12 Haziran 2011, Pazar 12:55:27

YAZIN 'HAVA'SI BAŞKA OLUR!

Tatil sezonu başladı, havayolu şirketleri yazlık mekânlara uygun fiyatlı uçuşlarını sıklaştırdı...
Tatil sezonu başladı, havayolu şirketleri yazlık mekânlara uygun fiyatlı uçuşlarını sıklaştırdı. Bu yaz planlarınız arasında Bodrum, Antalya, Çeşme gibi popüler tatil merkezleri varsa veya uzun bir Avrupa turu hayal ediyorsanız acele edin. Çünkü ekonomik uçuşun sırrı, erken rezervasyondan geçiyor.

Tatilde yolunuz Ege’ye düşecekse Pegasus’un İstanbul Sabiha Gökçen’den İzmir uçuşları size göre. Haziran ve ağustosta 51.99 TL’den başlayan fiyatlar, temmuzda en düşük 69.99 TL. Bodrum’dan vazgeçmeyenler de şanslı. İstanbul Sabiha Gökçen’den Milas Bodrum uçuşları, haziranda 74.99, temmuz ve ağustosta 64.99 TL’den başlıyor. Pusulayı Akdeniz’e çevirenler, Sabiha Gökçen-Antalya biletini 51.99 TL’den başlayan fiyatlara alabilir. Pegasus’un geçen ay 92.99 euro’dan başlayan İzmir–Londra uçuşları da, Ege güneşinden sonra Avrupa’da serinlemek isteyenlere göre. 
 
‘Créme de la Bodrum’
Bu tatil bavulunu kapıp Antalya’ya gidecekler, planlarına uygun uçuş bulmakta zorlanmayacak. Çünkü Atlasjet, İstanbul–Antalya arası sefer sayısını 17 Haziran’dan itibaren yediye çıkarıyor. Bilet fiyatları sefer yoğunluğuna göre değiştiği için internet adresinden izlemekte fayda var. Şirket, bu sezon Bodrum yolcularını da unutmuyor. ‘Créme de la Bodrum’ kampanyası, günde üç uçuşla 74 TL’den başlayan seçenekler sunuyor.
Kıbrıs güneşi keyfi sürecekler de Atlasjet yolcusu. İstanbul’dan, İzmir’den ve Adana’dan Kıbrıs’a günde altı kez düzenlenen seferlere, 13 Haziran’da Antalya-Kıbrıs hattı ekleniyor. 10 Haziran’da Erbil, Süleymaniye ve Priştina’ya başlayan yeni tarifeli dış hat seferleri ise maceraperest tatilcilere göre. 
 
Bu yaz herkesi uçuracaklar
Sıcaklarda Ege ve Akdeniz’in müdavimlerini hedefleyen Onur Air, sezona hızlı girdi. İstanbul-Antalya uçuşları günde beşe, İstanbul-İzmir uçuşları günde dörde çıktı. Kışın ara verilen İstanbul-Bodrum uçuşları da, artık günde iki sefer. Yaz mevsiminin popüler hattı İstanbul-Dalaman uçuşları ise 15 Mayıs’ta başladı. Tatili cebi dolu geçirmek isteyenler, Onur Air’in internet sitesinde 57 TL’den başlayan fiyatlara satılan iç hat biletlerini kaçırmasın. Yaz planlarına Kıbrıs’ı ekleyenler de, Onur Air’in İstanbul-Lefkoşa uçuşlarında 69 TL’den başlayan fiyatlara uçabilir. 
 
Bu yaz Avrupa’dayız
Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi, bu yaz gözünü Avrupa’ya dikti. Türk Hava Yolları marttan beri İstanbul’dan Avrupa’daki pek çok şehre yeni uçuşlar düzenliyor. İspanya’da Valencia ve Malaga, İtalya’da Cenova ve Napoli, Fransa’da Tuluz ve Yunanistan’da Selanik, THY’nin yeni yazlık rotaları arasında. Üstelik 169 euro’dan başlayan fiyatlarla, tatil bitmeden Avrupa’yı keşfedebilirsiniz.
THY’nin yurt-içindeki popüler tatil merkezlerine uçuşları da, seferine ve gününe göre 114’le 319 TL arasında değişiyor. 
 
Vergiler dahil, yine de ucuz
İç hatlarda yazlık destinasyonlara ağırlık veren Anadolu Jet, tatilcileri İstanbul Sabiha Gökçen’den, vergiler dahil 59 TL’den başlayan fiyatlarla uçuruyor. İstanbul’dan her gün Antalya’ya üç, İzmir’e iki, Bodrum’a üç, Dalaman’a ise tek sefer düzenleniyor. Dış hatlarda seçenek çok. Amsterdam, Brüksel, Viyana, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Kıbrıs, Kopenhag ve Londra seferleri, yazı Avrupa’da geçirmek isteyenlerin alternatifleri arasında. Bunaltıcı sıcaklarda Hyde Park’ta şezlonglara kurulup serinlemek isteyenler, 123 euro’dan başlayan Londra uçuşlarını kaçırmasın. 
 
Güneşli tatiller
SunExpress’in tatilcilerin göz bebeği Bodrum ve Dalaman’a uçuşları, 13 Haziran’da başlıyor. İstanbul Sabiha Gökçen-Bodrum seferleri pazartesi, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada üç, Dalaman seferleri ise pazartesi ve cuma olmak üzere haftada iki kere yapılıyor. Saatleri, hafta sonu tatilcilerinin Bodrum ve Dalaman’da en uzun süre kalmasını sağlayacak şekilde düzenlenen uçuşlar, şehre geç dönmek isteyenlere ilaç gibi gelecek. SunExpress’te Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir gibi yazlık destinasyonlara biletler her şey dahil 59.99 TL’den, Avrupa’daki pek çok noktaya uçuşlar ise her şey dâhil 59.99 euro’dan başlıyor. 
 
Hızlı olan kazanır
Avrupa’nın lider havayolu Easy Jet, bu yaz sizi kesinlikle yurtdışına çıkaracak. Kampanyalar o kadar cazip ki, seçerken zorlanacaksınız. Easy Jet’le, Sabiha Gökçen’den Londra’ya 33.99 euro’dan, Ren Nehri’nin kıyısındaki Basel’e ise 27.99 euro’dan başlayan fiyatlarla uçabilirsiniz. İzmir-Londra Gatwick, Bodrum- Liverpool, Bodrum-Londra Gatwick, Bodrum- Londra Stansted, Bodrum-Bristol, Dalaman–Manchester, Dalaman-Londra Gatwick, Dalaman-Londra Stansted, Antalya-Londra Gatwick güzergâhları ise 38.99 euro’dan başlıyor. 
 
Ekonomik seyahat önerileri 
 
Erken rezervasyon yapın
Havayolu şirketleri, sadece sınırlı sayıdaki koltukları daha düşük fiyattan satar. Koltuklar biterse, fiyat yükselir. Kampanyaları izleyip hızlı davranırsanız, ucuza uçabilirsiniz. 
 
Gidiş dönüş iyidir
Gidiş dönüş tarihleri belli olan uçak biletleri, daha ucuza uçurur. Bilet satın alırken kesin dönüş tarihinizi bildirirseniz, kesenize uygun bilet bulabilirsiniz. 
 
Hafta içi tercih edin
Hafta sonu tatilcilerinden değilseniz şanslısınız. Çarşamba, perşembe ve cuma günleri, hafta sonu uçuşlarına göre daha ucuz olabilir. 
 
Direkt uçun
Direkt uçuşlar genellikle daha uygun fiyatlıdır. Direkt uçuşlu fiyatlar ile aktarmalı uçuşları karşılaştırıp, fiyatı ve uygun uçuşları kontrol etmenizde fayda var. 
 
Esnek olun
Seyahat tarihiniz esnekse, uçuş araması yaparken alternatif tarihleri de kontrol edin. Aceleniz yoksa o haftanın farklı günlerinde daha ucuza uçabilirsiniz.
 
Uçak koltuğu neden rahatsız?
Saatler süren yolculuklar boyunca aynı pozisyonda ve hareketsiz oturmanın verdiği sıkıntı yolcuların dikkat ettiği önemli bir ayrıntı. Bu da koltuk tasarımlarının göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çiziyor. Uçaklar üretici firmalardan boş olarak geliyor ve havayolu firmaları anlaştıkları özel şirketler aracılığı ile bu koltukları tasarlayıp yerleştiriyor. Sefer maliyetlerini düşürmek ve kâr marjını yükseltmek amacıyla olabildiğince fazla koltuk yerleştirildiği göz önünde bulundurulduğunda, bu konuda yolcu memnuniyeti ikinci planda kalıyor. Dünyanın önde gelen şirketlerin business sınıflarında ise durum biraz daha farklı. Uzun yolculuklarda bazı koltuklarda masaj opsiyonu sunuluyor. Yolculara istedikleri gibi arkalarına yaslanabilecekleri, kapalı ve doğal olarak daha fazla mahremiyet veren kabin görünümündeki koltuklar sağlanıyor. İstenildiği zaman yatak şeklini alan bu koltuklarla yolcular daha rahat bir seyahat geçirebiliyor.

Radikal
YAZIN 'HAVA'SI BAŞKA OLUR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000