12 Mayıs 2012, Cumartesi 17:35:04

FESTİVAL BAŞLADI

'Jet Motorlu Model Uçak Festivali' Antalya Karain Havalimanı’nda başladı...
  • Air'ci arkadaşa cevap diyen arkadaşa selamlar, güzel sempati kurucak cevaplar vermişsin.Yalnız bu seferde sende tutduramadın.Soruları ben sormadım muhattabın farklı biriydi.Yine herzaman ki gibi at gözlüğü takmaya devam.Teşekkürler Halka cevap vereceğinize yine gündem dağıttınız için. Saygı ve sevgilerimle
  • Bir kere Türk bayrağı her yerde vardı. Ayrıca ülke bayrakları dizilişinde de en başta yerini almıştı. Diğer konuya gelince Çocuk Esirgeme Kurumu davet edildi ama çocukların başka bir programı olduğu için gelemediler, ancak MEB'e bağlı tüm okullara havacılık kollarımız vasıtasıyla davetimizi yaptık. Birçok okul da öğrencilerini toplu olarak getirdiler. Bayan eleştirisine gelince katılımcı sayısı 1700 kişi olarak sayıldı. Bunun da yarısı bayandı. Dolayısı ile bu sefer tutturamadın. Ama eleştirilerin bizim daha iyi olmamıza ivme kazandıracaktır. Lütfen devam et. Teşekkürler.
  • THK Sevdalısı arkadaşımıza cevap olsun.Empati kuruyorum.Neden çocuklar yok onlar yetim babalık yapmaya gerek...Neden anneler yok...Gereği yok onlardan fitre zekat gelmez...Onlardan kurban derisi topla denilmez....Neden Türk Bayrağı yok....Biz misafirleri severiz.aslında biz misafir olmuşuz bilenimiz yok.Kapıdan giremeyen bir vatandaş olarak THK'dan utanıyorum.Birde derler ne olursan ol gel cebinde para olsun....Acil kurum teftişe girmeli Vali El atmalı.... Yaw THK'lı sevdalıları laf atıncaya kadar neredeyse 100 yıllık olucak kurumu bize tanıtsanızya....gelelim kavurma yiyelim :) bize anlatın.
  • Gördüm inceledim.Genel merkezin katkısı olmasa THK Antalya şubesi 2 adım öteyi bırak ayakkabılarını giyemecek! Vizyon adamları orada,neden EMEKÇİ insanlar orada yoklar? neden köy çocukları orada yoklar,neden yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız yoklar,neden huzur evinde kalan yaşlılarımız yoklar?.... Neden egolarını tatmin edemeyen insanlar orada? Ve son olarakta Cavur bayrağının yanında TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin bayrağı neden ve ne için yok!!!
  • VASIF YÜCELİŞ THK ANTALYA ŞUBESİ BAŞKANI... kutluyorum sizi çok güzel bir organizasyon ... bu kadar güzelliği bir araya getirmek hele hele etrafınızdaki kem gözlere rağmen....helal olsun size.... kıskançlıktan çatlayan arkadaş sende mutlu ol... güzellikleri gör... 5 liranı ben veriyim sende üye ol...
  • Şu Vasıf Yükseliş beyefendi. Karain hava serasına mikrolaytlar, yelken kanatlar, planörler ve model uçaklar getirsin. bende üye olucam vericem 3 lira olucam üye.ayrıca antalya şubesinde 5 liraymış üyelik onuda öğrendim.Ankara'da 3 lira burda 5 lira.turistik kurum antalya. vay Atam vay Bak kime kaldı senin mekanlar.Bunlar anıtkabir'de sponsor alırlar. :( Ben bu antalya şubesine bakınca yetimleri görüyorum.Fitre zekat zarflarını görüyorum
  • Organizasyon güzel, tebrikler, fakat en büyük hatayı Conredon bu sene yaptı ve ne yazık ki ilerisi artık çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacak : )

Türk Hava Kurumunun (THK) organizasyonu ve Corendon Havayolları’nın katkılarıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek olan festivalde İsviçre, Alman ve Türk pilotlar THK Karain Eğitim Merkezi’nde jet motorlu model uçaklarıyla hünerlerini sergilediler. Model uçakları ile renkli gösteriler yapanlar arasında İsviçre’den 6, yurt içinden de 20 jet uçak pilotu yer aldı.

Saatte 140 kilometreye kadar hız yapan uçaklar akrobatik gösteriler sergileyerek seyircilerin alkışlarını kazandı. Antalya’da ilk defa yapılan Jet Motorlu Uçak Festivali’ni seyirciler de büyük merakla izledi. Ayrıca Karain Havalimanı Yamaç paraşütçülerinin de renkli göstericilerine sahne oldu.

Festivalde açılış konuşması yapan THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş festivalin düzenlendiği meydanın 2007 yılından 1. Dünya Olimpiyatları için yapıldığını, ama o günden bu güne çok da aktif kullanmadığını kaydetti. Antalya’yı sportif havacılıkla tanıştırmak azminde olduklarını kaydeden Yüceliş, “1. Uluslararsı THK-Corendon Jet Festivali sayesinde tekrar eski günlerdeki görkemine kavuşmuştur.Bundan sonra Karain Havaalanı üzerinde paraşütler, rengarenk yamaç paraşütleri, mikrolaytlar, yelken kanatlar, planörler ve model uçaklar eksik olmayacaktır” dedi.

Sportif Havacılığı ilk önce Antalyalılara daha sonra da Türkiye’ye daha fazla sevdire bilmek amacıyla THK ile birlikte bir aktivite gerçekleştirdiklerini söyleyen Corendon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Antalya ve Türkiye’nin gerçekten de bu heyecanı yaşaması gerektiğini belirtti. Havacılığa çocuk yaşlarından ilgisinin olduğunu söyleyen Karaer, “Çocukluk aşkımızı biraz da ticarete dökerek devam ettiriyoruz" dedi.

Corendon Havayolları ve turizm grubu olarak turizm beldesi olan Alanya’ya hizmet veren Gazipaşa havalimanının da çok önemli olduğunu kaydeden Karaer, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Gazipaşa havalimanı ile ilgili iki yıllık çalışmaları tamamladık. Şimdi Genel Müdürlüğün de onayı ile şartları yerine getirerek ilk uçuşumuzu Mayısın ilk günlerinde yapmış olduk. Şu anda Amsterdam’dan Gazipaşa havalimanına haftada iki defa uçuşumuz var. Çalışmalarımıza devam ederek bu uçuşları haftada 15 sefere kadar çıkaracağımızı sanıyorum.”
Festivali çok büyük heyecanla izlediklerini söyleyen Volkan Kıyıcı, “Türkiye’de ilk olan bir festival, heyecanla izliyoruz, söyleyecek başka kelime bulamıyorum” derken, seyircilerden Hanife Çinkaya ise uçakların çok güzel uçtuğunu ve gelecekte kendisinin böyle bir etkinlikte yer alacağını belirtti.

FESTİVAL BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Air ~ 12 yıl önce
Air'ci arkadaşa cevap diyen arkadaşa selamlar, güzel sempati kurucak cevaplar vermişsin.Yalnız bu seferde sende tutduramadın.Soruları ben sormadım muhattabın farklı biriydi.Yine herzaman ki gibi at gözlüğü takmaya devam.Teşekkürler Halka cevap vereceğinize yine gündem dağıttınız için. Saygı ve sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air'ci arkadaşa cevap ~ 12 yıl önce
Bir kere Türk bayrağı her yerde vardı. Ayrıca ülke bayrakları dizilişinde de en başta yerini almıştı. Diğer konuya gelince Çocuk Esirgeme Kurumu davet edildi ama çocukların başka bir programı olduğu için gelemediler, ancak MEB'e bağlı tüm okullara havacılık kollarımız vasıtasıyla davetimizi yaptık. Birçok okul da öğrencilerini toplu olarak getirdiler. Bayan eleştirisine gelince katılımcı sayısı 1700 kişi olarak sayıldı. Bunun da yarısı bayandı. Dolayısı ile bu sefer tutturamadın. Ama eleştirilerin bizim daha iyi olmamıza ivme kazandıracaktır. Lütfen devam et. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 12 yıl önce
THK Sevdalısı arkadaşımıza cevap olsun.Empati kuruyorum.Neden çocuklar yok onlar yetim babalık yapmaya gerek...Neden anneler yok...Gereği yok onlardan fitre zekat gelmez...Onlardan kurban derisi topla denilmez....Neden Türk Bayrağı yok....Biz misafirleri severiz.aslında biz misafir olmuşuz bilenimiz yok.Kapıdan giremeyen bir vatandaş olarak THK'dan utanıyorum.Birde derler ne olursan ol gel cebinde para olsun....Acil kurum teftişe girmeli Vali El atmalı.... Yaw THK'lı sevdalıları laf atıncaya kadar neredeyse 100 yıllık olucak kurumu bize tanıtsanızya....gelelim kavurma yiyelim :) bize anlatın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK SEVDALISI. ~ 12 yıl önce
Gördüm inceledim.Genel merkezin katkısı olmasa THK Antalya şubesi 2 adım öteyi bırak ayakkabılarını giyemecek! Vizyon adamları orada,neden EMEKÇİ insanlar orada yoklar? neden köy çocukları orada yoklar,neden yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız yoklar,neden huzur evinde kalan yaşlılarımız yoklar?.... Neden egolarını tatmin edemeyen insanlar orada? Ve son olarakta Cavur bayrağının yanında TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin bayrağı neden ve ne için yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEŞEKKÜRLER ~ 12 yıl önce
VASIF YÜCELİŞ THK ANTALYA ŞUBESİ BAŞKANI... kutluyorum sizi çok güzel bir organizasyon ... bu kadar güzelliği bir araya getirmek hele hele etrafınızdaki kem gözlere rağmen....helal olsun size.... kıskançlıktan çatlayan arkadaş sende mutlu ol... güzellikleri gör... 5 liranı ben veriyim sende üye ol...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 12 yıl önce
Şu Vasıf Yükseliş beyefendi. Karain hava serasına mikrolaytlar, yelken kanatlar, planörler ve model uçaklar getirsin. bende üye olucam vericem 3 lira olucam üye.ayrıca antalya şubesinde 5 liraymış üyelik onuda öğrendim.Ankara'da 3 lira burda 5 lira.turistik kurum antalya. vay Atam vay Bak kime kaldı senin mekanlar.Bunlar anıtkabir'de sponsor alırlar. :( Ben bu antalya şubesine bakınca yetimleri görüyorum.Fitre zekat zarflarını görüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz yazar ~ 12 yıl önce
Organizasyon güzel, tebrikler, fakat en büyük hatayı Conredon bu sene yaptı ve ne yazık ki ilerisi artık çok bulutlu ve sağanak yağışlı olacak : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000