06 Eylül 2010, Pazartesi 16:27:43

ALIŞVERİŞ LİMİTLERİ ARTTIRILDI

Gümrük Müsteşarlığının geçen yıl yayınlanan düzenlemesi ile havalimanlarındaki gümrüksüz satış noktalarında satın alınabilecek ürün kotaları daraltılmış aradan geçen süre içinde havalimanlarını işleten şirketler büyük sıkıntı yaşamıştı.
  • böyle biryerden asıl hırsız polis diyebiliyosan senin devlete saygın yoksa sana çöp dahi fazla git dısardan al bu kadar ağlama...evine cukulata alamıyomus sanki eve ekmek götüremiyorum der gibi suna bak yaa..
  • Dubaide bir karton sigara(malbora ) 15 dolar türkiyede duty-free de 24 euro.Ben hakkım olan kadarını dubaiden alıyorum.Sen döviz dışarı gitmesin diye Türkiyeden al.
  • Yazılanları dikkatle okudumUçucu ekipler yurt dışından her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar,o zaman döviz gitmiyorda duty-free lerden alışveriş yapınca mi döviz dışarı gidiyor.Bende uçucu ekibim.İşime geleni yurt dışından işime geleni de yurt içinden alıyorum.İşine geldiğinde kimse dövizi nerede harcadığına bakmıyor.
  • Zürihdeki fiyat 34 € değil 3.4o € olacaktı.
  • Ben bu duty free lerin ucuz olduğu konusunda hiç emin değilim. Geçenlerde RAKI almanyadaki normal bir markette 8.30 € idi duty free de ise 10.90 € idi. Almanyadaki duty free demiyorum berlinde sokakdaki zincir marketlerden birinde. Parfümler konusundada Duty free fiyatı ile AVM fiyatı arasında sadece 16 tl fark vardı ama AVM bu fiyata 12 taksit yapıyordu. Yani 12 aylık faiz iskontosunu düşseniz AVM fiyatı daha ucuz. En büyük farklardan birini ise meşhur üçgen çikolatalarda yaşadım. ZURİH deki bir markette 34 € civarında gördüğüm çikolatayı free shoop dan 7 € ya aldım.
  • Yazılanları dikkatli okuyunuz. Örnekle anlatılmasına rağmen iyi okumamışsınız. Yorumcular, getirilen kısıtlama nedeniyle ihtiyaçlarını yurtdışından aldıklarını; dolayısı ile ülkenin para kaybettiğini yazmışlar. Burada uçuş ekip mensuplarının bu aşağılanmaya karşı tepkileri var. Burada paranın yurt dışında harcandığı var. Zaten Türkiye de free shopta ben hemen hemen hiç uçucu ekip görmüyorum. Neden acaba?
  • Evet, tamam, anladim, Raki Dubai'den, Ustunde Scotch yazan viskiler Dubai'de yapiliyor, hmmmm. Swiss cukulata Dubai'den. Dalga mi geciyorsunuz yahu? Dubai yapsa yapsa altina yapar.
  • THY nin ucucu ekipleri Duty Free de alisveris yapamiyormus, yolcudan rica ediyormus. Ben bir normal vatandas olarak, bu olayin isten atilma nedeni olmalidir diyorum. O uniformayi giyince artik o uniformanin hakkini vericeksin, normal vatandas degil, THY calisanisiniz.
  • Yurt dışında bazı ülkelerde ekiplere duty-free alışverişleri yasak, bir karton sigara bile alamıyorsunuz.(Örneğin İtalya gibi.)Türkiyede çok bile yapılmış.Kanaat edin.Marketlerde sigara ve içki çok.
  • sevindirici bir durum eskiye oranla daha önce böyle birşey yoktu herşey kısıtlandın yolcuya bile kısıtlama geldii

Şirketler DHMİ'ye başvurarak, uygulamanın Free Shop gelirlerinde önemli düşüşe neden olduğunu ve havalimanı işletmesini aldıkları dönemde böyle bir sınırlama bulunmadığını kaydetmişti.

Şirketler, yolcuların alışveriş haklarının eski seviyeye çekilmesini isterken, aksi halde zararlarının tazmin edilmesini talep etti. Şirketler, DHMİ ile yaptıkları sözleşme gereği, gelir kaybına uğradıkları için uğradıkları mağduriyet ve zararın, devlet tarafından karşılanmasını istemiş, uğradıkları zararı "mücbir sebep" olarak gösteren işletmeler, bu kapsamda ya işletme süresinin uzatılmasını ya da ödedikleri yıllık kira bedelinde indirim yapılarak zararlarının giderilmesini talep etmişti.

Bu olayların ardından AirportHaber'in edindiği bilgilere göre bugün itibariyle gümrüklü sahadan çıkarken yolcuların alabileceği içki, sigara ve çikolata miktarlarında limit arttırımına gidildi. Yapılan düzenlemeyle yeni limitler şu şekilde değiştirildi.

Ülkeye giriş yapan yolcular için kişibaşı alışveriş limitleri ve yapılan düzenlemeler şu şekilde düzenlendi:

* Düzenleme öncesi Sigara limiti: 2 karton - Yeni düzenleme ile Sigara limiti - 3 karton'a çıkartıldı.

* Düzenleme öncesi Alkollü İçecekler: %22'den fazla alkol içeren alkollü içkiler için 1 litre - Yeni yapılan düzenleme ile %22'den fazla alkol içeren 1 lt içki bununla birlikte %22'den az alkollü olan 2 litre içki alınabilecek.

* Düzenleme öncesi Alkollü İçecekler: %22 ve daha az alkol içeren alkollü içkiler için 2 litre - Yeni düzenleme ile %22'den az alkol içeren içkiler için 3 litre alınabilecek.

* Düzenleme öncesi Parfüm: 600 ml - Düzenleme sonrası parfüm 1000 ml alınabilecek.

* Düzenleme öncesi Çikolata: 1 kg - Yeni düzenleme ile Çikolata 2 kg olarak yeniden düzenlendi.

©AirportHaber.com

ALIŞVERİŞ LİMİTLERİ ARTTIRILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
böyle biryerden asıl hırsız polis diyebiliyosan senin devlete saygın yoksa sana çöp dahi fazla git dısardan al bu kadar ağlama...evine cukulata alamıyomus sanki eve ekmek götüremiyorum der gibi suna bak yaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dubaide bir karton sigara(malbora ) 15 dolar türkiyede duty-free de 24 euro.Ben hakkım olan kadarını dubaiden alıyorum.Sen döviz dışarı gitmesin diye Türkiyeden al.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazılanları dikkatle okudumUçucu ekipler yurt dışından her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar,o zaman döviz gitmiyorda duty-free lerden alışveriş yapınca mi döviz dışarı gidiyor.Bende uçucu ekibim.İşime geleni yurt dışından işime geleni de yurt içinden alıyorum.İşine geldiğinde kimse dövizi nerede harcadığına bakmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zürihdeki fiyat 34 € değil 3.4o € olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben bu duty free lerin ucuz olduğu konusunda hiç emin değilim. Geçenlerde RAKI almanyadaki normal bir markette 8.30 € idi duty free de ise 10.90 € idi. Almanyadaki duty free demiyorum berlinde sokakdaki zincir marketlerden birinde. Parfümler konusundada Duty free fiyatı ile AVM fiyatı arasında sadece 16 tl fark vardı ama AVM bu fiyata 12 taksit yapıyordu. Yani 12 aylık faiz iskontosunu düşseniz AVM fiyatı daha ucuz. En büyük farklardan birini ise meşhur üçgen çikolatalarda yaşadım. ZURİH deki bir markette 34 € civarında gördüğüm çikolatayı free shoop dan 7 € ya aldım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazılanları dikkatli okuyunuz. Örnekle anlatılmasına rağmen iyi okumamışsınız. Yorumcular, getirilen kısıtlama nedeniyle ihtiyaçlarını yurtdışından aldıklarını; dolayısı ile ülkenin para kaybettiğini yazmışlar. Burada uçuş ekip mensuplarının bu aşağılanmaya karşı tepkileri var. Burada paranın yurt dışında harcandığı var. Zaten Türkiye de free shopta ben hemen hemen hiç uçucu ekip görmüyorum. Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet, tamam, anladim, Raki Dubai'den, Ustunde Scotch yazan viskiler Dubai'de yapiliyor, hmmmm. Swiss cukulata Dubai'den. Dalga mi geciyorsunuz yahu? Dubai yapsa yapsa altina yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY nin ucucu ekipleri Duty Free de alisveris yapamiyormus, yolcudan rica ediyormus. Ben bir normal vatandas olarak, bu olayin isten atilma nedeni olmalidir diyorum. O uniformayi giyince artik o uniformanin hakkini vericeksin, normal vatandas degil, THY calisanisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yurt dışında bazı ülkelerde ekiplere duty-free alışverişleri yasak, bir karton sigara bile alamıyorsunuz.(Örneğin İtalya gibi.)Türkiyede çok bile yapılmış.Kanaat edin.Marketlerde sigara ve içki çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevindirici bir durum eskiye oranla daha önce böyle birşey yoktu herşey kısıtlandın yolcuya bile kısıtlama geldii

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000