13 Mart 2008, Perşembe 09:40:18

Antalya Havalimanı SUSKUN

Antalya Havalimanı ihalesinin ardından tam 11 ay geçti. Türkiye'nin en çok konuşulan havalimanı ihalesi olan Antalya Havalimanı Terminallerinin ihalesini Fraport-Çeçen Ortaklığı kazandı. Antalya'da neler oluyor, bu suskunluk neden?

Antalya Havalimanı ihalesi 12 Nisan 2007’de yapıldı. Çekişmeli geçen ihale, bir o kadarda Çelebi-DHMİ savaşı ile gündemi uzun süre işgal etmişti. 19 Nisan’da ihale Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Fraport-Çeçen ortaklığının kazandığı ihalenin ardından yapılan prosedür çalışmaların ardından 2007 Eylül’ünde Antalya Havalimanı Terminalleri tamamen Fraport-Çeçen ortaklığına devredildi. 2. Dış Hatlar Terminali hariç, iç hatlar, 1. Dış Hatlar Terminali, VIP ve CIP’lerin işletimi da tamamen kısa adı ICF olarak düzenlenen Fraport-Çeçen grubunun işletimine geçti.

Yeni ortaklığın ilk icraatı iç hatlar terminaline yeni bir çehre kazandırmak oldu. İç hatlar terminali boyanarak çağdaş bir görüntü verildi.

Çeçen tarafı havacılığın tam içine girerek tüm dallarda adını duyurmak için kolları sıvadı. Önce yiyecek içecek kısmına el atarak USAŞ ile anlaşılamaması üzerine ikram şirketi kurma çalışmalarına hız verdi.

TAV’ın BTA’sı gibi bir şirket kurmak isteyen Çeçenlerin bu çalışmaları devam ediyor.

ICF’in hedefleri bundan ibaret değildi. Yatırım için yeni alanlara girilmeliydi ve bu alanlar için çalışmalara hız verilmeliydi. Yine TAV’ın HAVAŞ’ı gibi yer hizmetleri branşında da bir şirket kurulmalıydı. Fraport’un handling deneyimlerinden faydalanılarak yer hizmeti şirketi de kurulacaktı. Handling konusunda da Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali eski Genel Müdürü Naci Alın görevlendirilmişti.

Havalimanı işletmeciliğinde yeni iş alanları yaratma adına yapılan bu çalışmalar gizemini korurken, Antalya Havalimanı ihalesini kazandıktan sonra havalimanını tepeden tırnağa değiştirecek çalışmalar bekleniliyordu. Çeçen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Şubat ayında yapılacak yeniliklerle ilgili kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etmesine rağmen Antalya Havalimanı Terminallerinde bugüne kadar gözle görülür bir çivi çakılamadı.

AirportHaber’e gelen bilgilere göre Çeçen tarafının havalimanı işletiminde kilit noktalara kendi adamlarını yerleştirdiği ifade ediliyor. Kadrolaşma işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılacak yeniliklerin açıklanabileceği belirtiliyor.

Antalya Havalimanı ihalesinin ardından neredeyse bir sene geçiyor. Terminalin devir alınmasının ardından ise tam altı ay geçti.

Bakalım Antalya’nın yeni ortakları yeniliklerini ne zaman vitrine koyacaklar.

©AirportHaber.com

Antalya Havalimanı SUSKUN

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000