04 Ekim 2012, Perşembe 11:44:15

DHMİ KULEYİ ÖZELLEŞTİRİYOR

İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanına ilişkin ihale şartnamesinin hazırlanması süreci devam ederken yeni yapılacak havaalanında hava seyrüsefer uygulaması farklı bir modelle sağlanacak. İşte ayrıntılar...
  • Bu durumda atc lerin durumu ne olacak?Maaş sosyal hakları ve iş garantileri?
  • bir atc olarak destekliyorum
  • TÜRK HAVA YOLLARI ve DHMİ dahil şu Devletimizin resmi kurumlarına bağlı tüm işletmelerin tamamı özelleşse de, rekabet ortamında her kurum hakettiği gibi işletilse ve o büyük yöneticiler dediğimiz insanlarda hak etmediği yerlerde değil, hakettiği bir işte veya işlerde çalışsa. İşte o zaman bu ülke çok daha çabuk ve sağlıklı kalkınır ve işletme hatalarından ve insan kayırmalardan dolayı, Devletimizin milyar dolar paraları çar çur edilmez, insanlar arasında paylaşım hakkaniyetle olur. aynen katılıyorum.. devlette calışan ve rezilliği yakınen gören biri olarak..
  • tüm dünyda özellikle avrupada trafik hizmetleri özel sektör tarafindan yapiliyor.bence akpartinin vizyonuna uygun olanda budur.hemen bütün dhmi ve trafik özelleşmmelidir.
  • spaceman
  • Yol kontrol ve yaklasma kontrol asla ozellesemez.okumaniz varmi.bir daha okuyun.ozellesecek olan kule.onunda fazla bi goturusu olmsz.ordaki adamda kontrolor yaklasmaya gecer olur biter.hic sevinmeyin
  • böylesinre adaletsizce yönetileceğine tamamen özelleştirilsin
  • inşallah hepsini özelleştirin dhmi nin
  • TÜRK HAVA YOLLARI ve DHMİ dahil şu Devletimizin resmi kurumlarına bağlı tüm işletmelerin tamamı özelleşse de, rekabet ortamında her kurum hakettiği gibi işletilse ve o büyük yöneticiler dediğimiz insanlarda hak etmediği yerlerde değil, hakettiği bir işte veya işlerde çalışsa. İşte o zaman bu ülke çok daha çabuk ve sağlıklı kalkınır ve işletme hatalarından ve insan kayırmalardan dolayı, Devletimizin milyar dolar paraları çar çur edilmez, insanlar arasında paylaşım hakkaniyetle olur. Ümit ÇENDEK
  • Tüm Havalimanlarımız TAV'a verildiğine göre tüm kuleler de TAV işletmesi altına girecek demektir... Demek ki tüm Türk Havacılığı Karadenizli uşaklarımıza teslim edilecek meselesi gerçekleşiyor... Sivil Havacılık ve THY ile iştirakleri Rizelilere, Havlimanları işletmeleri de Trabzonlulara. Yaşasın TAV.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kuruluş sürecinde ve sonraki yıllarda uygulanan ancak daha sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredilen hava trafik kontrol hizmetlerinin özelleştirilmesi sistemi  üçüncü havalimanında da uygulanacak.
 
Bu ay içinde şartnamesinin tamamlanması ve iki ay içinde ihaleye çıkılması beklenen üçüncü havalimanına ilişkin ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı.
 
TAV, LİMAK, İçtaş, Alarko gibi yerli birçok dev firmanın yanı sıra yabancı yatırımcıların da yakından takip ettiği üçüncü havalimanında meydan kontrolü terminal işletmecisi tarafından sağlanacak. 
 
Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihale edilecek terminalde, meydan kontrol hizmetleri de ihaleyi kazanan firma tarafından verilecek. Ancak yaklaşma ve yol kontrol hizmetleri DHMİ tarafından verilmeye devam edecek. Sadece meydan kontrol hizmeti, ihaleyi kazanan firma tarafından oluşturulacak ekip tarafından yürütülecek.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir dönem uygulanan ancak daha sonra vazgeçilen sistemin meydanın daha efektif kullanılmasının yanı sıra daha fazla ihtiyaç duyulacağı için kontrolörler için avantajları beraberinde getirecek. Halen 1200 hava trafik kontrolörünün görev yaptığı Türkiye’de, bu hizmetin özelleşmesinden sonra kontrolörlerin bir kısmının, daha iyi ekonomik koşullar sunması beklenen özel sektöre kayacağı öngörülüyor. Konuya ilişkin henüz kesin bir açıklama yapılmazken, yeni sistemde yabancı hava trafik kontrolörlerinin de çalışma ihtimali bulunuyor. 
 
 
DHMİ KULEYİ ÖZELLEŞTİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

. ~ 11 yıl önce
Bu durumda atc lerin durumu ne olacak?Maaş sosyal hakları ve iş garantileri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
küskü ~ 12 yıl önce
bir atc olarak destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
TÜRK HAVA YOLLARI ve DHMİ dahil şu Devletimizin resmi kurumlarına bağlı tüm işletmelerin tamamı özelleşse de, rekabet ortamında her kurum hakettiği gibi işletilse ve o büyük yöneticiler dediğimiz insanlarda hak etmediği yerlerde değil, hakettiği bir işte veya işlerde çalışsa. İşte o zaman bu ülke çok daha çabuk ve sağlıklı kalkınır ve işletme hatalarından ve insan kayırmalardan dolayı, Devletimizin milyar dolar paraları çar çur edilmez, insanlar arasında paylaşım hakkaniyetle olur. aynen katılıyorum.. devlette calışan ve rezilliği yakınen gören biri olarak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keşke orhan ve evlatlari komple özelleşse.. ~ 12 yıl önce
tüm dünyda özellikle avrupada trafik hizmetleri özel sektör tarafindan yapiliyor.bence akpartinin vizyonuna uygun olanda budur.hemen bütün dhmi ve trafik özelleşmmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devlet kurumları siyasetten arınmadan huzura kavuşmak adam kayırmalarının önüne geçmek mümkün olamaz napılırsa nafile. ~ 12 yıl önce
spaceman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cz ~ 12 yıl önce
Yol kontrol ve yaklasma kontrol asla ozellesemez.okumaniz varmi.bir daha okuyun.ozellesecek olan kule.onunda fazla bi goturusu olmsz.ordaki adamda kontrolor yaklasmaya gecer olur biter.hic sevinmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
böylesinre adaletsizce yönetileceğine tamamen özelleştirilsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
inşallah hepsini özelleştirin dhmi nin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KEŞKE İŞLETMELERİN TAMAMI ÖZELLEŞSE ~ 12 yıl önce
TÜRK HAVA YOLLARI ve DHMİ dahil şu Devletimizin resmi kurumlarına bağlı tüm işletmelerin tamamı özelleşse de, rekabet ortamında her kurum hakettiği gibi işletilse ve o büyük yöneticiler dediğimiz insanlarda hak etmediği yerlerde değil, hakettiği bir işte veya işlerde çalışsa. İşte o zaman bu ülke çok daha çabuk ve sağlıklı kalkınır ve işletme hatalarından ve insan kayırmalardan dolayı, Devletimizin milyar dolar paraları çar çur edilmez, insanlar arasında paylaşım hakkaniyetle olur. Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAVLANALIM ~ 12 yıl önce
Tüm Havalimanlarımız TAV'a verildiğine göre tüm kuleler de TAV işletmesi altına girecek demektir... Demek ki tüm Türk Havacılığı Karadenizli uşaklarımıza teslim edilecek meselesi gerçekleşiyor... Sivil Havacılık ve THY ile iştirakleri Rizelilere, Havlimanları işletmeleri de Trabzonlulara. Yaşasın TAV.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000