11 Ocak 2012, Çarşamba 10:26:32

YILDIRAY KARAER “ETİK REKABET İSTİYORUZ”

Hollanda pazarının açık ara lideri olan Corendon Havayolları Sahibi ve Genel Müdürü Yıldırar Karaer, Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda AirportHaber’e konuştu. Karaer “Yıkıcı rekabete karşıyız” dedi. İşte ayrıntılar.
  • Yıldıray bey çok iyi ve karakter sahibi bir insan. Allahtan kendisi için daima başarılar diliyorum.
  • HAPPY WITH CORENDON
  • Yıldıray bey gerçektende dünya beyefendisi bir insan sektörün büyük bir çoğunluğunu heryeri oynayanlar oluşturduğu için sanki yanlışlıkla havacı olup bunların içine düşmüş gibi bu nedenlede boş zamanlarımda kendisine acımıyorum da değil. Allah işini gücünü rast getirsin.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Yıldıray bey HARİKA bir yönetici olmasının dışında çok da iyi bir insan. Personeliyle ilişkileri, şirket içinde çalışan herkesin yaptğı işi kendi işiymiş gibi sahiplenmesine ve ileriye götürmesine en büyük etken.Örnek bir yönetici, harika bir lider.
  • sky boş kalmış:)
  • Bu mu Cinali nin dedigi havayolcuklarindan biri?
Hollanda’da her yıl düzenlenen Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı bu yıl Türkiye için çok önemli bir tarihe denk geliyor. Bu yıl Hollandalıların Türklerle diplomatik ilişkiye girişinin 400 ncü yıl dönümü. İşte bu sebeple Türkiye Hollanda’ya bu fuarda özel önem veriyor.

Türkiye Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda özel bir stand hazırlayarak ziyaretçileri ağırlarken Türk şirketlerinden Corenden Havayolları da görkemli bir stand ile hem ziyaretçileri hem de diğer katılımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

AirportHaber olarak takip ettiğimiz Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’nda Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer sorularımız yanıtladı.

Karaer, ilk açılımı Ege Bölgesi’ne yaptıklarını belirterek Dalaman’a haftada üç sefer yaparken bu sayıyı haftada sekiz sefere çıkardıklarını söyledi.

Yıldıray Karaer; Dalaman bölgesine daha çok İngiliz turistlerin gittiğini ancak bu sezondan itibaren Dalaman bölgesine daha çok Hollandalı turistin gideceğini belirtti.



Avrupa’daki krizden dolayı Türkiye’nin bir avantajı olduğunu ifade eden Yıldıray Karaer, “Avrupalı ülkeler bu ekonomik dar boğazı aşmak için KDV uygulaması başlattı. Türkiye turizm açısından KDV yönünden avantajlı. Bu avantajı iyi kullanmalıyız” dedi.

Avrupa’nın uygulamaya başladığı Karbon Emisyonu konusunda ek maliyetler geldiğini söyleyen Yıldıray Karaer, bu fiyatları tur operatörleri ile konuştuklarını ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Karaer, Karbon Emisyonu maliyetini düşürmek için Avrupa dışında yeni pazar arayışlarının sürdüğünü, Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu’nun bu arayışlarda ön planda olduğunu söyledi. Karaer, Türkiye’nin İran, Irak ve Suriye gibi pazarlarda etkin bir çalışma yürütmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yakıt fiyatlarındaki istikrasızlığı da dikkate aldıklarını belirten Yıldıray Karaer; “İki türlü kontrat yapıyoruz. Birincisi kontratı yaptığımız güne sabitliyoruz kur’u. İkinci kontratı da artan yakıt fiyatlarını tr operatörüne yansıtacak şekilde hazırlıyoruz. Böylelikle yakıttan ötürü zararı önlemeye çalışıyoruz” dedi.

Kendilerine has pazarlama sistemleri olduğunu söyleyen Yıldıray Karaer, “Golf turizmi, futbol takımlarını taşıma, ses sanatçıları ve onların hayranlarına konser düzenleme gibi alternatifler üretiyoruz. Bu yıl ilk defa çocuklu aileler için yeni proje geliştirdik. Hollandalı aileler kendilerini evlerinde hissedecek bir tatil paketiyle ülkemize gelecekler” şeklinde konuştu.

2012 yılında toplamda 2 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Yıldıray Karaer, Türkiye’deki filonun aynen korunacağını ancak Corendon Hollanda’ya bir uçak daha getirileceğini ve bu uçağın Nisan ayında filoya dahil edileceğini belirtti.

İÇ ÇEKİŞMEDEN RAHATSIZIM

Türkiye’de masanın etrafına toplanan insanların egolarını bir tarafa bırakmadığı sürece sinerji oluşmayacağını söyleyen Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer; “Egolarımızı arka cebimize koymadığımız sürece hiçbir yol kat edemeyiz. Biz masanın başında bir şeyler konuşuyoruz. Ancak masanın başından kalktıktan sonra herkes kendine göre değişik uygulamalar içine giriyor. Oysa Türkiye’deki havayolu şirketleri olarak ortak çok şeye imza atabiliriz” diyerek sektördeki anlaşmazlığa dikkat çekti.




Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı’na SKY Havayolları ve Onur Air’de birer stand açtı. Fuara daha çok ege bölgesinin özellikle Aydın ve ilçeleri ile Muğla yöresinin stand açtığı dikkatlerden kaçmadı.

ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç her fuara gittiği gibi bu fuarı da yakından takip ederek Dalaman’a yeni seferler yaptırmanın görüşmelerini yaptı. SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü de fuara katılarak hem SKY Havayolları hem de Adam&Eve Otel için çeşitli görüşmeler yaptı.

















AirportHaber.com
YILDIRAY KARAER “ETİK REKABET İSTİYORUZ”

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Yıldıray bey çok iyi ve karakter sahibi bir insan. Allahtan kendisi için daima başarılar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAPPY WITH CORENDON

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıldıray bey gerçektende dünya beyefendisi bir insan sektörün büyük bir çoğunluğunu heryeri oynayanlar oluşturduğu için sanki yanlışlıkla havacı olup bunların içine düşmüş gibi bu nedenlede boş zamanlarımda kendisine acımıyorum da değil. Allah işini gücünü rast getirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yıldıray bey HARİKA bir yönetici olmasının dışında çok da iyi bir insan. Personeliyle ilişkileri, şirket içinde çalışan herkesin yaptğı işi kendi işiymiş gibi sahiplenmesine ve ileriye götürmesine en büyük etken.Örnek bir yönetici, harika bir lider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sky boş kalmış:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu mu Cinali nin dedigi havayolcuklarindan biri?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000