04 Aralık 2009, Cuma 10:25:36

Kasım ayında yolcu patlaması...

Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında önemli oranda artış yaşandı...
  • herhalde cardak havaalani kapanmak icin gün sayiyor
  • 49 TL herhalde uçağın tüm koltuklarının satış fiyatı değil,bari 20 TL yazsaydın,bu fiyatlara belli kontenjan ayrılır,ayrıca kast ettiğin sun express firması olsa gerek,şirketin avukatı değilim ama iç hatlarda krizde bile ciddi anlamda büyüme sağlayan,kar eden bir firmadır.Senin mantıkla THY pahalıya sattıda ne oldu?
  • 49 TL ye iç hat bileti satılırsa bu ekonomik krize rağmen uçak yolcusundaki artış doğal sonuçtur . Var olan otobüs yolcusu bu fiyatla uçakla seyehat ediyor . 49 TL ye bilet satan havayollarına ne olacağını ise zaman gösterecek .
  • çorlu havaalani yatirim yapanlari mahcup etmicektir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden yapılan açıklamaya göre geçen yılın aynı dönemine göre 840 bin dolayında yolcu artışı yaşandı.

Konuya ilişkin DHMİ tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

2009 Yılı Kasım Ayı’nda; Ülkemiz havaliman/havaalanlarından bir önceki yılın aynı dönemine göre 840.811 yolcu daha fazla seyahat etmiştir.

2009 Yılı Kasım Ayı içerisinde‚ Kurban Bayramı Tatili ve Hac nedeni ile oluşan seyahat hareketleri, hava yolu ulaşımının etkin kullanılmasına ve Ülkemiz havaliman/havaalanlarına gelen-giden yolcu sayısında da artışların yaşanmasına neden olmuştur.
  
 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İstatistiklerine göre; havaliman ve havaalanlarımızda,  2009 yılı Kasım Ayı itibariyle, iç hat yolcu sayısı bir önceki yılın Kasım ayına göre % 22, dış hat yolcu sayısı ise % 11 artmıştır.

2009 yılı Kasım sonu (11 aylık) istatistiklerine göre ise; havaliman ve havaalanlarımızda 79.343.839 yolcuya hizmet verilmiş olup, geçen yılın aynı dönemine göre % 6,2 oranında artış sağlanmıştır. Direkt transit yolcu sayısında da geçen yılın aynı dönemine göre % 22,8’lik bir artış kaydedilmiş bulunmaktadır.

Uçak Trafiği de Kasım Ayında % 12,6 Artmıştır.

Uçak trafiğinde de bir önceki yılın Kasım ayına göre, iç hatlarda % 13, dış hatlarda % 12 artış  olmuştur.

2009 Yılı Kasım sonu itibariyle ise uçak trafiği % 4,6 artış ile  726.479‘ a,  Ülkemiz hava sahasından üst geçiş yapan  uçakların trafiği ise (Overflight Trafik) % 2,8 artışla 254.376’ya ulaşmıştır.

Yolcu ve uçak trafiğindeki artışlara paralel olarak, Havaliman ve Alanlarımızda,  2009 yılı Kasım sonu itibariyle 1.486.666 ton yük (Kargo+Posta+Bagaj) taşımacılığı da gerçekleştirilmiştir.

Havalimanı ve Havaalanlarımız bazında 2009 yılı Kasım ayında en çok artışlar;

Uçak trafiğinde;  % 71 artış oranı ile Süleyman Demirel    Havalimanı,  % 109.6 artış oranı ile Elazığ Havaalanı,
         
Yolcu trafiğinde; % 192 artış oranı ile Süleyman Demirel Havalimanı , 12 kat artış ile ( % 1090 ) Tekirdağ  Çorlu Havaalanında gerçekleşmiştir.
  
Kasım ayında sis nedeni ile meteorolojik olumsuzluklar yaşanmasına rağmen, Kuruluşumuz tarafından yürütülen uçak ve yolcu hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için azami gayret gösterilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kasım ayında yolcu patlaması...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
herhalde cardak havaalani kapanmak icin gün sayiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
49 TL herhalde uçağın tüm koltuklarının satış fiyatı değil,bari 20 TL yazsaydın,bu fiyatlara belli kontenjan ayrılır,ayrıca kast ettiğin sun express firması olsa gerek,şirketin avukatı değilim ama iç hatlarda krizde bile ciddi anlamda büyüme sağlayan,kar eden bir firmadır.Senin mantıkla THY pahalıya sattıda ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
49 TL ye iç hat bileti satılırsa bu ekonomik krize rağmen uçak yolcusundaki artış doğal sonuçtur . Var olan otobüs yolcusu bu fiyatla uçakla seyehat ediyor . 49 TL ye bilet satan havayollarına ne olacağını ise zaman gösterecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çorlu havaalani yatirim yapanlari mahcup etmicektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000