28 Eylül 2012, Cuma 15:09:11

İŞTE DHMİ'NİN KIŞ EKİBİ

DHMİ Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yeni karla mücadele araçlarını tanıttı...
  • Bu havalimanı tam altyapıyla 2016'da açılamaz. Bir pist, biraz apron ve terminal binasıyla açılır. Belki zaman içerisinde büyür. Şehre de duble yolla gider gelirsiniz, tren metro filan olması zor, yetişmez. Devlet kasasından para çıkmayacak lafı güzel ama vaziyeti kurtarmıyor. Türkiye'nin ekonomik durumu nedeniyle borçlanma kapasitesinin sonuna gelindi. Özel sektör de yerli/yabancı kredi bulamıyor artık. Özelleştirmeler de gerçekleşemiyor.
  • O kadar katilimci arasinda niye sadece Bakan Yildirim, kravat takmamis?
  • Gecen kis apronda taksi yolunu sanki karayolu araclarinin gidebelecegi gidisli gelisli sekilde kardan temizleyip, artik karlari ucagin on inis takiminin gececegi sari cizgiye toplayan kamyon soforunu ve ona bu talimati veren uzmani tebrik ediyorum. Olay techizat almakla yetmiyor yani...
  • bu kadar adam içinde koca koca bakanlar genel mdürler onların yardımcıları basit bi iş için toplanmış hepsinin elinde makas bu görüntüyü çağdaş modern ülkelerde göremezsiniz onlar karda kullanacak aleti yapar sonra sana satar sende başkasının şeyini şaşalı törenlerle açarsın bilmezmisin sen önce beynini açmalısın !
  • Yemezler isimli yorumda, Londra'da 2 meydan oldugu yazilmis. Ancak, Londra'da 5 tane meydan vardir. Sadece yanilgi olmamasi icin yazmak istedim. (Heathrow, Stansted, Gatwick, City ve Luton havalimanlari)
  • Tcdd genel muduru Sayin Karaman in makamda cani mi sikilmis ne ariyor Esenboga'da?
  • Esb diyen arkadasa katiliyorum. Bos duruyor, once esb kullansaniza. 2016 ya 4 sene var. Ahl kisin kabus
  • AHL nin etrafının genişlemesi mümkün. Altyapısı, metrosu, bağlantı yolları var. Mevcut yedek pisti daha efektif kullanabilmenin yolları araştırılsın. Buı kadar masrafa ne gerek var. Yazıktır. Aynı nüfüs yapısına sahip Londra da 2 meydan var. Bizde niye 3 oluyor ki. Bu arada kurdele resminde bakanın sağındaki zat halasının oğlu olan Karaman değil mi? TCDD Gn. Md. ü. Bakanın ne hikmetse güveni hep akraba ve hemşehrilerine.
  • Esenbogaya gitmisken 3. Pist kamulastirmasi ile ilgili konusaaydi ya sayin İzmir bakanimiz. Umuru degil anlasilan. Hersey siyasi turkiyede, mantik aranmiyor. 2016 yi bekleyeceginize koysaniza 30 ucagi Esb ye ortadogu avrupa aktarma merkezi olsun. 3 hubla calisan Lufthansa salak da biz mi akilliyiz? Sonra yurtdisindan arac ithal edip toren duzelemek de neyin nesi? İhrac etseniz anlarim. Ticaret bakanimiz Sayin Caglayan goruyor mu bu torenleri?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karla mücadele araçlarının hizmete alınmasına ilişkin, "Hizmete alınan karla mücadele araçlarının özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kış şartlarının çok ağır geçtiği havaalanları başta olmak üzere büyük havalimanlarında da kullanılacak. Böylece hava taşımacılığının kesintiye uğramadan olabildiğince sürekli bir şekilde yapılmasını temin edecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Esenboğa Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yeni karla mücadele araçlarının hizmete başlama törenine katıldı. Yıldırım, yaptığı konuşmada, hizmete alınan karla mücadele araçlarının özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kış şartlarının çok ağır geçtiği havaalanları başta olmak üzere büyük havalimanların da kullanılacağını söyledi. Yıldırım, "Böylece hava taşımacılığının kesintiye uğramadan olabildiğince sürekli bir şekilde yapılmasını temin edecek, yani kış şartları olsa dahi bu araçlar pistleri temizleme, süpürme kabiliyetine sahip araçlar. En son gelişmiş araçlardan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Hava taşımacılığının kalitesini, devamlılığını, sefer hassasiyetini en yüksek düzeyde tutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Yıldırım, 2003 yılından bugüne karla mücadele kapasitesinin 2,5 kat artırıldığını ifade etti.


İSTANBUL'DA YAPILACAK OLAN 3. HAVALİMANI

Havaalanlarının artık yetersiz kalmaya başladığını ve yenileri yapma ihtiyacının hasıl olduğunu belirten Yıldırım, özellikle İstanbul'da yapılacak olan 3. Havalimanı'nın yapılmasının artık acileyet kazanmış durumda olduğunu söyledi. Yıldırım, "Çok yakın zamanda ihalesine çıkacağız. Hedefimiz her şey yolunda giderse, ihale sürecinde bir aksaklık yaşanmazsa ilk etap 3. Havalimanını İstanbul'da 2016 başında hizmete almayı düşünüyoruz. Bu da diğer büyük havalimanlarında olduğu gibi bir 'Yap-İşlet-Devret' projesi olarak yapılacak. Milli bütçeden herhangi bir kaynak kullanılmayacak" dedi.

KAR KÜREME ARACINI KULLANDI

Bakan Yıldırım, yeni teknolojideki karla mücadele araçlarını hizmete açarak, araçlardan bir tanesini kullandı. Teknolojinin çok geliştiğini belirten Yıldırım, "Araçlar büyüklüğü ne olursa olsun, teknoloji o kadar gelişti ki hakikaten bisikletten daha kolay. Otomobil gibi kullanabiliyorsunuz, manevra kabiliyeti çok yüksek. Kontrol sistemi çok iyi, hem yanları hem arkayı çok iyi kontrol edebiliyorsunuz" diye konuştu.

10 senedir direksiyona geçmek için fırsat kolladığını söyleyen Yıldırım, bu fırsatı ancak açılışlarda bulduğunu ve makam şoförünün kendisine fırsat vermediğini ifade etti. 

İŞTE DHMİ'NİN KIŞ EKİBİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

RTE International ~ 12 yıl önce
Bu havalimanı tam altyapıyla 2016'da açılamaz. Bir pist, biraz apron ve terminal binasıyla açılır. Belki zaman içerisinde büyür. Şehre de duble yolla gider gelirsiniz, tren metro filan olması zor, yetişmez. Devlet kasasından para çıkmayacak lafı güzel ama vaziyeti kurtarmıyor. Türkiye'nin ekonomik durumu nedeniyle borçlanma kapasitesinin sonuna gelindi. Özel sektör de yerli/yabancı kredi bulamıyor artık. Özelleştirmeler de gerçekleşemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Luzumsuz bir gorus ~ 12 yıl önce
O kadar katilimci arasinda niye sadece Bakan Yildirim, kravat takmamis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlari kullanacak egitimli insan da var mi? ~ 12 yıl önce
Gecen kis apronda taksi yolunu sanki karayolu araclarinin gidebelecegi gidisli gelisli sekilde kardan temizleyip, artik karlari ucagin on inis takiminin gececegi sari cizgiye toplayan kamyon soforunu ve ona bu talimati veren uzmani tebrik ediyorum. Olay techizat almakla yetmiyor yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fotoğrafa iyi bak ~ 12 yıl önce
bu kadar adam içinde koca koca bakanlar genel mdürler onların yardımcıları basit bi iş için toplanmış hepsinin elinde makas bu görüntüyü çağdaş modern ülkelerde göremezsiniz onlar karda kullanacak aleti yapar sonra sana satar sende başkasının şeyini şaşalı törenlerle açarsın bilmezmisin sen önce beynini açmalısın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tlg-bln ~ 12 yıl önce
Yemezler isimli yorumda, Londra'da 2 meydan oldugu yazilmis. Ancak, Londra'da 5 tane meydan vardir. Sadece yanilgi olmamasi icin yazmak istedim. (Heathrow, Stansted, Gatwick, City ve Luton havalimanlari)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tcdd muduru ne ariyor orda? ~ 12 yıl önce
Tcdd genel muduru Sayin Karaman in makamda cani mi sikilmis ne ariyor Esenboga'da?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aciliyet ~ 12 yıl önce
Esb diyen arkadasa katiliyorum. Bos duruyor, once esb kullansaniza. 2016 ya 4 sene var. Ahl kisin kabus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemezler ~ 12 yıl önce
AHL nin etrafının genişlemesi mümkün. Altyapısı, metrosu, bağlantı yolları var. Mevcut yedek pisti daha efektif kullanabilmenin yolları araştırılsın. Buı kadar masrafa ne gerek var. Yazıktır. Aynı nüfüs yapısına sahip Londra da 2 meydan var. Bizde niye 3 oluyor ki. Bu arada kurdele resminde bakanın sağındaki zat halasının oğlu olan Karaman değil mi? TCDD Gn. Md. ü. Bakanın ne hikmetse güveni hep akraba ve hemşehrilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb 3. Pist nooldu? ~ 12 yıl önce
Esenbogaya gitmisken 3. Pist kamulastirmasi ile ilgili konusaaydi ya sayin İzmir bakanimiz. Umuru degil anlasilan. Hersey siyasi turkiyede, mantik aranmiyor. 2016 yi bekleyeceginize koysaniza 30 ucagi Esb ye ortadogu avrupa aktarma merkezi olsun. 3 hubla calisan Lufthansa salak da biz mi akilliyiz? Sonra yurtdisindan arac ithal edip toren duzelemek de neyin nesi? İhrac etseniz anlarim. Ticaret bakanimiz Sayin Caglayan goruyor mu bu torenleri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000