18 Aralık 2009, Cuma 09:37:34

ATC Middle East konferansı yapıldı

ATC Middle East 2009 Konferansı 14-15 Aralık tarihlerinde Abu Dabi’de gerçekleştirildi.
  • ayhan ve olcay gitmediyse çok üzülürüm... hele ayhana daha geçenlerde eurocontrolle birlikte bi çalışmaya başlayacaktı. a te ce ile ilgili... şöle gidip şu kış gününde dinlenip pardon çalışıp gelseydiler...

Birleşik Arap Emirlikleri Sivil Havacılık Otoritesinin ( GCAA ) davetiyle Konferansa katılan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal konuşmasında DHMİ'yi bir de sunum yaptı.

Konferansa Türkiye ile beraber bölge ülkeleri S.Arabistan, Bahreyn, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcıları ve Sivil Havacılık temsilcilerinin yanında, ICAO-IATA bölge temsilcileri, Eurocontrol ile IFATCA yetkilileri de katılarak birer sunum yaptılar.

Havacılık sektöründe üretim yapan firmaların da stand açtığı konferansta genel olarak;
- Bölgesel olarak hava trafik altyapısında karşılaşılan sorunlar,
- Ortadoğu’da hava trafik yoğunluğunun çözümü,
- Bölgede bölgesel-ortak FIR yapılabilmesi,
- Trafikler arası ayırma (seperasyon) minimalarının azaltılması konuları üzerinde duruldu.

Konferans sonunda Birleşik Arap Emirlikleri ve Bölge Ülke Temsilcileri, Türkiye’nin katılımından dolayı duydukları memnuniyeti ayrıca dile getirdiler.

ATC Middle East konferansı yapıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ayhan ve olcay gitmediyse çok üzülürüm... hele ayhana daha geçenlerde eurocontrolle birlikte bi çalışmaya başlayacaktı. a te ce ile ilgili... şöle gidip şu kış gününde dinlenip pardon çalışıp gelseydiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000