03 Aralık 2011, Cumartesi 07:44:28

"ELAZIĞ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI"

DHMİ Elazığ Havaalanı Müdürü Mehmet Kaya, "Elde edilen veriler , Elazığ Havaalanı`nın bölgenin sürekli olarak yükselen değeri, parlayan yıldızı olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
  • Hesaplamayı bilmediği açık.Ne 70 bini
  • heseplamayı yapan... matematiği pek iyi değil hoş görün
  • Taşınan yolcu sayısı 70 bine ulaşmış durumda ve geçen seneye göre 80 bin artmış deniliyor. Hesapta bir yanlışlık var galiba.
  • Rakamlarin da gösterdigi gibi büyük bir yolcu potanseyli hala var. Yalniz en kisa zamanda Elazig Havaalani büyütülmesi lazim. Simdiden bu kapasiteyi kaldiramamakta.
  • Pegasus bu potansiyeli gorup hem Istanbuldan hem de Izmir'den direkt ucuslar baslatti. Elazig havaalani haftada 50 ucusu gecen bir potansiyel yakalamis durumda. Diger ozel havayollari bu potansiyeli bu zamana kadar farketmedi. THY nin da gunde 2 kez olan Istanbul-Elazig ucuslari ozellikle yaz mevsiminde yetmemekte. Ucus sayilarini arttirmalaraini bekliyoruz. Inaniyorum ki Elazig birkac yil icerisinde yillik 1 milyon rakamini gececektir. Ulasrirma Bakanligi ve DHMI'nin bu potansiyeli gorup bu guzide sehrimizin havalimanina cevrilmesini bekliyoruz.
2010 yılının ilk 10 ayına bakıldığında 2 bin 931`i yurt içi, 181`i yurt dışı olmak üzere toplam 3 bin 115 uçak seferinin yapıldığını ve bu seferlerle toplam 390 bin 412 yolcu taşındığını belirten Kaya şunları söyledi: "2011 yılının ilk 10 aylık verilerine baktığımızda 3 bin 130 yurt içi, 249 yurt dışı olmak üzere toplam 3 bin 379 ticari uçak seferine ev sahipliği yaptığımız görülüyor. Bu uçaklarla taşınan yolcu sayımız ise 70 bine ulaşmış durumda. 2010 ile 2011 yıllarını karşılaştırdığımızda aynı dönem için, uçak sayısında 264, yolcu sayısında ise 80 bin artış olduğunu görüyoruz. Tabii ki bu durum bizler adına memnuniyet verici bir tablo oluşturmaktadır. Elazığ Havaalanı`ndan İstanbul, Ankara, İzmir ile yurt dışındaAlmanya ve Hollanda`ya uçak seferleri yapılıyor. Ayrıca hac dönemlerinde kutsal yolculuğa çıkanlar Elazığ Havaalanı`ndan Suudi Arabistan`a gönderiliyor. Bölgedeki bazı havaalanlarında hava muhalefeti yaşanması durumunda uçaklar Elazığ Havaalanı`nı tercih ederek yolcularını burada indiriyor."
"ELAZIĞ BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hesaplamayı bilmediği açık.Ne 70 bini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
heseplamayı yapan... matematiği pek iyi değil hoş görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Taşınan yolcu sayısı 70 bine ulaşmış durumda ve geçen seneye göre 80 bin artmış deniliyor. Hesapta bir yanlışlık var galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Rakamlarin da gösterdigi gibi büyük bir yolcu potanseyli hala var. Yalniz en kisa zamanda Elazig Havaalani büyütülmesi lazim. Simdiden bu kapasiteyi kaldiramamakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasus bu potansiyeli gorup hem Istanbuldan hem de Izmir'den direkt ucuslar baslatti. Elazig havaalani haftada 50 ucusu gecen bir potansiyel yakalamis durumda. Diger ozel havayollari bu potansiyeli bu zamana kadar farketmedi. THY nin da gunde 2 kez olan Istanbul-Elazig ucuslari ozellikle yaz mevsiminde yetmemekte. Ucus sayilarini arttirmalaraini bekliyoruz. Inaniyorum ki Elazig birkac yil icerisinde yillik 1 milyon rakamini gececektir. Ulasrirma Bakanligi ve DHMI'nin bu potansiyeli gorup bu guzide sehrimizin havalimanina cevrilmesini bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000