12 Ekim 2011, Çarşamba 08:01:49

GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), tarafından Kars Havalimanı`nda gerçekleştirilen yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı...
  • Arff bünyesine aldığı itfaiye okul mezunun arkadaşlar ile dahada güçlenecek... kutluyorum herkesi
  • Özellikle Atatük hava limanı ve tabikide diğer bütün liman ve meydanlarda çalışan itfaiyeci arkadaşlara işlerinde kolaylıklar dilerim..herkesin kaçıp canını kurtarmaya çalıştığı ateşin üstüne gitmek her baba yiğidin harcı değil.. hele ki orada onlarca ton yakıt varsa !
  • Tatbikatlar eğitimin bir parçasıdır.
  • Bende yangın tatbikatını başarıyla gerçekleştiren tüm arkadaşlarımı kutluyor, Allah gerçeği ile karşılaştırmasın temennisinde bulunuyorum.
DHMİ'nin Kars Havalimanı`nda gerçektirdiği yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta temsili olarak İstanbul-Kars seferini yapan 154 yolcu ve 6 mürettebatı olan boing 737-800 tipi yolcu uçağının inişine 5 dakika kala 2 nolu motorundan yangın çıktığı haberi Hava Trafik Kontrol Kulesi Alarm Ofisi'ne acil durum bildiriliyor. Dünya Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları çerçevesinde havalimanı apronunda gerçekleştirilen tatbikatta, jet A-1 yakıtı ve benzin mazot karışımının tutuşturulmasıyla başlatılan temsili yangın, 5 dakika içinde tamamen söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle başarılı bir şekilde söndürülen yangının ardından temsili olarak yangında yaralananlar kurtarıldı. Yaralıların ambulansla hastanelere sevki sağlanırken tatbikat uçakların acil iniş yapma ihtimaline karşı pistin köpüklenmesi senaryosuyla son buldu. 
 
Tatbikatla ilgili açıklama yapan Devlet Hava Meydanları Kars İşletme Müdürü Fevzi Akdeniz, tatbikatın her yıl düzenli olarak yapıldığını söyledi. Akdeniz, "Buradaki amaç olumsuz bir durumda araç, gereç ve personeli hazırlamaktır. Temsili olarak bize gelen ihbar üzerine uçağın motorunda ki yangını ve sonrasında ki kurtarma işlemlerini en hızlı şekilde yapmayı ve bu çerçevede bütün araç, gereç ve personeli hazırlamaktır" dedi.
 
Kars Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikata İl Acil Afat ve Acil Durum Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri katıldı. 

GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Arff bünyesine aldığı itfaiye okul mezunun arkadaşlar ile dahada güçlenecek... kutluyorum herkesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Özellikle Atatük hava limanı ve tabikide diğer bütün liman ve meydanlarda çalışan itfaiyeci arkadaşlara işlerinde kolaylıklar dilerim..herkesin kaçıp canını kurtarmaya çalıştığı ateşin üstüne gitmek her baba yiğidin harcı değil.. hele ki orada onlarca ton yakıt varsa !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tatbikatlar eğitimin bir parçasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende yangın tatbikatını başarıyla gerçekleştiren tüm arkadaşlarımı kutluyor, Allah gerçeği ile karşılaştırmasın temennisinde bulunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000