18 Aralık 2011, Pazar 09:08:20

HAVAALANI YAZ SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kastamonu Havaalanını en geç 2012 yaz sezonuna yetiştirmek istediklerini söyledi.
  • Bu haber ülkemizin sivil havacılığındaki gelişmenin önemli bir kanıtıdır. Liderlik eden Sayın Bakana ve işbirliği yapan tüm kurum kuruluşlara teşekkürlerimi sunmak isterim. Uçuş olmayan bir ilin tek dispeç olarak çok sevindim. Bölgesel havacılığın gelişmesi için havayolları filolarına daha küçük gövdeli uçakları dahil etmeleri gerekir. un Almanya'da , Avusturya'da örnekleri var.
  • tarihinde bu ülkenin bölünmezliğiyle milli mücadele eden kastamonu ancak havaalanına kavuşabiliyor. hayırlı olur inşallah
  • Kastamonu Havaalanı'ndan sadece İstanbul uçuşları mı olacak acaba? İzmir ya da Antalya olur mu?
  • Sayın Bakanım sinop havaalanı içinde artık bir çalışma yapın ALLAH razı olsun açtınız fakat pistimiz çok kısa THY'nin Airbus 319 serisinden başka uçak inemiyor ve başka bir şirkette pistin kısa olduğundan sinopa tarifeli veya charter sefer koymuyorlar bu konuyuda umarım dikkate alırsınız teşekkürler
  • Kastamonu Havaalanının açılması için emek veren herkese teşekkürler.Airport haberi takip etmeye devam edeceğiz.
Bakan Yıldırım, Kastamonu bölgesel havaalanında incelemelerde bulundu ve valiliği ziyaret etti.

Bölgesel havaalanına geldiğinde Bakan Yıldırım’ı Vali Erdoğan Bektaş karşıladı. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu Havaalanına uluslararası standartlara uygun yeni bir pist inşa ettiklerini söyledi.

Daha önce burada 30x2200 metre pist düşünüldüğünü ancak söz konusu pistin sadece belirli uçakların iniş kalkışına müsaade ettiğini ifade eden Yıldırım, yeni pistin uluslararası ölçülerde uzatılabilir bir pist olacağını kaydetti.

Yıldırım şu anda Kastamonu’nun ihtiyacını karşılayacak orta gövdeli uçakların inişine imkan veren pistin ilerleyen dönemde büyük gövdeli uçakların inişine uygun hale getirilebileceğini kaydetti.

Kastamonu bölgesel havaalanının yapım işini valilik, il özel idaresi, bakanlık ve DHMİ olarak olarak ortak yaptıklarını anlatan Yıldırım eş zamanlı olarak Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da havaalanına gelen bir otoyol yapıldığını söyledi.

Yıldırım havaalanının açılışını 2012 yaz sezonuna yetiştirmek istediklerini bildirdi.
HAVAALANI YAZ SEZONUNA YETİŞTİRİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu haber ülkemizin sivil havacılığındaki gelişmenin önemli bir kanıtıdır. Liderlik eden Sayın Bakana ve işbirliği yapan tüm kurum kuruluşlara teşekkürlerimi sunmak isterim. Uçuş olmayan bir ilin tek dispeç olarak çok sevindim. Bölgesel havacılığın gelişmesi için havayolları filolarına daha küçük gövdeli uçakları dahil etmeleri gerekir. un Almanya'da , Avusturya'da örnekleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tarihinde bu ülkenin bölünmezliğiyle milli mücadele eden kastamonu ancak havaalanına kavuşabiliyor. hayırlı olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kastamonu Havaalanı'ndan sadece İstanbul uçuşları mı olacak acaba? İzmir ya da Antalya olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Bakanım sinop havaalanı içinde artık bir çalışma yapın ALLAH razı olsun açtınız fakat pistimiz çok kısa THY'nin Airbus 319 serisinden başka uçak inemiyor ve başka bir şirkette pistin kısa olduğundan sinopa tarifeli veya charter sefer koymuyorlar bu konuyuda umarım dikkate alırsınız teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kastamonu Havaalanının açılması için emek veren herkese teşekkürler.Airport haberi takip etmeye devam edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000