12 Aralık 2009, Cumartesi 16:15:30

Corendon hedef büyüttü

Corendon Group Kurucu Ortağı Atilay Uslu, 2010 yılında 8 milyon euro kar beklediklerini, ciro hedeflerinin de 227 milyon euro olduğunu bildirdi...
  • Atılay bey sezon boyu deli gibi uçup,31 Ekimde,hiçbir elle tutulur sebep gösterilmeden kapı önüne konulan bir insanın,dışarıda Corendon hakkında iyi şeyler söyleyip,söyleyemeyeceğini de düşünüyor mu?Bunu yapması gerekenler yapmıyor çünkü..Bize yazık değil mi?İnsanın ekmeğiyle oynarken,biraz daha ince eleyip sık dokusalar böyle bir mail atmak zorunda kalmazdım maalesef..
  • Yahu, tüm çalışanlara ikramiye verdiler herhalde, hepsi teker teker yorum yazıyorlar...İçine girmeyen, Corendon da çalışmayan da inanacak yazılanlara...Arkadaşlar, gelin bir de içeriden görün, yazılanlar ne kadar gerçek...
  • Ben çalışan şirketimin 1 adım daha ileri gidişini gururla izliyorum.Ve daha ileri gidebilmesi adına elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim... 1 kez CORENDON.....Daima CORENDON
  • Personel memnun diyen arkadas,ya el altından iyi besleniyor,yada yönetimden biri.Sen personelin nabzını mı tutuyorsunda memnun olduğunu biliyorsun,yoksa personele anket mi yapıyorsun,bu corendon personeli eğer işleri aksatmadan çalışıyor ise,kendi özverisinden ve işe saygısından dolayıdır.Çalışan personelin %90 ı memnun değil.Kimisi aldığı maaştan,kimisi çalışma şartlarından,sanıyormusun ki orda saçmalıklar yok,haddinden fazla saçmalık var.Dışardan herşey tozpemde görünüyor olabilir,ama unutma kli corendon bir aile şirketi ve baba ne derse o oluyor...Gel bide içeriden gör sen...
  • Personel memnun, Patron memnun. Tam gaz huzur. Yolunuz açık olsun. Emniyetli uçuşlar.
  • Helal olsun , gurur verici .. Allah bozmasin !
  • sizlere büyümeğe layık bir havayolusunuz basarılar
  • bir turk havayollari+ corendon ve yarim pegasus kalacak bu piyasada yakinda
  • S ektör büyüyor. Talihimzde varsa. Katılırız bizde onlara.
  • 1 kez Corendon ile İst-Eindhoven-İst. uçtum. Uçakta herhangi bir ikram falan yok ama güleryüzlü personel ve dakik olarak uçtuk. Umarım başarılı olurlar.

Uslu, şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısında, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Corendon Group'un, Corendon Touristic, Corendon Airlines, Corendon Hotels&Resorts ve Corendon Estate'den oluştuğunu kaydeden Uslu, Corendon Touristic'in Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen her 4 turistten birini getirdiğini ve bu sayının ortalama 300 bini bulduğunu söyledi.

Corendon Airlines'ın Avrupa'dan Türkiye'ye ve diğer ülkelere 1 milyona yakın yolcu taşıdığını ifade eden Uslu, Corendon Hotels&Resorts'un da 3'ü Bodrum'da, biri Finike'de 4 otel sahibi olduğunu, Corendon Estate'in ise Hollandalı ve Belçikalılara Türkiye'de kira garantili tatil evi sattığını anlattı.

Uslu, Corendon'un 10,7 milyon euroluk marketing harcaması olduğunu ve 2010 yılında Corendon Group'un 10. yılını, Airlines'ın da 5. yılını tamamlayacağını söyledi.

Corendon Airlines'ın şu anda 5 uçağa sahip olduğunu belirten Uslu, 2010'un Mart ve Nisan aylarında 2 uçağın daha geleceğini ve böylece 7 uçağa ulaşacaklarını bildirdi.

8 milyon euroluk kar hedefi

Uslu, Corendon'un toplam cirosunun 2007'de 146 milyon euro, 2008'de 159 milyon euro olarak gerçekleştiğini, 2009'da ise 188 milyon euroya ulaşacağını bildirdi.

Uslu, ciro da artış olduğunu ama karlılığın yüzde 3 oranında gerçekleşeceğini, yıl sonu gelmediği için rakamların net olmamakla beraber, yaklaşık 5 milyon euro kar beklediklerini söyledi.

2010 yılı hedeflerine ilişkin de bilgi veren Uslu, toplam ciro da 2010 yılında 227 milyon euroya ulaşmayı öngördüklerini ifade ederek, 2010 yılında toplam karın da 8 milyon euroya ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

Uslu, ağustos ayında Hollanda'da uçuş trafiğinde yüzde 7, yolcu sayısında yüzde 4,9 gerileme yaşanırken, Corendon'da trafikte yüzde 58,7, yolcu sayısında da yüzde 53 artış sağlandığını, Eylül ayında da trafikte yüzde 8,8, yolcu sayısında yüzde 6,6 gerileme yaşanırken, Corendon'da trafiğin yüzde 33, yolcu sayısında ise yüzde 36 artış sağlandığını belirtti.

Uslu, Corendon'un bu artışı yakalamasındaki etkenler arasında, Türkiye'nin rakibi olan Yunanistan ve İspanya'daki otelleri daha çok apartların oluşturmasını, buna karşılık Türkiye'de uçak bileti dahil 5 yıldızlı otel fiyatlarının çok daha avantaj sağladığını ve turistlerin tercihinin de Türkiye yönünde olmasını gösterdi.

2000 yılında Nisan-Ekim döneminde 2,2 milyon kişinin yaz tatiline gittiğini anlatan Uslu, 2005 yılının pik yıl olduğunu ve 2,5 milyon kişinin tatile gittiğini söyledi.

2000 yılında tatile gidenlerin yüzde 32'sinin İspanya'ya, yüzde 25'inin Yunanistan'a yüzde 14'ünün de Türkiye'ye gittiğini ifade eden Uslu, 2005 yılında Hollanda pazarından İspanya'nın aldığı payın yüzde 21, Yunanistan'ın aldığı payın yüzde 19, Türkiye'nin aldığı payın da yüzde 39 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Uslu, 2009 yılında tatile gidenlere bakıldığında ise İspanya'ya gidenlerde yüzde 13,9, Yunanistan'a gidenlerde yüzde 16,1, Türkiye'ye gidenlerde yüzde 2,8, Bulgaristan'a gidenlerde yüzde 8,5, Mısır'a gidenlerde yüzde 25,7 düşüş yaşandığını anlattı.

Uslu, 2010 yılı için yapılan iyimser senaryoya göre yolcu sayısının 2 milyon, kötümser senaryoya göre ise 1 milyon 900 bin olmasının beklendiğini de söyledi.

Corendon'un extra marketingden (pazarlama) dolayı daha fazla yolcu çektiğini de belirten Uslu, Corendon Airlines'ın toplam personel sayısının 265 olduğunu, şirketin 2007'de 54 milyon euro olan cirosunun, 2008'de 53 milyon euro olarak gerçekleştiğini, 2009 yılı sonunda da bu rakamın 70 milyon euro olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Uslu, "Doğru zamanda doğru karar alırsanız, kriz bir şans olabilir. 2010'da çok şeyler yapacağız, olumlu gelişmeler bekliyoruz" dedi.

Türkiye'ye dönük, 3 pilot proje

Corendon olarak 3 pilot projelerinin bulunduğuna işaret eden Uslu, bu projelerden birinin bisiklet tatili olduğunu söyledi. Uslu, proje kapsamında, bisikletçilerin 5 günlüğüne Finike'ye tatile götürüleceğini ve proje için 1,6 kilogram ağırlığında titanyumdan yapılmış 50 bisiklet alındığını, bisikletçilere özel kıyafetler ve parkurlar hazırlandığını söyledi.

Futbolla ilgili bir projelerinin de bulunduğunu ifade eden Uslu, bu kapsamda Hollanda'dan futbol takımlarını Alanya'ya kampa götüreceklerini bildirdi.

Uslu, üçüncü projeleri olan Corendon İntensive kapsamında da özel şirketlerin ve bayilerin toplantılarını Antalya'da gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

80 günde devrialem

Uslu, 80 günde, 80 bin euroya, 80 kişiye dünya turu yaptırılmasını öngören "80 Günde Devrialem" projesinin uygulamasının 2011 Kasım'ın da başlayacağını bildirdi.

Projenin satışlarını Nisan ayında başlatmayı ve Haziran ayında bitirmeyi planladıklarını belirten Uslu, turun Belçika, Hollanda ve belki Türkiye'den turistlerin katılımıyla yapılacağını söyledi. Uslu, yolcuların dolaşırken alış veriş yapmaları nedeniyle yüklerinin artacağını ve her yolcu için ortalama yükün 200 kilogram olarak hesaplandığını kaydederek, yükün konteynırlarla yolculardan önce, varılacak noktaya transfer edileceğini belirtti.

Correndon Estate Genel Müdürü Yakup Karahan da şirketin Hollandalı ve Belçikalı turistlere Bodrum'da tatil evleri satışı gerçekleştirdiğini ve bundan sonra Antalya ve İstanbul'u da planlarına kattıklarını ve bu illerde kendilerine güvenilir partner aradıklarını söyledi.

Satışların, kira, banka, inşaat garantisi ve kredi olanakları ile gerçekleştirildiğini anlatan Karahan, kira garantisi kapsamında 5 yıl boyunca yüzde 6'lık gelir taahhüt ettiklerini ve müşteriye yıllık 2 ay kullanım hakkı tanıdıklarını kaydetti.

Karahan, inşaat garantisi kapsamında inşaatçı firmanın 10 yıl süreyle banka garantisi verdiğini ve inşaatın tamamlanamaması ya da herhangi bir nedenden dolayı durması halinde paranın banka garantisi kapsamında yüzde 100 geri ödendiğini anlattı.

Şimdiye kadar Hollanda'da 100 konut sattıklarını ifade eden Karahan, şu anda 5 projenin satışını sürdürdüklerini söyledi.

Karahan, Türkiye'de yaşayan Türklere de bu konseptte satış yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


Dünya Online

Corendon hedef büyüttü

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Atılay bey sezon boyu deli gibi uçup,31 Ekimde,hiçbir elle tutulur sebep gösterilmeden kapı önüne konulan bir insanın,dışarıda Corendon hakkında iyi şeyler söyleyip,söyleyemeyeceğini de düşünüyor mu?Bunu yapması gerekenler yapmıyor çünkü..Bize yazık değil mi?İnsanın ekmeğiyle oynarken,biraz daha ince eleyip sık dokusalar böyle bir mail atmak zorunda kalmazdım maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu, tüm çalışanlara ikramiye verdiler herhalde, hepsi teker teker yorum yazıyorlar...İçine girmeyen, Corendon da çalışmayan da inanacak yazılanlara...Arkadaşlar, gelin bir de içeriden görün, yazılanlar ne kadar gerçek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben çalışan şirketimin 1 adım daha ileri gidişini gururla izliyorum.Ve daha ileri gidebilmesi adına elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim... 1 kez CORENDON.....Daima CORENDON

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Personel memnun diyen arkadas,ya el altından iyi besleniyor,yada yönetimden biri.Sen personelin nabzını mı tutuyorsunda memnun olduğunu biliyorsun,yoksa personele anket mi yapıyorsun,bu corendon personeli eğer işleri aksatmadan çalışıyor ise,kendi özverisinden ve işe saygısından dolayıdır.Çalışan personelin %90 ı memnun değil.Kimisi aldığı maaştan,kimisi çalışma şartlarından,sanıyormusun ki orda saçmalıklar yok,haddinden fazla saçmalık var.Dışardan herşey tozpemde görünüyor olabilir,ama unutma kli corendon bir aile şirketi ve baba ne derse o oluyor...Gel bide içeriden gör sen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Personel memnun, Patron memnun. Tam gaz huzur. Yolunuz açık olsun. Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helal olsun , gurur verici .. Allah bozmasin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizlere büyümeğe layık bir havayolusunuz basarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir turk havayollari+ corendon ve yarim pegasus kalacak bu piyasada yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
S ektör büyüyor. Talihimzde varsa. Katılırız bizde onlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1 kez Corendon ile İst-Eindhoven-İst. uçtum. Uçakta herhangi bir ikram falan yok ama güleryüzlü personel ve dakik olarak uçtuk. Umarım başarılı olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000