07 Kasım 2009, Cumartesi 07:24:52

Birdal; "31 havalimanında özelleştirme yaptık"

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü (DHMİ) Orhan Birdal, Türkiye'deki 31 havalimanındaki sağlık hizmetini özelleştirdiklerini söyledi...
  • SHGM'in denetimleri işe yaradı. Her denetimde doktor eksikliği gündeme geliyordu zaten. Hayırlı olsun ülkemize...

Birdal, tüm havalimanlarından yıl sonuna kadar 80 milyon yolcu geçmesini beklediklerine işaret ederek, tedbirlerin de bu kapsamda geliştirildiğini vurguladı.

Atatürk Havalimanı'nda sivil havacılık gündemindeki gelişmeleri değerlendiren Orhan Birdal, yolcu sayısındaki artışa paralel olarak da sağlık alanında ciddi tedbirler aldıklarını belirtti.

Kasım ayı itibariyle tüm havalimanlarının dış ve iç hat terminallerini 70 milyon yolcunun kullandığını anlatan Birdal, yolcu ve çalışanlar için 01 Ekim 2009 tarihinden bu yana 31 havalimanındaki sağlık hizmetini özelleştirdiklerini ifade etti. Birdal, "DHMİ'nin zaten havalimanlarında var olan sağlık hizmetleri yetersizdi. Özelleştirme ile sağlık hizmeti daha kaliteli hale getirilmiş oldu. Potclinic şirketi 13 milyon TL karşılığında 27 ay süreyle Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes dahil ülkemizin 31 havalimanında 149 personel ve tam donanımlı ambülanslarla her türlü acil sağlık hizmetini verecek. Kısaca havalimanlarımızdaki sağlık hizmetlerini standart hale getirmiş olduk:" dedi.

Orhan Birdal, salgın halini alan Domuz Gribine karşı da Sağlık Bakanlığı'nın önerilerini tüm havalimanlarındaki kuruluşlara duyurarak gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi.

Birdal; "31 havalimanında özelleştirme yaptık"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM'in denetimleri işe yaradı. Her denetimde doktor eksikliği gündeme geliyordu zaten. Hayırlı olsun ülkemize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000