07 Haziran 2012, Perşembe 18:35:11

ORHAN BİRDAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal istifa etti. Peki, neden ve hangi görevinden istifa etti.
  • COK DOGRU BI KARAR ORHAN BIRDAL ISTEMESEDE ISTIFA ETMEK ZORUNDA KALMISTIR BUTUK RANT LAR PESINDE OLDUGU ICIN BU KARAR CIKMIS SAYIN DEVLET BUYUKLERIMIZ BU RANTA IZIN VERMEMISTIR. GOREVE YENI ATANAN SEZAI UCARMAK BEYFENDIYE YENI GOREVINDE BASARILAR
  • bakiyorumda herkes bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi oluyor once orhan birdali iyice taniyin onun nasil degerli bilgili ve isinin ehli bir insan oldugunu bilin ona gore yorumlarinizi yapin
  • acaba sn birdal uyardığı halde agresif büyümeyi seçen thy planlamalarını yeterince yapamamış olamaz mı?belki de zamanında ahl den bazı merkezlerin kaydırılacağı sözleri verilmiştir ne dersiniz?tek taraflı düşünmeyelim..
  • Adam işini yapıyor ve karşılığını alıyor. Bunun için başarılı diye tanımlamak abartıdır. Ne yapsaydı yani moronluk mu yapsaydı. Aman aman bir başarısı yok. Daha iyisi de olabilirdi. Şunu merak ediyorum. THY yönetim kurulunda THY nin büyümesini havalimanları, imkanları ve zorlanmalar açısından değerlendirip görüş belirtmişmidir, yönetimi uyarmış mıdır, bakanı bu konuda informe etmiş midir? Herkes kabul ederki içinde bulunduğumuz durum, THY nin dış faktörleri gözönüne almamasından da kaynaklanmaktadır. Bu konuda sn Birdal ne yapmıştır?
  • gerçekten çok komik oluyorsunuz böyle birilerine çamur atmaya çalıştıkça o birileri daha da başarılı olunca. evet doğru siz haklısınız orhan birdal dhmi den çekip gitmeli, hiç bir katkısı yok ne kuruma ne havacılığa ne ülkeye. bugüne kadar olan başarılar hep tesadüf. kim olsa en az bu kadarını yapardı zaten. teknik bilgisi de son derece yetersiz zaten . siz her gece bu masallara inanarak uyumayı seçebilirsiniz, bunu engelleyen yok, öyle mutlu oluyorsanız öyle yapın. ama üzülerek söylemeliyim ki bu gerçekleri değiştirmiyor, çünkü gerçek ortada, Orhan Birdal bu ülkenin en başarılı bürokratlarından birisidir belki de en iyisi... size iyi hayaller Orhan Bey e de başarılarının devamını diliyorum.
  • Esas DHMI'den cekip gitmeli
  • Hayırdır rumuzlu yazan arkadaşın yazısının altına bende imzamı atıyorum.
  • Aklı selim ve yazık rumuzlu arkadaşlar! Hayırdır sanki nasırınıza basılmış gibi viyakladınız. Bu zatı muhterem insan olarak iyi olabilir ama masleğinin erbabı değilk, teknik bakışı eksik. Vizyonu yetersiz. Mesleğin çekirdeğinden değil, tohumundan gelse de yapabilecekleri sınırlı. Sizlere smart projesini hatırlatırım. Ala ile vala ile açılışı yapılan proje şu anda ne safhada...Terminal projelerinde ısrarla yapılmayan transit bagaj şut eksikliği sizleri rahatsız etmiyor mu? Israrla hatırlatıldığında bu kadarı bizim havacılığımıza fazla bile. Biz ne kadar transit taşıyoruz ki denilip demode projelerde ısrar edilmesinin sıkıntısı rötarlarla ve kaybolan bagaj raporlarıyla karşımıza çıkmıyor mu? Harcanan onca bedele rağmen niçin sistemlerimiz hala ilkel. Başarılı bürokrat öncelikle işgal ettiği makamın idari ve teknik gerekleri için koltuğu işgal eder. Bazıları da az masraf çıkarıp üstleri tarafından uyumlu olarak bilinmeyi tercih eder. Ama faturası tüm yolculara çıksa da önemli değil.
  • orhan birdalın şuana kadar havacılıkta yaptığı icraatler ortadadır, hangi zihniyetle çamur atıyorsunuz, art niyetli insanlar başaramadığı işleri takdir etmesinide bilemez, orhan birdal türkiyedeki havacılık sektörünün bugünlere gelmesini sağlayan, bunun için en çok mesai harcayan yöneticidir. kendisinin yaptıkları istatistiklerle ortadadır. yurtiçi ve yutdışında bireysel ve kurumsal anlamda aldığı ödüller bu başarının kanıtlarıdır. halkın havacılıkla tanışması ve memnuniyetinde orhan birdalın kişisel başarısı son derece büyüktür. şuursuzca yorum yazan arkadaşlar sadece cahilliklerini, becerisizliklerini ve kıskançlıklarını kusmaktadırlar, hükümsüzsünüz!!
  • vahhhh vahhhhhhhhhhh vahhhhhhhhhhh... ne oldu da acaba cici çocuk tu kaka oldu byük abilerine karşı... harcanacak son çocuk birdal mı oldu...

Türk Hava Yolları’nda bir dönem yönetim kurulu üyeliği ve ardından da denetim kurulu üyeliği yapan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal son genel kurulda denetim kurulu üyesi seçilmişti.

Orhan Birdal bu gün denetim kurulundan istifa ettiğini Türk Hava Yolları’na bildirdi.

Orhan Birdal AirportHaber’e istifasını doğrulayarak  “Yaşanan eylem süreci ile ilgili bir durum değil. Tamamen şahsi kararım” dedi.

1 Temmuz itibari ile anonim şirketlerde denetim kurulları yasa gereği kaldırılıyor.

AirportHaber.com

ORHAN BİRDAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

yok ~ 9 yıl önce
COK DOGRU BI KARAR ORHAN BIRDAL ISTEMESEDE ISTIFA ETMEK ZORUNDA KALMISTIR BUTUK RANT LAR PESINDE OLDUGU ICIN BU KARAR CIKMIS SAYIN DEVLET BUYUKLERIMIZ BU RANTA IZIN VERMEMISTIR. GOREVE YENI ATANAN SEZAI UCARMAK BEYFENDIYE YENI GOREVINDE BASARILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sadi ata ~ 10 yıl önce
bakiyorumda herkes bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi oluyor once orhan birdali iyice taniyin onun nasil degerli bilgili ve isinin ehli bir insan oldugunu bilin ona gore yorumlarinizi yapin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ~ 12 yıl önce
acaba sn birdal uyardığı halde agresif büyümeyi seçen thy planlamalarını yeterince yapamamış olamaz mı?belki de zamanında ahl den bazı merkezlerin kaydırılacağı sözleri verilmiştir ne dersiniz?tek taraflı düşünmeyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarılı bulanlar ~ 12 yıl önce
Adam işini yapıyor ve karşılığını alıyor. Bunun için başarılı diye tanımlamak abartıdır. Ne yapsaydı yani moronluk mu yapsaydı. Aman aman bir başarısı yok. Daha iyisi de olabilirdi. Şunu merak ediyorum. THY yönetim kurulunda THY nin büyümesini havalimanları, imkanları ve zorlanmalar açısından değerlendirip görüş belirtmişmidir, yönetimi uyarmış mıdır, bakanı bu konuda informe etmiş midir? Herkes kabul ederki içinde bulunduğumuz durum, THY nin dış faktörleri gözönüne almamasından da kaynaklanmaktadır. Bu konuda sn Birdal ne yapmıştır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 12 yıl önce
gerçekten çok komik oluyorsunuz böyle birilerine çamur atmaya çalıştıkça o birileri daha da başarılı olunca. evet doğru siz haklısınız orhan birdal dhmi den çekip gitmeli, hiç bir katkısı yok ne kuruma ne havacılığa ne ülkeye. bugüne kadar olan başarılar hep tesadüf. kim olsa en az bu kadarını yapardı zaten. teknik bilgisi de son derece yetersiz zaten . siz her gece bu masallara inanarak uyumayı seçebilirsiniz, bunu engelleyen yok, öyle mutlu oluyorsanız öyle yapın. ama üzülerek söylemeliyim ki bu gerçekleri değiştirmiyor, çünkü gerçek ortada, Orhan Birdal bu ülkenin en başarılı bürokratlarından birisidir belki de en iyisi... size iyi hayaller Orhan Bey e de başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu bir istifa degil ki. ~ 12 yıl önce
Esas DHMI'den cekip gitmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 12 yıl önce
Hayırdır rumuzlu yazan arkadaşın yazısının altına bende imzamı atıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırdır ~ 12 yıl önce
Aklı selim ve yazık rumuzlu arkadaşlar! Hayırdır sanki nasırınıza basılmış gibi viyakladınız. Bu zatı muhterem insan olarak iyi olabilir ama masleğinin erbabı değilk, teknik bakışı eksik. Vizyonu yetersiz. Mesleğin çekirdeğinden değil, tohumundan gelse de yapabilecekleri sınırlı. Sizlere smart projesini hatırlatırım. Ala ile vala ile açılışı yapılan proje şu anda ne safhada...Terminal projelerinde ısrarla yapılmayan transit bagaj şut eksikliği sizleri rahatsız etmiyor mu? Israrla hatırlatıldığında bu kadarı bizim havacılığımıza fazla bile. Biz ne kadar transit taşıyoruz ki denilip demode projelerde ısrar edilmesinin sıkıntısı rötarlarla ve kaybolan bagaj raporlarıyla karşımıza çıkmıyor mu? Harcanan onca bedele rağmen niçin sistemlerimiz hala ilkel. Başarılı bürokrat öncelikle işgal ettiği makamın idari ve teknik gerekleri için koltuğu işgal eder. Bazıları da az masraf çıkarıp üstleri tarafından uyumlu olarak bilinmeyi tercih eder. Ama faturası tüm yolculara çıksa da önemli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aklı selim ~ 12 yıl önce
orhan birdalın şuana kadar havacılıkta yaptığı icraatler ortadadır, hangi zihniyetle çamur atıyorsunuz, art niyetli insanlar başaramadığı işleri takdir etmesinide bilemez, orhan birdal türkiyedeki havacılık sektörünün bugünlere gelmesini sağlayan, bunun için en çok mesai harcayan yöneticidir. kendisinin yaptıkları istatistiklerle ortadadır. yurtiçi ve yutdışında bireysel ve kurumsal anlamda aldığı ödüller bu başarının kanıtlarıdır. halkın havacılıkla tanışması ve memnuniyetinde orhan birdalın kişisel başarısı son derece büyüktür. şuursuzca yorum yazan arkadaşlar sadece cahilliklerini, becerisizliklerini ve kıskançlıklarını kusmaktadırlar, hükümsüzsünüz!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çocuk ~ 12 yıl önce
vahhhh vahhhhhhhhhhh vahhhhhhhhhhh... ne oldu da acaba cici çocuk tu kaka oldu byük abilerine karşı... harcanacak son çocuk birdal mı oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000