04 Aralık 2011, Pazar 07:07:15

CORENDON'DAN ANLAMLI HAREKET

Corenden tarafından başlatılan "Bir Milyon Fidan" projesi kapsamında Denizli'de bin 500 fidanın dikimi yapıldı.
  • Yıldıray Bey tebrik ederim ve bu anlamı güzel porjeyı hayata geçirdiğiğniz için havayı soluyan bir insan olarak teşekkür ederim.. Birde uçuş işletmemizin havasını değiştirirseniz heryerde daha güzel bir hava olacak ...
  • Corendon Havayollarını tebrik ederim. Diğer şirketlerinde aynı duyarlılığı göstermesini canı gönülden dilerim.
Honaz ilçesinin Sağdere mevkisinde yapılan fidan dikimi sırasında gazetecilere açıklama yapan Corendeon Havayolları Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Amsterdam-Antalya uçuşu süresince atmosfere salınan karbondioksidin zararının yalnızca iki ağaçla telafi edilebildiğini belirlediklerini, bunun üzerine bir milyon ağaçlık bir orman oluşturma kararı aldıklarını ifade etti. 
 
Bu kapsamda TEMA Vakfı ile "Bir Milyon Fidan" projesini başlattıklarını belirten Karaer, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Türkiye'ye gelen Hollandalı ve Belçikalılar uçuş başına 2,5 avro vererek bu projeye katkıda bulunuyor. TEMA Vakfı ile ortak Antalya'da 15 bin ağaçlık orman yaptık.

Bu projenin maliyetini Corendon'la tatile giden her turiste 2,5 avro karşılığında bir ağaç satarak karşılayacağız. Rezervasyon yaptıran herkese bir fidan alıp almayacağını soruyoruz. İsteğimiz tüm bütçenin yolcular tarafından karşılanması ve doğa için onların da bir katkılarının olması. Eksik kalan kısmı kendimiz tamamlayacağız. Hollanda'nın en büyük ormanının beş misli büyüklüğünde ağaç dikmek istiyoruz" dedi. 
 
Karaer, proje kapsamında şu ana kadar 115 bin ağacın satıldığını sözlerine ekledi. 

TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül de TEMA'nın ana faaliyet konusunun erozyonla mücadele olduğunu hatırlattı. 
 
Erozyonla mücadelede en önemli konulardan birinin ağaçlandırma olduğunu dile getiren Sarıgül, "Erozyonla mücadelede en önemli konulardan bir tanesi ağaçlandırma. Bazı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak erozyonla mücadele ediyoruz. Ağaçlandırma faaliyetleri yapıyoruz. Çocuklarımıza yeşil alanlar bırakmak istiyoruz" diye konuştu. (Son Dakika)
CORENDON'DAN ANLAMLI HAREKET

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Yıldıray Bey tebrik ederim ve bu anlamı güzel porjeyı hayata geçirdiğiğniz için havayı soluyan bir insan olarak teşekkür ederim.. Birde uçuş işletmemizin havasını değiştirirseniz heryerde daha güzel bir hava olacak ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Corendon Havayollarını tebrik ederim. Diğer şirketlerinde aynı duyarlılığı göstermesini canı gönülden dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000