23 Kasım 2011, Çarşamba 13:37:36

HANGİ ŞİRKETLER ORTAKLIK İÇİN EL SIKIŞTI

15 Aralık’ta yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi öncesinde iki şirket ortaklık konusunda anlaşmaya vardı. İşte o şirketler...
  • İçtaş nasıl katılacak ki ? Toplu konut ihalesi mi bu ?
  • Projeyi feasible görmediğimiz için ihaleye katılmıyoruz...Ancak kalbimiz ortak firmamız İçtaş' ın almasından yana...
  • Hepsi birleşse bir TAV olur mu ? Olmaz tabii. Boşa çabalar bunlar.
  • hasan size ne fizibilite yapar ama kesin alırsınız ihaleyi dikkat edin batışa giden yol olmasın
  • yazık günah çöpe giden paralar..
  • Thk'nın kazasının akibeti ne oldu ?Ne gibi calısmalar yapılıyor kimsenin haberi varmı yoksa oldu bitti gömdük gittimi?Sorgulayamayan cokmu ?
Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ), Çukurova Bölgesel Havaalanının Yap-İşlet-Devret Modeli Kapsamında Kapalı Teklif Alma Usulü İle yapacağı Çukurova Bölgesel Havaalanı projesinin ihalesine sayılı günler kala şirketler hazırlıklarını sürdürüyor.

Daha önce 3 Kasım’da yapılacağı açıklanan ancak daha sonra 15 Aralık’a ertelenen Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesi için çok sayıda şirket teklif vermeye hazırlanıyor.

TAV, İçtaş, Çelebi ve Limak gibi havaalanı işletmeciliği konusunda öncü şirketlerin de ilgilendiği ihale öncesinde, sürpriz bir ortaklık gerçekleşti. İhale şartnamesindeki koşulları karşılayabilmek ve yeterlilik alabilmek için şirketler hazırlıklarına devam ederken ambulans uçak hizmeti veren Koçoğlu Havacılık, Zonguldak Havaalanı işletmecisi Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş ile ihaleye ortak girme kararı aldı.

Yurtdışında bir kaç firma ile görüşme yapan Koçoğlu Havacılık, Zonguldak Havaalanı’nın 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İl Özel İdaresi’ne bağlı Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş ile anlaşmaya vardı.

5 MİLYON KAPASİTELİ OLACAK
Çukurova Bölgesel Havaalanı başlangıçta 5 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek ancak 50 milyon yolcu kapasitesine kadar genişleme alanı olacak. Mersin - Adana arasında belirlenen bölgede (Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yer alan Kargılı bölgesinde) yapılacak olan bu havaalanın yanında, Adana'da bulunan Şakirpaşa Havaalanı da modernize edilecek. Bu projenin gerçekleştirileceği 8 bin dönümlük bölgede Çiçekli, Kargılı, Karsavuran ve Çağbaşı köylerine ait arazilerden proje alanına girenlerin kamulaştırma çalışması da başladı. DHMİ'nin ihale ilanına göre ilgili şirketler ihale dosyasını 10 bin liraya alabiliyor. Bu ihalede geçici teminat tutarı 1 milyon euro.

©AirportHaber.com ÖZEL

HANGİ ŞİRKETLER ORTAKLIK İÇİN EL SIKIŞTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
İçtaş nasıl katılacak ki ? Toplu konut ihalesi mi bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Projeyi feasible görmediğimiz için ihaleye katılmıyoruz...Ancak kalbimiz ortak firmamız İçtaş' ın almasından yana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hepsi birleşse bir TAV olur mu ? Olmaz tabii. Boşa çabalar bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hasan size ne fizibilite yapar ama kesin alırsınız ihaleyi dikkat edin batışa giden yol olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yazık günah çöpe giden paralar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Thk'nın kazasının akibeti ne oldu ?Ne gibi calısmalar yapılıyor kimsenin haberi varmı yoksa oldu bitti gömdük gittimi?Sorgulayamayan cokmu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000