16 Şubat 2015, Pazartesi 13:16:41

'ÖZGECAN'IMIZ ACIYOR'

Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Arslan için tepkiler çığ gibi büyüyor.
  • Atatürk havaalanında suçu ne allahım
  • EY ZALİM AZ KALDI BEKLE. MAHKEME-i KÜBRA DA HESAP VERECEKSİN.HERŞEY AMA HERŞEY KAYITLI, ORADAN KAÇIŞ YOK . ATAİSTDE ,DİNİME KUFR EDENDE ,BENDE,SENDE...
  • böyle şeyler asırlardır her ülkede oluyordu...Türkiye dahil...ama teknoloji ve basın bu derece güçlü olmadığı için bilmiyor ve haberimiz olmuyordu...daha düne kadar avrupada cadı diye kadınları yakıyorlardı... Ateist olmakla ne alakası var iyi davranmanın? inandığın değerlerden dolayı kendine öyle bir hayat hattı çizersin... müslümanlığın kuralları en iyi ateistin insancıl yani hümanist kurallarından çok daha iyidir emin olabilirsin... gerçek müslümanlık tabiki bunlar değil...tokat atana diğer yanağını dön demiş...sen ateist olarak diğer yanağını gösterir misin vur diye? eminim gösterirsin...hayddiiii iyi forumlar...
  • "eşime bayan arkadaşımı teklif ettim" diyen bir kadın sözde yazar, "çalışan kadın fuhuşa hazırlanıyordur", "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir","annende olsa bacakları tahrik eder", "banyoda çıplak yıkanılmaz", "babasının uzvu ile eşine yaklaşmak", "örtüsüz kadın", "tecavüze uğrayan doğursun", "erkek kız öğrenci yemekhaneleri ayrılmalı", "benimle yatan fahişe olmaz"... "kadının yeri evidir", "lise öğrencilerine emzirme izni" vs falan işte, buları söyleyenlere bir bakın ama iyi bakın, sonra, bu kadına karşı her türlü taciz, tecavüz, saldırı, darp, berdel, ölüm, ensest ilişkiler; bunların sosyo ekonomik yapılarına bakın, nereden nasıl neden beslendiklerine bakın, zihniyetlerine... taşlananarak öldürülen, kadın olduğu için öldürülen, tecavüzden mağdur olmasına rağmen asılan, boko haramdan, işid e, el kaide den nusra ya kadar dinden beslenen terör örgütlerinin yaptıklarına bir bakın. cihad, cariye, harem, köle, kadını yok sayan zihniyetlere bakın; bir de özgecan a bakın, ne göreceksiniz.
  • ben bir ateistim, imkanım olsa o kızın veya çocukların, şiddete uğrayan, yakılan, dövülen, tecavüze uğrayan adı, kimliği, milliyeti ne olursa olsun, engellerim, yaşamamın bir anlamı daha olur. felsefemiz hayatım yaşadığım kadardır, öncesi de yoktu, sonrası da yok. peki siz, benim yaptığımı yapabilir misiniz... erkek kadın ayırımı bundan faydalananların başlangıç yeridir, sonuçta gelinen yer de budur, acıdır, üzüntü vericidir... insan olabilmektir önemli olan, bunu hak etmeyenlere inat, insan kalabilmektir.
  • Katliami yapanlar mhp işareti yapan cehapeliler çıktı, yani ekmeleddin neettine oy verenler. B52 al sana c52
  • Bunu bile siyaset malzemesi yapanlar yazık size,batsın laikliğiniz, çağdaşlığınız. Gazap ateşi dilinizi yakaçak. Zavallı b52 cik.
  • Bun nasıl bir zihniyet ki, bir ölümü protesto ederken dans ediyor .yazık size edep yahu edep. Bu arada müslümanlara ve islama dil uzatmayınız gazap size çok yakındır,,,
  • İsim/rumuz yazan arkadaşa... O zavallı kız türbanlı bir kızımız olsaydı bak ortalık nasıl ayağa kalkıyordu. Bakanından milletvekiline din adamlarına nasıl tepkiler değişiyordu. Biraz duyarlı olalım lütfen.
  • Bu serefsizleri idam etmek sart,avrupa normlarina uyum saglicaz diye toplumsal degerlerden odun nasil verebiliriz,amerika kimseyi takiyormu,iran suudi arabistan,cin takiyormu,biz isvicrede cenevrede kahvesini yudumlayan,pariste sarap icen adamla ayni toplumsal degerlere sahip olalim diye bu sapiklara muebbet vererekmi avrupa birligine giricez..idam edemiyorsak hapisanede kaza ile olurler,veya halk linc ederken polis jandarma koruyamaz halkin eline verir,aradiktan istedikten sonra yol cok..medeni hukuk bu durumlar bu adamlar icin yaratilmamistir

Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Arslan için tepkiler çığ gibi büyüyor.

Tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran ve özellikle kadınlar tarafından isyan edilen olay için toplanan kadınlar, Atatürk Havalimanı’nda sloganlar atarak vahşeti lanetledi.

Memur-Sen ve Kesk Sendikası’na mensup kadınlar Atatürk Havalimanı’nda yürüyüş yaparak Devlet Hava Meydanları İşletmesi binası önünde bir basın açıklaması yaptı.

Sloganlarla olayı lanetleyen kadınlar, kadın cinayetlerine artık bir son verilmesi gerektiğini haykırdı.

Memur-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Süreyya Balaban yaptığı basın açıklamasında; ‘Özgecan Arslan Mersin Tarsus'ta yaşayan Çağ Üniversitesi öğrencisiydi. 12 Şubat 2015  tarihinde caniler tarafından tecavüze uğramış, öldürülmüş, yakılmış ve bedebi dereye atılmıştır. Bugün bir kadın tecavüze uğramadı bütün insanlık öldürülüp yakıldı. Özgecan'ın tırnak izleri 20 yaşındaki bir kızın korkusunun, çaresizliğin izleridir. Özgecan'ı kadın olduğu için şiddetle ve vahşice öldürenler bir insanlık suçu işlemiştir.

Bütüncül politikalar üretilmedikçe, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunun çözülmeyeceğine inanıyoruz. Özgcecan Arslan cinayeti sıradan bir adli vakanın çok ötesinde yıkıcı sonuçları olan toplumsal bir sorundur. Kadın hakları ve kadına yönelik şiddet konularında deneyim sahibi sivil toplum kuruluşlarını dikkate çağırıyoruz. Arslan'a tecavüz edip yakıp genç yaşta hayatına son veren canilerin adalet karşısında en ağır yaptırım cezalandırılmasını istiyoruz.

6284 sayılı kanunun daha işlevsel bir yapıya sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor insan haklarının en temeli olan yaşama hakkının kadınların elinden alınmasını istemiyoruz ve tecavüzden şiddetten ölen bir kadın daha istemiyoruz. Kadın cinayetlerini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Biz bu olaya kayıtsız kalmıyoruz ve kalmayacağız da.

Tecvüz insanlık suçudur cezasız bırakılmasın' dedi.

KESK BTS adına bir açıklama yapan Esra Tetik ise, şu açıklamayı yaptı:

'BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ!

20 yaşında genç bir kadın… Özgecan ASLAN…Bıçaklanarak öldürüldü… Yok edildi…Yakıldı…

(Özge)Canımız yandı!

Son 7 yılda kadına yönelik şiddet olayları %1400 arttı! Canımız yanıyor! Özgecan’ ın katillerinin yakalanması vicdanımızı rahatlatacak mı? Özgecan’ ın katilleri yakalandı… artık güvendeyiz diyebilir miyiz? “Erkek” devletin en yetkili ağızları çıkıp “kadın-erkek eşitliğine inanmadığını” söylerken, “kadınlar sokaklarda kahkaha atmasın” derken, “tecavüz her ülkede oluyor bazıları medyanın abartması” derken, uğradığımı tecavüzlerde “neden çocuk ölsün anası ölsün” kim ölsün derdine düşerken, karanlık üzerimize yürürken; hangimiz güvende olabiliriz?

Biz, kadınlar, bu düzende ya nefret ya korkuyla yaşamaya mahkum ediliyoruz. Biz kadınlar ya kayıp ya ölüm ilanlarında yer alıyoruz. Biz kadınlar ”kır dizini evinde otur” diye elimize verilen evlilik cüzdanlarında, doğuracağımız çocuk ile tanımlanıyoruz.
Biz, kadınlar, bu tabloda var olmaya, böyle yaşamaya mahkum muyuz? Anasının diz kapağından tahrik olan “yaratıkların” sapkın ahlakına, emeğimize ve bedenimize bizim adımıza karar verilmesine mahkum muyuz?

Karanlık, gerici yobaz zihniyet “önce” ve “mutlaka” kadınları hedef alıyor. Kadının ışığından korkuyorlar! Kadınları şiddete, tacize, tecavüze, evlerin içine mahkum ediyorlar! Bir gün işimizden okulumuzdan dönerken sadece kadın olduğumuz için öldürülme ihtimalimiz var…Mahkum muyuz?

Sömürü düzeni ve ataerkil sistem kadına yönelik suçların sebebidir! Bataklığı kurutmadan özgür olabilir miyiz? “Erkek” iktidarın annelik vurgusu bile, yalandır. Bugün bu ülkede analar çocuklarına ölümlerden ölüm beğeniyor... Ali İsmail in annesi “çekip vursalardı bari oğlumu çok acı çekmiştir yavrum’ diye haykırıyordu. Unutmadık. Bugün Özgecan’ ın annesi ‘kızımın tek suçu minibüse binmek mi?” diye soruyor.. Unutacak mıyız?

Kadınların öfkesi karanlığı yırtacak. Emeğimiz ve bedenimizle kadınız.

Kapitalist sömürü ve beslendiği ataerkil sistemi yıkacağız.

Batsın bu dünya! Biz yenisini kuracağız!

Sloganlar atarak olayı lanetleyen kadınlar, ‘Özgecanımız acıyor’ sözleriyle haykırdı.

















©AirportHaber

'ÖZGECAN'IMIZ ACIYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atatürk havaalanında suçu ne allahım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
EY ZALİM AZ KALDI BEKLE. MAHKEME-i KÜBRA DA HESAP VERECEKSİN.HERŞEY AMA HERŞEY KAYITLI, ORADAN KAÇIŞ YOK . ATAİSTDE ,DİNİME KUFR EDENDE ,BENDE,SENDE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 9 yıl önce
böyle şeyler asırlardır her ülkede oluyordu...Türkiye dahil...ama teknoloji ve basın bu derece güçlü olmadığı için bilmiyor ve haberimiz olmuyordu...daha düne kadar avrupada cadı diye kadınları yakıyorlardı... Ateist olmakla ne alakası var iyi davranmanın? inandığın değerlerden dolayı kendine öyle bir hayat hattı çizersin... müslümanlığın kuralları en iyi ateistin insancıl yani hümanist kurallarından çok daha iyidir emin olabilirsin... gerçek müslümanlık tabiki bunlar değil...tokat atana diğer yanağını dön demiş...sen ateist olarak diğer yanağını gösterir misin vur diye? eminim gösterirsin...hayddiiii iyi forumlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
ben sadece düşüncelerimi söyledim, müslümanlığa atfen bir ifadem var mı da orada bana kurallardan bahsediyorsun.ben, kuranı daha fazla anlamak için tevrat ı da okudum yetmedi sümer çağlarını da araştırıyorum şimdi, gördüğün gibi ateist olmak zor, kolay olan müslüman olmak,o yüzden sen de kuranı oku, gerçek müslümanlığın da ne olduğunu belki anlarsın. yine o yazımda tokat atana yüz çevirmek ifadesi de çağrıştıran ne gibi bir ifade var, gördüğün gibi düşünemiyorsun bile ama yazıyorsun. çok okumanız lazım ama çok. düne kadar gitme, bugün olanlara bak, ne göreceksin, kimi göreceksin.
yazık oldu. ~ 9 yıl önce
"eşime bayan arkadaşımı teklif ettim" diyen bir kadın sözde yazar, "çalışan kadın fuhuşa hazırlanıyordur", "6 yaşındaki çocukla evlenilebilir","annende olsa bacakları tahrik eder", "banyoda çıplak yıkanılmaz", "babasının uzvu ile eşine yaklaşmak", "örtüsüz kadın", "tecavüze uğrayan doğursun", "erkek kız öğrenci yemekhaneleri ayrılmalı", "benimle yatan fahişe olmaz"... "kadının yeri evidir", "lise öğrencilerine emzirme izni" vs falan işte, buları söyleyenlere bir bakın ama iyi bakın, sonra, bu kadına karşı her türlü taciz, tecavüz, saldırı, darp, berdel, ölüm, ensest ilişkiler; bunların sosyo ekonomik yapılarına bakın, nereden nasıl neden beslendiklerine bakın, zihniyetlerine... taşlananarak öldürülen, kadın olduğu için öldürülen, tecavüzden mağdur olmasına rağmen asılan, boko haramdan, işid e, el kaide den nusra ya kadar dinden beslenen terör örgütlerinin yaptıklarına bir bakın. cihad, cariye, harem, köle, kadını yok sayan zihniyetlere bakın; bir de özgecan a bakın, ne göreceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Özgecan" ~ 9 yıl önce
ben bir ateistim, imkanım olsa o kızın veya çocukların, şiddete uğrayan, yakılan, dövülen, tecavüze uğrayan adı, kimliği, milliyeti ne olursa olsun, engellerim, yaşamamın bir anlamı daha olur. felsefemiz hayatım yaşadığım kadardır, öncesi de yoktu, sonrası da yok. peki siz, benim yaptığımı yapabilir misiniz... erkek kadın ayırımı bundan faydalananların başlangıç yeridir, sonuçta gelinen yer de budur, acıdır, üzüntü vericidir... insan olabilmektir önemli olan, bunu hak etmeyenlere inat, insan kalabilmektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F1000 ~ 9 yıl önce
Katliami yapanlar mhp işareti yapan cehapeliler çıktı, yani ekmeleddin neettine oy verenler. B52 al sana c52

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bunu bile siyaset malzemesi yapanlar yazık size,batsın laikliğiniz, çağdaşlığınız. Gazap ateşi dilinizi yakaçak. Zavallı b52 cik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İphone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bun nasıl bir zihniyet ki, bir ölümü protesto ederken dans ediyor .yazık size edep yahu edep. Bu arada müslümanlara ve islama dil uzatmayınız gazap size çok yakındır,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Gazap yakındır öyle mi? Gazap denilen inanın bana senin gibi saçmalayanların üzerine gelecek önce. Hangi müslümanlık ve hangi İslam....önce ona bakalım....onu sorgulayalım...bu ülkede kadına verilen değer eksilerin bile altında ve tarihte bu kadar sapıklık ve cinnet bir milette görülmemiştir.
B-52 ~ 9 yıl önce
Abart abart, dünya Türkiye'den ibaret zaten. Mağara'dan ne zaman çıktın?
B-52 ~ 9 yıl önce
Aslında saçmaladığın ve ne dediğin anlaşılamadığı için seni muhatap alarak cevap yazmamam lazım, ama mademki dünya ve Türkiye'yi karşılaştırdın o zaman cevap vermem gerekir. Bak tosunum, dünya tabii ki Türkiye'den ibaret değil; ama dünya üzerinde başka ülkelerde bu tür şeyler ancak Hindistan, Pakistan vs. gibi geri kalmış ülkelerde oluyor. Bunun nedenlerine girmeyeceğim, çünkü bu konular doktorların ve psikiyatrların konuları. beni ilgilendiren kısmı ise ülkemde bu tür sapıklıklar ve bu sapıklıkları mazur göstermeye çalışan türkücü şarkıcı veya yazar bozuntuları. Abuk sabuk indirimler verilen mahkeme kararları...bu tür saçmalıkları ülkemde görmek istemiyorum, benim ülkem yukarıda saydığım ve tek kültürleri kadın yakmak ile ineğe tapmak olan ülkelerin seviyesinde olamaz. Bizim ATATÜRK'ümüz var....bizim laik düzenimiz var....bizim dinimiz kadına saygıyı emreder...ve kadınların Allah emaneti olduğunu anlatır bilmem anlıyor musun????
Gazapmis ~ 9 yıl önce
Sen zaten yasamiyorsun herhalde. Insan biraz utanir bu yaziyi yazarken. Sen zaten gazaba gelmisin.
AK Tröl ~ 9 yıl önce
AK Tröll kenera çek. Mümkünse buralara uğrama.
yobaz ~ 9 yıl önce
bugün birisi daha aynı lafı etmişti, hepsi bu kafa, yobaz zihniyeti.
B-52 ~ 9 yıl önce
Aslında'dan sonrasını okumadım...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İsim/rumuz yazan arkadaşa... O zavallı kız türbanlı bir kızımız olsaydı bak ortalık nasıl ayağa kalkıyordu. Bakanından milletvekiline din adamlarına nasıl tepkiler değişiyordu. Biraz duyarlı olalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu serefsizleri idam etmek sart,avrupa normlarina uyum saglicaz diye toplumsal degerlerden odun nasil verebiliriz,amerika kimseyi takiyormu,iran suudi arabistan,cin takiyormu,biz isvicrede cenevrede kahvesini yudumlayan,pariste sarap icen adamla ayni toplumsal degerlere sahip olalim diye bu sapiklara muebbet vererekmi avrupa birligine giricez..idam edemiyorsak hapisanede kaza ile olurler,veya halk linc ederken polis jandarma koruyamaz halkin eline verir,aradiktan istedikten sonra yol cok..medeni hukuk bu durumlar bu adamlar icin yaratilmamistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000