14 Aralık 2008, Pazar 11:05:16

Havacılık krize meydan okuyor

Dünyada küresel krizden en fazla etkilenen sektörlerin başında havacılık sektörü geliyor. Her yerde hava taşımacılığı grafikleri eksi yöne giderken Türkiye’deki yolcu ve uçak trafiğinde önemli artış var...
  • Baya Meydan okuyo.. İnterde meydan okuyodu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, geçtiğimiz yıla göre Türkiye’deki dış hat yolcu trafiğinde yüzde 7.5 oranında, uçak trafiği sayısında ise yüzde 11 civarında artış yaşandığını söyledi. Birdal, Türkiye üzerinden transit geçiş yapan yolcu sayısının da yüzde 22 oranında arttığını vurguladı. Türkiye’de havacılık sektörünün küresel krizden etkilenmediğini belirten Birdal, krize rağmen dış hat yolcularında yaşanan artışın, yabancı şirketlerin Türkiye’ye yönelik yatırım eğilimini gösterdiğini söyledi. Birdal, “Dış hat yolcularının ağırlıklı bölümünü iş adamları ve turistler oluşturuyor. Bu tablo Türkiye’nin krize rağmen cazibe merkezi olduğunun kanıtıdır” dedi.

Hava taşımacılığına ilişkin 2009 yılı öngörülerini de açıklayan Genel Müdür Birdal, “Yeni yılda Türkiye’nin hava taşımacılığında en az yüzde 4 oranında artış bekliyoruz” dedi. Türkiye’nin hava taşımacılığı yönünden önümüzdeki süreçte de ekonomik krizden etkilenmeyeceğini savunan Birdal, “Türkiye coğrafi konumu nedeniyle krizden en az etkilenecek ülke olacaktır. Çünkü ülkemizin konumu, geliş-gidiş koridorları üzerinde bir kesişme noktası” diye konuştu.

Havacılık krize meydan okuyor

Yorumlar

Rumuz ~ 15 yıl önce
Baya Meydan okuyo.. İnterde meydan okuyodu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000