06 Ekim 2010, Çarşamba 11:38:06

Hangi illere havaalanı yapılacak?

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, katıldığı bir televizyon programında 5 yıl içinde hangi illere havalimanı yapılacağını ve yeni havayolu yatırımlarını açıkladı.
  • goreceksınız daha kullanılmadan atıl duruma dusecek yakınında hava alanı var.eskısehır buradakı potansıyelı yukseltseler daha mantıklı olur ancak bız cok zengınız ya paraları hayvan otlatma alanlarına harcarız yazık
  • Orgi yi niye atladınız? Binali Yıldırım söz verdi yılbaşından önce temeli atılacak... Ayrıca sorarım size 1.250.000- nüfusu olupta havaalanı olmayan başka bir yer varmı??????????
  • Basbakanimiz 2011 Mart ayinda Ordu-Giresun havaalaninin temelinin atilacagini söylemisti. Sanirim sayin Birdal verilen bu bu sözü es gecti?
  • Bugün bir havaalanı yapmaya karar verseniz, kullanmaya 10 sene sonra başlıyorsunuz. Onun için nasıl olsa yenisini yapacağız diye mevcut havaalanlarını kaderine terk etmemek gerekli. Örnharcamadan kaçınılmadan gereken yatırımlar yapılmadılır. eğin Çukurova Havaalanı yapılacak diye Adana Havaalanının sefilleri oynaması. Her havaalanı kullanıldığı son güne kadar Uluslararası Standartları karşılamak zorunda. Ayrıca Havaalanları Ülkemizin dünyaya açılan kapıları. Onun içindir ki hiç bir
  • havaalanına kaç yolcu indiğine bakarak yatırım yapılmaz. havaalanının olmadığı bir yerde yolcu sayısını neyle ölçeceksin? terminali baraka görünümündeki havalimanında yolcu sayısını artıramazsın. ayrıca bilmende fayda var. thy hergün uçuyor. yakında pgs başlayacak ve öger yurtdışı uçuş gerçekleştiriyor. bunlar yatırımlarla artacak. sivas'a söz söyleyebilmen için konya'nın sivil havacılıktaki geçmişine bakman lazım.
  • Hatay-Erzincan-Sivas a yeni yapılan terminaller ne zaman açılacak...Görüntü bitiyor videoda öğrenemedim..Bilen varsa yazsın lütfen...
  • sayin Orhan Birdal, Alanya Gazipasa,Istanbul Ataturk,Antalya airport,Zonguldak,Edremit,Corlu,Dalaman,Diyarbakir,Erzurum,Konya,Kayseri,Adana,Samsun; Selamlar.
  • konya havaalanının yetersizliğini kimse görmüyormu daracık apron ve terminal binası konyaya yetmiyor sivasın günde kaç uçuşu varda alan genişletiliyor
  • Gazipaşa Havalimanı coğrafi şartlardan dolayı büyük uçakların inmesine müsait değilse,farklı açıda yapılacak olan 2.pist yapımına neden izin vermezsiniz?Bunun cevabını versin Sn.BİRDAL, ama eminim veremez. Alanyalılıları kandırmaktan vazgeçin artık.yeter artık!
  • Zonguldak Havalimani terminal acilen yikilip yenisi yapilsin,bervat mayis ayinda indim oraya 10 metrelik uzunlugunda valiz bandina 136 kisi daldi bunu da sayin mudurumuz ORHAN BIRDAL 2 gôzunle gôrsun. rezillik bu,acilen bu terminal yikilsin(BURAYIDA GOZDEN KACIRMASIN) saygilarimla selamlarimla .
Genel Müdür Orhan Birdal'ın açıklamalarına göre, Afyon, Kütahya, Uşak hattında inşa edilecek havalimanı için ihale süreci tamamlandı ve inşaat çalışmaları yakında başlıyor.

Diğer bir havalimanı ise Çukurova bölgesinde inşa edilecek ve 5 yıl içinde hizmete açılacak.

İstanbul'da yeni bir havalimanına kavuşmaya hazırlayor. Yeni konusunda net bir bilgi vermeyen Genel Müdür Birdal, bir kaç alternatif üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Antalya Havalimanı ise yoğunluğa parelel olarak genişletilecek limanlar arasında bulunuyor. Sivas havalimanı terminal binası da 500 bin dolarlık bir yatırımla genişletiliyor.

Hedef 2023

Cumhuriyet'in 100'ncü yıldönümü öncesi konulan havayolu yatırım hedefleri arasında 60 milyon yolcu kapasiteli en az 1, 30 milyon yolcu kapasiteli en az 2 ve 15 milyon yolcu kapasiteli en az 3 havalimanı bulunuyor.

İşte Genel Müdür Orhan Birdal'ın yaptığı açıklamalar

Hangi illere havaalanı yapılacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
goreceksınız daha kullanılmadan atıl duruma dusecek yakınında hava alanı var.eskısehır buradakı potansıyelı yukseltseler daha mantıklı olur ancak bız cok zengınız ya paraları hayvan otlatma alanlarına harcarız yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Orgi yi niye atladınız? Binali Yıldırım söz verdi yılbaşından önce temeli atılacak... Ayrıca sorarım size 1.250.000- nüfusu olupta havaalanı olmayan başka bir yer varmı??????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basbakanimiz 2011 Mart ayinda Ordu-Giresun havaalaninin temelinin atilacagini söylemisti. Sanirim sayin Birdal verilen bu bu sözü es gecti?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bugün bir havaalanı yapmaya karar verseniz, kullanmaya 10 sene sonra başlıyorsunuz. Onun için nasıl olsa yenisini yapacağız diye mevcut havaalanlarını kaderine terk etmemek gerekli. Örnharcamadan kaçınılmadan gereken yatırımlar yapılmadılır. eğin Çukurova Havaalanı yapılacak diye Adana Havaalanının sefilleri oynaması. Her havaalanı kullanıldığı son güne kadar Uluslararası Standartları karşılamak zorunda. Ayrıca Havaalanları Ülkemizin dünyaya açılan kapıları. Onun içindir ki hiç bir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
havaalanına kaç yolcu indiğine bakarak yatırım yapılmaz. havaalanının olmadığı bir yerde yolcu sayısını neyle ölçeceksin? terminali baraka görünümündeki havalimanında yolcu sayısını artıramazsın. ayrıca bilmende fayda var. thy hergün uçuyor. yakında pgs başlayacak ve öger yurtdışı uçuş gerçekleştiriyor. bunlar yatırımlarla artacak. sivas'a söz söyleyebilmen için konya'nın sivil havacılıktaki geçmişine bakman lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hatay-Erzincan-Sivas a yeni yapılan terminaller ne zaman açılacak...Görüntü bitiyor videoda öğrenemedim..Bilen varsa yazsın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayin Orhan Birdal, Alanya Gazipasa,Istanbul Ataturk,Antalya airport,Zonguldak,Edremit,Corlu,Dalaman,Diyarbakir,Erzurum,Konya,Kayseri,Adana,Samsun; Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
konya havaalanının yetersizliğini kimse görmüyormu daracık apron ve terminal binası konyaya yetmiyor sivasın günde kaç uçuşu varda alan genişletiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gazipaşa Havalimanı coğrafi şartlardan dolayı büyük uçakların inmesine müsait değilse,farklı açıda yapılacak olan 2.pist yapımına neden izin vermezsiniz?Bunun cevabını versin Sn.BİRDAL, ama eminim veremez. Alanyalılıları kandırmaktan vazgeçin artık.yeter artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zonguldak Havalimani terminal acilen yikilip yenisi yapilsin,bervat mayis ayinda indim oraya 10 metrelik uzunlugunda valiz bandina 136 kisi daldi bunu da sayin mudurumuz ORHAN BIRDAL 2 gôzunle gôrsun. rezillik bu,acilen bu terminal yikilsin(BURAYIDA GOZDEN KACIRMASIN) saygilarimla selamlarimla .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000