pozisyonlar için 2 değişik yapılanma ile maliyetlerini iki misli katlamak istemez. Yani görülüyor ki, ihale sürecinde DHMI tarafından Adana Şakirpaşa Havalimanının akıbetinin kesin bir karara bağlanmamış olması hem yatırımcıları hemde sektörü tedirgin etmiştir."

Kazanan firmayla ilgili ne platform olarak, ne de Mersin olarak hiç bir olumsuz düşüncelerinin olmadığını dile getiren Olcar, "Fakat tek firma olarak kazanmaları ve en düşük fiyatı vermeleri konusunda açıklamaya ihtiyacımız var. Benzerlerinden çok daha büyük ve Türkiye'deki en büyük 2 havaalanından biri olması planlanan Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın, böylesi bir teklifle nasıl yapılacağının Mersin ile paylaşılmasını istiyoruz. Atıl, yarım kalmış yatırımların hayal kırıklığını geçmişte çok yaşadık. Böylesi büyük bir projede de hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz" görüşüne yer verdi.

Böylesi ciddi bir konuda, daha fazla yatırımcı çekmek için projeleri cazibeli hale getirmek gerektiğini aktaran Olcar, şunları kaydetti:

"Havaalanı projesi tek başına bir proje değildir. Tam tersine havaalanı birçok sektörün kesişme ve ana dayanak noktasıdır. Gelen firmaların yatırımın büyüklüğü ile orantılı olarak, diğer alanlarda da yatırım yapması için çalışılır. Bunun en önemli örneği MIP Mersin Liman İşletmesi'nde yaşadık. Limanda yaptıkları çalışmalarla bugün Mersin'in adını Dünya sıralamasında ilk 100 limanı listesine sokmayı başardılar. Yapılan yatırım Konteyner trafiğiyle sınırlı kalmadı. Şimdi de Cruise gemilerinin yanaşabileceği rıhtım üzerinde çalışma yapılıyor ki bu turizm sektörünün ve Mersinli esnafın en büyük avantajlarından birisini oluşturacağı muhakkaktır.

Benzer bir durumu havaalanı konusunda da yaşamak istiyoruz. İhaleyi kazanacak firmanın bölgede başka yatırımları olup olmayacağı ise şimdilik meçhul. Ancak Çukurova Havalimanı ile Mersin Turizm Bölgesi arasındaki birbirini tamamlayan faktörler göz ardı edilmemelidir. Bu sebeple Kentimizin geleceği için bu noktaları aydınlatmadan hamasi söylemlerle sevinmenin henüz erken olduğunu düşünüyoruz."
"ŞAKİRPAŞA'NIN AKIBETİ TEDİRGİN ETMİŞTİR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşım sen galiba saatte 140 km hızla geliyorsun ki yarım saatte geliyorsun ayrıca mersin yolcuları adana içinde trafikten çok zaman kaybediyor o havaalanı yapılacak ve şakirpaşa kapanacak o kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
çok saçma! mersinden adanaya 30 dakikada ulaşım sağlanıyordu zaten şimdiki yapacakalrı havaalanı cokmu yakın olacakki? millette para çok heralde yada garip şeyler dönüyor yine! lüzumsuz yer işgali ve lüzümsuz harcamadan başka birşey değil, o havaalanı 15 milyon yolcu değil 100 bini görürse öpün başınıza koyun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kapatılacaksa eğer FTO lar buraya yerleşsin. uygun bir üs olur onlar için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şimdi Çukurova Havalimanı için Adana Havalimanı mı kapatılsın çok saçma!Mersin yolcuları Adana'dan servisle geldikleri için şikayet ediyorlar.O zaman İstanbul'dakiler ne yapsın??her ilçeye havaalanı yapılsın sonra her mahalleye ...Zaten Adana Havalimanı'nı kullananların çoğunluğu Adana yolcusu.Eğer bu çoğunluk Mersin'e kaydırılırsa Çukurova Havalimanı'nı bırakın 15 milyon 500 bin kişi bile kullanmaz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000