04 Ekim 2011, Salı 10:20:04

KAPADOKYA HAVAALANI ÖZELLEŞTİRİLİYOR…

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, yap-işlet-devret modelinden sonra, mevcut havaalanı ve havalimanlarının işletimin özel sektöre devretmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Kapadokya da bunlardan birisi...
  • Peskes mi ozellestirme mi yolcu garantisi onemli bir konu
  • aslında çalışanlar açısından çok kötü ama daha rantabıl işletilir şuan 2-3 uçak var günlük özelleşsin özellikle sezonda 10-12 sefer olur büyük ihtimalle zaten kayseri fazla büyüyemiyor gerisi kapadokyaya kalıyor
  • satılacaksa bir an önce satılsa da gideceğimiz yere gitsek.ne ev alabiliyoruz nede gelecekle ilgili plan yapabiliyoruz... liman personeli
  • Özelleştirmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bir kamu varlığının komple satışı özelleştirme olabildiği gibi belli bir kamu hizmetinin özel sektöre belirli bir süre için dahi olsa yaptırılması da özelleştirmedir. Kısacası özelleştirme sadece satış değil, aynı zamanda bir kamu hizmetinin özel sektöre gördürülmesi anlamına da gelmektedir.
  • Ürgüp e kapadocia hava alanı 60 km Kayseri hava alanı 70 km bastan yeri çok yanlış seçilmiş bir hava alanmızı. Turizme katkısı tartışılır.
  • YİD sistemine "özelleştirme" demek ne kadar doğrudur tartışılır...
  • havaalanı işletmeciliğinde özelleştirme çoktandır zorunluluk haline gelmişti. daha fazla zaman kaybetmeden sürecin tamamlanması gerekiyor. sıradaki diğer havaalanları da ihmal edilmeden sürece dahil edilmeli.
  • herşeye oara gözüyle bakıyorsunuz.peki ya personel ne olacak?
  • open sky'de bu limana sinirsiz, kotasiz ucabiliyorsunuz yurtdisindan. Bu avantaji kullanan bu yatirimdan para kazanir.
Antalya Havalimanı ile başlayan özelleştirme çalışmaları burada elde edilen başarı ile İstanbul, Ankara, İzmir, Dalaman Havalimanları ile devam etmişti. Küçük havaalanlarından da Zonguldak Havaalanı ile Gazipaşa Havaalanları da bu özelleştirmenin devamı niteliğinde. Bodrum Havalimanı’nda süreç uzasa bile Yap-İşlet-Devret modeli ile bu havalimanı da özel sektöre devredilmek üzere. 
 
Kütahya Zafer Havalimanı’nın temeli de Yap-İşlet-Devret modeliyle atılmıştı. Çukurova Havalimanı için ise geriye sayım başladı. 
 
Bu başarılı çalışmaların ardından gerek iç turizm ve gerekse dış turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin tek havaalanı olan Kapadokya Havaalanı’nın özelleştirilmesi için geriye sayım başladı.
 
AirportHaber’in edindiği bilgilere göre havalimanı işletme ruhsatı konusunda DHMİ ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasındaki pürüz çözülmek üzere. DHMİ Kapadokya Havaalanı’nın işletme ruhsatı olduğunu özelleştirilmesi halinde yeni işleticiye işletme ruhsatı konusunda ek yük getirilmesini istemiyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de yeni işleticinin yeniden ruhsat alması gerektiğini savunuyordu. İki kurum arasında yapılan yazışmalar sonrasında çözüm bulunarak DHMİ’nin istediği oldu. Şimdi Kapadokya Havaalanı işletme ihalesinin yapılması için şartname hazırlanıyor. Kasım veya aralık ayında Kapadokya Havaalanı ihalesinin yapılması bekleniyor.
 
©AirportHaber Özel
KAPADOKYA HAVAALANI ÖZELLEŞTİRİLİYOR…

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

misafir ~ 10 yıl önce
Peskes mi ozellestirme mi yolcu garantisi onemli bir konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aslında çalışanlar açısından çok kötü ama daha rantabıl işletilir şuan 2-3 uçak var günlük özelleşsin özellikle sezonda 10-12 sefer olur büyük ihtimalle zaten kayseri fazla büyüyemiyor gerisi kapadokyaya kalıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
satılacaksa bir an önce satılsa da gideceğimiz yere gitsek.ne ev alabiliyoruz nede gelecekle ilgili plan yapabiliyoruz... liman personeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Özelleştirmenin çeşitli yöntemleri vardır. Bir kamu varlığının komple satışı özelleştirme olabildiği gibi belli bir kamu hizmetinin özel sektöre belirli bir süre için dahi olsa yaptırılması da özelleştirmedir. Kısacası özelleştirme sadece satış değil, aynı zamanda bir kamu hizmetinin özel sektöre gördürülmesi anlamına da gelmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ürgüp e kapadocia hava alanı 60 km Kayseri hava alanı 70 km bastan yeri çok yanlış seçilmiş bir hava alanmızı. Turizme katkısı tartışılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YİD sistemine "özelleştirme" demek ne kadar doğrudur tartışılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havaalanı işletmeciliğinde özelleştirme çoktandır zorunluluk haline gelmişti. daha fazla zaman kaybetmeden sürecin tamamlanması gerekiyor. sıradaki diğer havaalanları da ihmal edilmeden sürece dahil edilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşeye oara gözüyle bakıyorsunuz.peki ya personel ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
open sky'de bu limana sinirsiz, kotasiz ucabiliyorsunuz yurtdisindan. Bu avantaji kullanan bu yatirimdan para kazanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000