09 Kasım 2009, Pazartesi 07:17:31

Havacılıkta hızla yükseliyorlar

Havaalanlarında yer hizmetleri vermek isteyen kuruluşların aldıkları ruhsat sayısı arttı. 2002 sonuna 261 olan yer hizmetleri ruhsatı sayısı, Ekim 2009 sonunda 591'e yükseldi...

Uçakla seyahat eden yolcu sayısındaki artış ve sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler yer hizmeti kuruluşlarını harekete geçirdi.

Atıl havaalanları ile Yap-İşlet-Devret (YİD) Modeli ile hizmete sunulması ile birlikte uçuş nokta sayısı son 6 yılda 25'ten 45'e yükselen Türkiye'de yer hizmetlerinde faaliyet gösteren A, B ve C grubu çalışma ruhsatına sahip kuruluş sayısı 42'ye, toplam çalışma ruhsatı sayısı da 591'e ulaştı. Son olarak Çelebi Hava Servisi A.Ş'ye Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yer hizmetleri çalışma ruhsatı verilmişti.

Yolcu ve uçak trafiği hızla artan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2008 yılında 5 milyon yolcu taşındı. 2009 yılı sonu itibariyle 6 milyon yolcu trafiğinin üzerine çıkması beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni terminal binasının da hizmete açılması ile birlikte, ilerleyen yıllarda yolcu ve uçak trafiğinin daha hızlı bir ivme ile yükselmesi bekleniyor.

Havacılıkta hızla yükseliyorlar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000